Sport

Gino a intrat la bucluc

Ziarul de Vrancea
15 nov 2013 631 vizualizări
Noul preşedinte al LPF este acuzat de evaziune fiscală de către DIICOT, în legătură cu nişte transferuri efectuate acum şapte ani Marian Iancu crede că Iorgulescu va demisiona şi că Dragomir va conduce din noi Liga, pană la alte alegeri

Noul preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu, a fost citat, ieri, să se prezinte la DIICOT pentru a-i fi adus la cunoştinţă rezultatul unei expertize financiar-contabile într-un dosar din 2006 privind transferul unor fotbalişti, în care este suspectat de evaziune fiscală. În acest dosar privind transferul unor fotbalişti la Poli Timişoara, în care Gino Iorgulescu, Constantin Iacov şi Florin Ciobanu sunt suspectaţi de evaziune fiscală, a fost dispusă efectuarea unei expertize financiar-contabile, aceasta fiind finalizată recent, au declarat surse judiciare. Anchetatorii l-au citat pe Gino Iorgulescu să se prezinte la DIICOT pentru a-i fi adus la cunoştinţă rezultatul expertizei.
În iunie 2006, ANAF informa că fostul preşedinte al grupării bancare Gino Iorgulescu, preşedintele de atunci al Consiliului de Administraţie al FC Naţional, Constantin Iacov, dar şi preşedintele Asociaţiei FC Naţional 2000, Florin Ciobanu, sunt acuzaţi de evaziune fiscală în cazul transferurilor jucătorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Canu, Adrian Olah şi Jon McKain la Poli Timişoara şi că, în acest caz, a făcut o plangere penală. "Cei trei sunt acuzaţi de săvarşirea mai multor fapte, respectiv: omisiunea cu ştiinţă a înregistrărilor în contabilitate, avand drept consecinţă denaturarea veniturilor; omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; reţinerea şi nevărsarea, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentand impozite sau contribuţii cu reţinere de sursă; nevirarea la bugetul asigurărilor sociale de stat a contribuţiei de asigurări sociale, reţinută de la asigurat; nevirarea la bugetul asigurărilor pentru şomaj a contribuţiei la fondul de şomaj", preciza ANAF.
Potrivit rezultatelor anchetei desfăşurate de ANAF, Asociaţia Pro Naţional, al cărei preşedinte este Gino Iorgulescu, a încasat integral banii rezultaţi din transferul celor cinci fotbalişti la Poli Timişoara, suma totală ridicandu-se la 2.450.000 de dolari, o parte din ea, 1.373.000 de dolari, fiind virată ulterior societăţii Baroque Trading Ltd, din Cipru.
Iancu: "N-au cum să scape"
Fostul finanţator al clubului Politehnica Timişoara Marian Iancu a declarat, ieri, la Sport.ro, că persoanele implicate în dosarul în care a fost chemat la DIICOT noul preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu, nu au cum să scape de o condamnare. "Dintr-o dată un dosar plin de praf capătă inerţie, aşa cum trebuia să capete. Din punctul meu de vedere cei inculpaţi nu au cum să scape, sper să fie cat mai uşoară pedeapsa, nu le doresc răul, dar cunosc bine dosarul şi e greu ca cineva să se strecoare printre randurile lui", a declarat Iancu. Fostul acţionar al clubului timişorean a explicat că gruparea pe care o conducea a efectuat plăţile pentru transferurile unor fotbalişti ai FC Naţional în contul unei asociaţii conduse de Gino Iorgulescu, la solicitarea clubului bancar, după ce iniţial refuzase să facă transferul banilor către un offshore din Cipru. Conform spuselor lui Marian Iancu, prejudiciul adus statului în urma neplăţii taxelor se ridică la o sumă compusă din şase zerouri: "Din cate îmi aduc eu aminte, statul a fost prejudiciat cu o sumă cu şase zerouri. Dar nu cunosc dacă s-a prezentat un raport de expertiză în dosar. Acolo se pot vedea date".
De asemenea, Iancu este convins că noul preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu, va fi obligat să-şi dea demisia, întrucat va pierde sprijinul premierului Victor Ponta, care nu va dori să-şi asocieze imaginea cu problemele fotbalului romanesc. "Eu nu pot să înţeleg cum domnul Ponta nu e informat. Eu îl caut de cateva zile, nu reuşesc să vorbesc cu el. Fiecare activitate legală sau nelegală a lui Iorgulescu va fi pusă în carca lui Ponta, omul fiind în opinia mea de bună credinţă. Oamenii nu-l informează, îl lasă să cadă din greşeală în greşeală, bazandu-se pe buna credinţă a dansului. Dar uitaţi unde se ajunge. Liga profesionisită este acum într-un vid moral, nu poate să se ajungă acolo", a afirmat Iancu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.