Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Djokovic deschide finala Cupei Davis

Ziarul de Vrancea
14 nov 2013 781 vizualizări
Jucătorul sarb Janko Tipsarevic, numărul 36 mondial, s-a accidentat la un călcai şi este indisponibil pentru finala Cupei Davis, cu deţinătoarea trofeului, Cehia.

În locul lui Tipsarevic va juca pentru Serbia Dusan Lajovic, locul 117 ATP. Finala Cupei Davis va avea loc la sfarşitul acestei săptămani, la Belgrad. Pentru Serbia vor evolua Novak Djokovic (2 ATP), Dusan Lajovic, Ilija Bozoljac (238) şi Nenad Zimonjici (132), iar pentru Cehia Tomas Berdych (7), Radek Stepanek (44), Lukas Rosol (47) şi Jan Hajek (104). În primele două jocuri, de simplu, Djokovic va juca împotriva lui Stepanek, iar Lajovic cu Berdych.
Pas greşit pentru Ungur
Tenismanul Adrian Ungur, cap de serie numărul 6 şi locul 108 ATP, a fost învins, miercuri, în primul meci din Grupa Verde de la Challanger Tour Finals, turneu dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari şi care se desfăşoară la Sao Paulo, informează site-ul oficial al competiţiei. Ungur a fost învins, cu scorul de 2-6, 3-6, după o oră şi 23 de minute, de rusul Teimuraz Gabaşvili, principalul favorit al competiţiei şi poziţia 84 în ierarhia mondială. În celălalt meci din grupă, ucraineanul Oleksandr Nedoviesov (96 ATP), l-a învins cu 6-4, 5-7, 6-3 pe brazilianul  Guilherme Clezar, poziţia 159 în clasamentul mondial. În cea de-a doua zi de întreceri, Adrian Ungur îl va întalni, astăzi, pe Guilherme Clezar.

Greva fotbaliştilor francezi s-a amanat

Comitetul Executiv al Sindicatului cluburilor de fotbal din Franţa (UCPF), reunit joi la Paris, a decis ca greva echipelor, ce era programată în ultimul week-end al lunii noiembrie, în semn de protest faţă de o taxă pe salariile foarte mari, să fie amanată. Astfel, echipele din prima şi a doua ligă din Franţa vor juca la 29, 30 noiembrie şi 1 decembrie. "Nu s-a renunţat la ideea de grevă, pentru situaţia în care negocierile cu privire la taxa de 75 la sută vor eşua", a declarat preşedintele sindicatului, Jean-Pierre Louvel. Amanarea grevei pentru o dată ce nu a fost stabilită nu reprezintă o supriză. Negocierile privind taxa de 75 la sută pe salariile mai mari de un milion de euro, începute miercuri seară, au fost calificate drept constructive de conducătorii din fotbalul francez. Reluarea dialogului cu oficialităţile reprezenta semnalul aşteptat de conducătorii cluburilor, după ce preşedintele François Hollande a menţinut, la 31 octombrie, taxa de 75 la sută.

Perez pleacă de la McLaren

Pilotul mexican Sergio Perez a anunţat, miercuri, că va părăsi echipa McLaren, pentru care a concurat în sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Formula 1. "Voi fi mereu un fan McLaren. Deocamdată vreau să mă ocup de viitorul meu căutand un loc în cea mai bună echipă posibilă", a notat Perez într-o scrisoare trimisă la McLaren şi postată pe contul său de Twitter. Perez, în varstă de 23 de ani, a obţinut doar 35 de puncte în 2013. El ar urma să fie înlocuit de danezul Kevin Magnussen, pilot de încercări la McLaren.
 
Pluşenko ratează Moscova

Patinatorul rus Evgheni Pluşenko a renunţat la participarea la Grand Prix-ul de la Moscova (22-24 noiembrie), din cauza unor dureri la genunchiul stang, a anunţat, ieri, antrenorul sportivului, Aleksei Mişin. "Medicii au spus că poate să patineze, dar i-au recomandat să nu facă sărituri în următoarele săptămani", a precizat Mişin. Pluşenko, campion olimpic în 2006 şi triplu campion mondial, nu va avea pregătirile pentru JO de la Soci perturbate de această absenţă.

Candidatură italiană pentru JO 2024

Premierul Italiei, Enrico Letta, a anunţat, ieri, că ţara sa va candida la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2024, dar nu a precizat oraşul care va intra în competiţiei.  "Eu personal vreau să văd Jocurile Olimpice înapoi în Italia. Ambiţiile noastre trebuie să fie mari, acesta este un obiectiv realizabil", a declarat Letta după o întalnire cu oficialii Comitetului Olimpic Italian (CONI). Preşedintele CONI, Giovanni Malago, a spus că nu este posibilă o candidatură comună a oraşelor Roma şi Milano, iar preşedintele provinciei Lombardia, Roberto Maroni, a afirmat că oraşul Milano, capitala economică a Italiei, este singurul candidat posibil. "Roma este la un pas de faliment. Un astfel de oraş nu poate candida la organizarea unei competiţii de aşa anvergură", a precizat Maroni. Italia a mai organizat o singură dată Jocurile Olimpice de vară, în 1960, la Roma. Capitala Italiei a fost nevoită să renunţe la candidatura de organizare a Jocurilor Olimpice din 2020 din cauza problemelor economice


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.