Sport

Hăţişul transferurilor ilegale

Ziarul de Vrancea
11 nov 2013 328 vizualizări
La procesul ajuns la Curtea de apel, impresarul Sică Puşcoci a declarat că i-a înmanat personal lui Mihai Stoica banii de pe transferul jucătorului Arhire în Coreea

Sică Puşcoci, unul dintre cei care au intermediat transferul lui Iulian Arhire de la Oţelul Galaţi la Pohang Steelers din Coreea de Sud, le-a arătat judecătorilor CAB că i-a dat 150.000 de dolari, în mană, lui Mihai Stoica, bani ce trebuiau să ajungă, finalmente, la clubul gălăţean. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a audiat, ieri, mai multe persoane, în dosarul celor opt oameni de fotbal judecaţi pentru fapte de corupţie în legătură cu transferul mai multor jucători în străinătate. Printre cei care au dat declaraţii s-au numărat fostul impresar Sică Puşcoci, antrenorul Petrolului, Cosmin Contra, dar şi un avocat, fost jucător la CFR Cluj.
Puşcoci a arătat, în declaraţia sa, că nu mai reţine multe detalii privind transferurile pe care le-a intermediat şi pentru care a semnat în cazul jucătorilor Iulian Arhire şi Cristian Dulca. În cazul lui Arhire, Puşcoci a precizat că îşi menţine toate declaraţiile date anchetatorilor, dar şi judecătorului de la Tribunalul Bucureşti. La cerea procurorului DNA care i-a arătat o declaraţie din timpul urmăririi penale, Sică Puşcoci a arătat că, în cazul lui Arhire, el s-a ocupat de introducerea în ţară a 150.000 de dolari - sumă de bani ridicată de la o filială din Germania a unei bănci coreene. Puşcoci a spus că respectivii bani i-au fost daţi personal lui Mihai Stoica, acesta trebuind să-i introducă ulterior în conturile clubului Oţelul. "Eu am introdus suma de 150.000 de dolari în ţară şi i-am dat lui Mihai Stoica. L-am informat pe Stoica că, în situaţia în care clubul nu era de acord cu comisionul de 550.000 de dolari, transferul nu se realiza. Eu nu am încasat nicio sumă de bani, iar banii luaţi de la banca sud-coreeană din Germania i-am dat lui Mihai Stoica şi reprezentantului Pohang Steelers", a spus el, în instanţă.
În 4 noiembrie, la precedentul termen din dosarul transferurilor, instanţa a emis mandate de aducere pe numele lui Cosmin Contra, Nicolae Badea, Sică Puşcoci şi Gheorghe Pecheanu, după ce aceştia nu s-au prezentat la instanţă, ca martori în proces. La 20 mai, înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să trimită dosarul transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.