Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: O şansă pentru Ungur

Ziarul de Vrancea
15 nov 2013 481 vizualizări
Tenismanul Adrian Ungur, cap de serie numărul 6 şi locul 108 ATP, a caştigat, joi, al doilea meci din Grupa Verde de la Challanger Tour Finals, turneu dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari şi care se desfăşoară la São Paulo.

Ungur l-a învins, cu scorul de 6-3, 7-5, după o oră şi 21 de minute, pe brazilianul Guilherme Clezar, poziţia 159 în clasamentul mondial. În primul meci de la Challanger Tour Finals, Adrian Ungur a fost întrecut, cu scorul de 2-6, 3-6, de rusul Teimuraz Gabaşvili, principalul favorit al competiţiei şi locul 84 ATP.  în ultimul meci al fazei grupelor, Ungur îl va întalni pe ucraineanul Oleksandr Nedoviesov, poziţia 96 în clasamentul mondial, într-un meci decisiv pentru calificare în semifimale. Nedoviesov a fost învins, în runda a doua, cu scorul de 6-4, 3-6, 1-6 de către Gabaşvili.

Titi "Prosop" a făcut infarct

Titi Tudor, antrenorul care l-a descoperit pe fostul campion mondial Leonard Doroftei, a suferit, joi seară, un infarct după un meci din sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box juniori de la Anapa (Rusia), a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al federaţiei, Viorel Sima.  "Aseară, după meciul din sferturile de finală a suferit un infract. A fost transportat la spital la o sută de kilometri de Anapa şi urmează să se ia o decizie dacă va fi sau nu operat. Operaţia ar urma să se realizeze acolo, pentru că nu e transportabil, este exclusă varianta transportului în această situaţie. Primele 72 de ore sunt foarte importante după un astfel de incident", a declarat Sima. Antrenorul Titi Tudor este cunoscut că trăieşte la intensitate mare toate meciurile pe care elevii săi le dispută, în timpul cărora muşcă continuu dintr-un prosop. Din acest motiv, Titi Tudor a primit porecla de Titi "Prosop"

Percheziţii la sediul lui Condescu

Noi percheziţii au loc, ieri după-amiază, la biroul de la Federaţia Naţională Mine Energie pe care Marin Condescu îl are la Targu Jiu, în aceeaşi clădire în care se află şi sediul clubului de fotbal Pandurii, care a fost percheziţionat de mai multe ori în ultima perioadă. La descinderi participă poliţişti de la IPJ Gorj, aceştia venind la biroul liderului sindical în jurul orei 14.00, în sediul Federaţiei Mine Energie aflandu-se şi Condescu. Surse din randul anchetatorilor afirmă că oamenii legii ar urma să ridice din biroul lui Condescu calculatorul pe care acesta îl foloseşte atat în calitate de lider sindical, cat şi ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, a fost reţinut, marţi seară, pentru delapidare, fals în înscrisuri, uz de fals şi spălare de bani, fiind acuzat că a falsificat trei contracte de cesiune de creanţe şi că a prejudiciat clubul cu peste 2,6 milioane de lei.

Donaţii pentru o fetiţă bolnavă

Federaţia Romană de Rugby (FRR) a anunţat, pe site-ul oficial, că la meciul test pe care reprezentativa Romaniei îl va disputa, sambătă, cu echipa Canadei, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, se vor putea face donaţii pentru o fetiţă bolnavă. "Stejarii vor lupta în meciul contra Canadei nu doar pentru Romania, ci şi pentru micuţa Teodora. Cel de al treilea copil al familiei Şerbănescu, micuţa de nici două săptămani, s-a născut cu nerv pigmentar congenital gigant facio-temporal drept cu leziuni satelite. Singura soluţie pentru a limita eventualele complicaţii grave o reprezintă o serie de intervenţii chirurgicale posibile doar în străinătate. Întrucat investigaţiile medicale şi operaţiile se anunţă a fi foarte costisitoare şi de durată (40.000 de dolari pentru început şi poate chiar şase ani de tratament), familia Teodorei a cerut sprijinul Federaţiei Romane de Rugby. Prin urmare, la meciul test Romania - Canada se vor putea face donaţii pentru a o ajuta pe fetiţă să aibă o copilărie frumoasă", se arată pe site-ul FRR. Meciul test dintre Romania şi Canada va avea loc sambătă, de la ora 19.00, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Capitală.

Revine Phelps în activitate?

Înotătorul Michael Phelps, deţinătorul recordului de medalii olimpice caştigate (22), retras din activitate după JO de la Londra, a fost reinclus în programul antidoping american, ceea ce poate însemna că sportivul se pregăteşte să întoarcă în competiţii, în vederea JO-2016. Phelps, 28 de ani, nu a alimentat zvonurile referitoare la revenirea sa în bazin pentru a pregăti JO de la Rio, dar a acceptat să fie supus la două controale antidoping în al treilea trimestru al anului 2013, potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia americană antidoping (USADA).  Faptul că s-a pus la dispoziţia USADA ar putea însemna o revenire a lui Phelps în competiţii. Regulamentul Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA) prevede ca un sportiv să fie supus unui control antidoping cu cel puţin nouă luni înainte de a participa într-o competiţie organizată sub egida forului. Michael Phelps se antrenează periodic la Baltimore, pentru a se menţine în formă, potrivit fostului său antrenor Bob Bowman.

Un indonezian a pus mana pe Inter

Noul acţionar majoritar al clubului Inter Milano, miliardarul indonezian Erick Thohir, a fost ales, ieri, de Adunarea Generală a acţionarilor, preşedinte al grupării, a anunţat site-ul oficial al echipei italiene la care evoluează şi Cristian Chivu. Thohir, 43 de ani, care a achiziţionat, la jumătatea lunii octombrie, 70 la sută dintre acţiunile clubului, îi succede în funcţia de preşedinte fostului patron Massimo Moratti. Acesta din urmă a fost desemnat preşedinte de onoare. Moratti a deţinut clubul Inter din 1996.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.