Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Sferturi în Cupa Romaniei

Ziarul de Vrancea
11 nov 2013 611 vizualizări
Formaţia Petrolul Ploeişti, deţinătoarea trofeului, va întalni echipa FC Vaslui, în sferturile de finală ale Cupei Romaniei-Timişoreana, conform tragerii la sorţi de luni, de la Casa Fotbalului. Celelalte meciuri sunt Steaua - Oţelul Galaţi, Dinamo - Pandurii Targu Jiu şi Viitorul Constanţa - Astra Giurgiu. Partidele din sferturile de finală se vor disputa într-o singură manşă în 3, 4 şi 5 decembrie.

S-au reunit şi tricolorii tineri
Lotul de douăzeci de jucători al echipei naţionale de tineret a Romaniei s-a reunit, ieri, la hotelul Irisa din Bucureşti, în vederea partidei cu selecţionata similară a Germaniei, programată, la 19 noiembrie, în grupa a VI-a de calificare la turneul final al CE ediţia 2013-2015. Cei douăzeci de jucători sunt: Brănescu, Greab (portari), Peteleu, Belu, Al. Creţu, Bălaşa, Boldor, Şt. Popescu, Toşca (fundaşi), Benzar, Cîrstocea, Al.Dan, Martin, Bumba, St. Filip, Ioniţă, Chitoşcă, Morar (mijlocaşi), Ţîră, Roman (atacanţi).  Echipa naţionala de tineret a Romaniei întalneşte, la 19 noiembrie, de la ora 19.00, pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, selecţionata Germaniei, într-o partidă contand pentru grupa a VI-a de calificare la turneul final al Campionatului European "Under 21", ediţia 2013-2015.

Messi s-a accidentat din nou

Fotbalistul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, va fi indisponibil între şase şi opt săptămani, după ce a suferit o ruptură musculară la bicepsul femural al piciorului stang, a anunţat, ieri clubul catalan pe site-ul oficial. Potrivit sursei citate, Messi va realiza prima parte a recuperării la Barcelona, iar cea de-a doua la Buenos Aires. Messi a fost înlocuit, duminică, în minutul 19 al meciului caştigat de FC Barcelona, scor 4-1, în deplasare cu Betis Sevilla.  Aceasta este a treia accidentare a lui Messi în sezonul 2013/2014. La 21 august, în turul Supercupei Spaniei cu Atletico Madrid, Messi a suferit o accidentare la piciorul stang, fiind indisponibil o săptămană, iar la partida cu Almeria, din 28 septembrie, a acuzat o leziune la piciorul drept, fiind absent trei săptămani.

Sondaj pentru golul anului

FIFA a anunţat, luni, că a nominalizat zece goluri pentru Premiul Puskas, care se acordă celei mai frumoase reuşite a anului, distincţie ce va fi decernată la 13 ianuarie, la ceremonia pentru Balonul de Aur. Fanii vor putea vota pană la 9 decembrie unul dintre aceste goluri, pe fifa.com şi francefootball.fr., urmand ca în finală să rămană trei reuşite. Două goluri marcate de femei figurează în această preselecţie: Lisa De Vanna (Australia) şi Louisa Nécib (Franţa). Celelalte goluri aparţin lui Peter Ankersen (Danemarca), Antonio di Natale (Italia), Zlatan Ibrahimovic (Suedia), Panayotis Koné (Grecia), Daniel Ludueña (Mexic), Nermanja Matic (Serbia), Neymar (Brazilia) şi Juan Manuel Olivera (Columbia). În 2012, premiul a revenit slovacului Miroslav Stoch.
 
Bavarezii au spus "Nein"

Locuitorii oraşului München au respins, printr-un referendum organizat duminică, propunerea unei candidaturi pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022. "Am primit o lovitură grea. Nu cred că este vorba doar despre 2022, ci cred că oamenii au făcut o alegere pe termen mult mai lung", a declarat primarul oraşului München, Christian Ude. "Suntem foarte trişti şi extrem de dezamăgiţi", a spus şi Michael Vesper, secretarul general al Comitetului Olimpic German (DOSB), care a susţinut proiectul după alegerea germanului Thomas Bach în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional (CIO). Capitala Bavariei a candidat pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018, competiţie atribuită oraşului sud-coreean Pyeongchang. Aproximativ 1,3 milioane de electori au participat la urne în München şi oraşele adiacente printre care Garmisch-Partenkirchen şi Ruhpolding. Pentru validarea scrutinului era nevoie de o prezenţă la vot de 10 la sută sau aproximativ 126.000 de votanţi. Depunerea candidaturilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 se poate face pană la 14 noiembrie. Pană în prezent şi-au depus candidatura oraşele Beijing (China), Lvov (Ucraina), Alma Ata (Kazahstan), Cracovia (Polonia) împreună cu Slovacia, iar Oslo (Norvegia) urmează să-şi oficializeze candidatura.
Timbre cu Zlatan
Poşta suedeză a anunţat, ieri, că va pune în vanzare timbre cu efigia fotbalistului Zlatan Ibrahimovic, care evoluează în prezent la Paris Saint-Germain. "Este o mare onoare. Eu primesc în general facturi şi rar au timbre drăguţe. Poate acum se va schimba acest lucru", a declarat atacantul echipei franceze, într-un comunicat. Cele cinci timbre "Zlatan" vor fi lansate la 27 martie 2014. Ibrahimovic nu este primul sportiv care figurează pe timbrele suedeze. Poşta a pus în vanzare timbre cu efigia a patru hocheişti, dar şi cu efigia jucătorului de tenis de masă Jan-Ove Waldner.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.