Sport

A reînceput babilonia în ciclismul romanesc

Ziarul de Vrancea
13 nov 2013 461 vizualizări
La niciun an de la investire, Eduard Carol Novak a fost demis din funcţia de preşedinte al Federaţiei

Preşedintele Federaţiei Romane de Ciclism, Eduard-Carol Novak, a fost demis din funcţie, marţi, de Consiliul de Administraţie al forului, în urma încălcărilor Statutului şi Regulamentului de Organizare ale FRC, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.  Printre cele 25 de motive de nerespectare a regulamentelor, imputate de Consiliul de Administraţie, se numără neconvocarea Consiliului de Administraţie al Federaţiei Romane de Ciclism în data de 26 martie, blocand toată activitate federatie. Conform comunicatului FRC, Novak a decis participarea loturilor naţionale la campionate mondiale, europene şi balcanice, fără autorizaţie de la MTS şi fără consultarea Comisiei tehnice, cu sportivi selecţionaţi pe criterii subiective, de cele mai multe ori aparţinand Clubului Sportiv Intersport Miercurea Ciuc, în detrimentrul altor ciclişti mult mai bine clasaţi şi mai bine cotaţi, cu şanse reale la medalii. De asemenea, Novak a solicitat întocmirea şi eliberarea licenţelor pentru sportivi aparţinand unor structuri sportive neafiliate sau suspendate, licenţe pe care acei sportivi le-au utilizat spre a participa la concursuri interne, dar şi internaţionale; nu a permis startul în Turul Ţinutului Secuiesc a echipelor de club romaneşti, precum CS Dinamo Bucureşti şi CS Petrolul Ploieşti; - a convocat, ajutandu-se de cateva structuri sportive neafiliate, Adunarea Generală extraordinară, în data de 12 octombrie, la Marghita, cu toate că fusese notificat de către Ministerul Tineretului şi Sportului despre faptul că adunarea era nestatutară.
Eduard Novak susţine că numai el, în calitate de preşedinte, putea convoca Consiliul de Administraţie al Federaţiei Romane de Ciclism. "Conform Statutului, Consiliul de Administraţie se poate convoca doar de către preşedinte. Ei au convocat de capul lor, au cerut doi reprezentanţi din partea MTS, au făcut şedinţa, m-au suspendat cu încă cinci cluburi. Este un abuz din partea MTS că a avut doi reprezentanţi la această şedinţă. Am cerut control financiar din partea MTS şi nu am primit niciun răspuns. Parcă îi acoperă pe oamenii de acolo. Aşteptăm o poziţie oficială a MTS legată de această şedinţă şi în funcţie de asta ne decidem dacă mergem sau nu în instanţă. Nici nu am deschis procesul verbal. Eu mă bazez doar pe faptul că acest Consiliu de Administraţie nu este convocat statutar. Cele 25 de motive aş putea să le combat", a spus Novak. Consiliul de Administraţie a decis convocarea Adunării Generale extraordinare de alegeri a Federaţiei Romane de Ciclism în data de 5 decembrie şi numirea în funcţia de antrenor federal a lui Lucian Hugeanu, post care era vacant.
Eduard-Carol Novak, campion paralimpic la Londra, a fost ales, la 15 martie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Romane de Ciclism, el învingandu-l cu 14-13 pe fostul conducător al forului, Ion Badea, care ocupa acest post din 2009. Pe langă titlul paralimpic de la Londra, Eduard Novak mai are două medalii de argint, una la Beijing 2008 şi una la Londra 2012, precum şi cinci medalii mondiale de aur.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.