Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Karanka debutează ca antrenor la "Boro"

Ziarul de Vrancea
13 nov 2013 479 vizualizări
Tehnicianul spaniol Aitor Karanka, fostul secund al lui José Mourinho la Real Madrid, a fost numit antrenor principal la echipa Middlesbrough, din a doua ligă engleză.

Karanka, în varstă de 40 de ani, a semnat un contract pană în 2016. Aitor Karanka a plecat de la Real Madrid la finalul sezonului trecut, cand echipa a fost preluată de Carlo Ancelotti. El devine primul antrenor al Middlesbrough care nu este de origine britanică. De asemenea, Karanka este la prima experienţă ca antrenor principal. Middlesbrough ocupă locul 16 în a doua ligă engleză, după 15 etape.

Tătăruşanu, bun pentru Pireu

Starea sănătăţii portarului Ciprian Tătăruşanu s-a îmbunătăţit, astfel că jucătorul Stelei s-a antrenat, miercuri, împreună cu coechipierii săi de la echipa naţională la Centrul Tehnic Naţional de la Mogoşoaia. în aceste condiţii, selecționerul Victor Piţurcă a decis ca al patrulea portar din lot, Silviu Lung jr, să nu mai facă deplasarea la Atena, tehnicianul avandu-i la dispoziţie Tătăruşanu, Lobonţ şi Pantilimon. Cei 24 de jucători romani au plecat ieri spre Grecia.
Hagi dezminte zvonurile din Rusia
Fostul căpitan al naţionalei Romaniei, Gheorghe Hagi, a declarat, ieri, că nu ştie de vreo discuţie pentru a antrena o formaţie din Rusia, reafirmand faptul că nu renunţă la principiul său de a nu prelua conducerea tehnică a unei echipe în timpul sezonului. "Nu ştiu nimic. Cu Galatasaray a fost adevărat. Am spus că nu mai iau echipele de pe drum, aşa că merge în continuare decizia pe care am luat-o. Despre naţionala Armeniei nu s-a discutat nimic concret. Adevărul că singura ofertă bună era Galatasaray.", a declarat Hagi, la Dolce Sport. Ediţia online a cotidianului Izvestia a scris, luni, că reprezentanţi ai antrenorului Gheorghe Hagi au contactat cluburile Kuban Krasnodar, Terek Groznîi şi Dinamo Moscova în scopul de a-l propune pe fostul internaţional roman la conducerile tehnice ale acestor echipe din prima ligă rusă.

Schimbare în lotul de tineret

Mijlocaşul echipei FC Viitorul, Alexandru Băluţă, a fost convocat la naţionala de tineret a Romaniei, înlocuindu-l pe Vlad Morar (Petrolul Ploieşti) care s-a accidentat, a anunţat  site-ul oficial al FRF. Naţionala de tineret va susţine un joc şcoală astăzi, de la ora 11.00, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, acţiune care va fi deschisă presei. Echipa naţionala de tineret a Romaniei întalneşte, la 19 noiembrie, de la ora 19.00, pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, selecţionata Germaniei, într-o partidă contand pentru grupa a VI-a de calificare la turneul final al Campionatului European "Under 21", ediţia 2013-2015.
 
Suspendări extinse de FIFA

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a anunţat că a extins la nivel mondial sancţiunile dictate împotriva a 26 de jucători şi a unui oficial, implicaţi în scandalul meciurilor trucate "Calcioscommesse". Jucătorii vizaţi (23 italieni, un belgian, un belarus şi un croat) au primit sancţiuni de la două luni pană la patru ani de suspendare din partea federaţiei italiene. Oficialul italian a fost suspendat din orice activitate legată de fotbal pentru o durată de patru ani. Calcioscommesse a izbucnit în iunie 2011, în Italia. Primele faze ale anchetelor efectuate de parchetele din Cremona, Bari şi Napoli au condus la numeroase condamnări în plan sportiv. Procesul civil nu a avut încă loc.

Maxim, ochit de Borussia

Oficialii clubului Borussia Dortmund ar putea să-l achiziţioneze pe mijlocaşul roman al echipei VfB Stuttgart, Alexandru Maxim, în cazul în care îl vor vinde pe Marco Reus, a anunţat, ieri, site-ul fussballtransfers.com. Sursa citată notează că pe lista vicecampioanei Europei se mai află şi mijlocaşul formaţiei TSG Hoffenheim, Kevin Volland, dar şi japonezul Shinji Kagawa, care nu s-a acomodat la Manchester United după transferul de la Dortmund. Site-ul amintit mai scrie că Borussia Dortmund are o linie de mijloc foarte puternică în care joacă Henrik Mhitarian, Jakub Blaszczykowski, Pierre-Emerick Aubameyang şi Marco Reus, iar de la echipa de tineret se remarcă din ce în ce mai mult Jonas Hofmann. Conform sursei citate, oficialii clubului din Dortmund se gandesc la viitoare transferuri, deoarece ar putea să-l piardă pe Marco Reus, care are o clauză de reziliere a contractului de 35 de milioane de euro. Alexandru Maxim, în varstă de 23 de ani, a fost achiziţionat de VfB Stuttgart la începutul anului de la Pandurii Targu Jiu pentru 1,5 milioane de euro.
 
Chivu a revenit la pregătiri

Fundaşul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, a revenit, ieri, la Appiano Gentile, după aproximativ trei luni de la accidentarea suferită la piciorul drept şi s-a pregătit alături de un fizioterapeut, informează site-ul canaleinter.it. Sursa citată notează că fundaşul roman va putea evolua în meciuri oficiale abia din 2014. Cristian Chivu a fost operat cu succes, la mijlocul lunii august, la un deget de la piciorul drept, intervenţia chirurgicală avand loc la Miami. După accidentarea lui Chivu, presa italiană a speculat că Inter Milano doreşte să-i rezilieze contractul, dar şi că fundaşul roman în varstă de 33 de ani s-ar putea retrage din activitate.
 

Stoica vrea să-l dea pe Răchită în judecată

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă că liderul Ligii I îl va da în judecată pe fostul jucător Valeriu Răchită, care a afirmat că "roş-albaştrii" ar trebui să investească bani în centrul de copii şi juniori şi nu în mituirea arbitrilor. "Am renunţat să mă mai implic în polemici. Spre exemplu, după declaraţiile pe care le-a dat Răchită la adresa Stelei, că Steaua ar fi trebuit să bage bani în centrul de copii şi nu în arbitri, îl vom acţiona în judecată. Va răspunde în instanţă, iar suma pe care o vom solicita va fi una pe măsura declaraţiilor pe care le-a dat. L-am lăsat să mă jignească, nu am replicat în ultima vreme, dar această afirmaţie este foarte gravă, face atingere demnităţii noastre. Aici cred că a făcut o mare greşeală, cel puţin aşa spun avocaţii", a spus Stoica. Mihai Stoica a afirmat că nu crede că vreun club din Liga I mituieşte arbitrii. "Va trebui să vină să demonstreze că noi am plătit arbitrii şi asta va fi imposibil, pentru că noi nu facem aşa ceva şi nu cred că există în Romania o echipă care face aşa ceva. Pentru asta trebuie să plătească aşa cum vor plăti toţi cei care dau declaraţii fără să aibă probe, pentru că nu are rost să ne mai certăm", a completat Stoica.
 
Corini a preluat Chievo

Tehnicianul Eugenio Corini va prelua echipa Chievo Verona, unde este legitimat fundaşul Paul Papp, el urmand să-l înlocuiască pe Giuseppe Sannino, informează site-ul oficial al clubului italian.  Potrivit sursei citate, Corini a semnat un contract pe două sezoane şi va fi prezentat oficial astăzi. Corini, în varstă de 43 de ani, a mai pregătit echipa Chievo în sezonul trecut.

Carrick ia  o pauză

Mijlocaşul formaţiei Manchester United, Michael Carrick, va fi indisponibil şase săptămani, din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile, a anunţat, miercuri, campioana Angliei. Internaţionalul englez, în varstă de 32 de ani, nu va juca în meciurile Angliei cu Chile şi Germania. Potrivit clubului, Carrick, care a participat la 15 din cele 18 meciuri susţinute de United în acest sezon, ar putea reveni la finalul lunii decembrie.  Carrick va lipsi la cinci meciuri din campionat, la sfertul de finală din Cupa Ligii cu Stoke City, dar şi la ultimele două partide din faza grupelor Ligii Campionilor, cu Bayer Leverkusen şi Şahtar Doneţk.

Recorduri validate

Federaţia internaţională de atletism (IAAF) a ratificat recordul mondial în proba masculină de maraton (42,195 km), stabilit anul acesta, la Berlin, de kenyanul Wilson Kipsang, informează AP, recepţionată de AGERPRES.
Kipsang, în varstă de 31 ani, a trecut linia de sosire după 2 ore, 3 minute, 23 secunde, pe data de 13 septembrie, cu ocazia maratonului din capitala Germaniei, doborand vechea performanţă stabilită în anul 2011, tot la Berlin, de către compatriotul său Patrick Makau, înregistrat cu timpul de 2h03min.38sec.
La feminin, recordul mondial este deţinut de mai bine de un deceniu de către atleta britanică Paula Radcliffe, cronometrată în 2h15min.25sec. cu ocazia ediţiei 2003 a maratonului de la Londra.
   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.