Sport

Mutu n-are loc nici la Ajaccio

Ziarul de Vrancea
8 nov 2013 517 vizualizări
Antrenorul Christian Bracconi nu l-a convocat pe atacantul Adrian Mutu pentru primul său meci ca interimar al echipei Ajaccio, cu Toulouse, programat sambătă, în deplasare, de la ora 21.00, informează l'Equipe.

Nici fundaşul Ştefan Popescu nu este în lot, însă a revenit după o pauză de trei luni atacantul brazilian Eduardo. Directorul academiei de tineret a clubului AC Ajaccio, Christian Bracconi, a fost numit, luni, la conducerea interimară a echipei, după demiterea italianului Fabrizio Ravanelli. Bracconi se va afla la conducerea tehnică cel puţin pană la pauza de iarnă, care începe la 23 decembrie, a anunţat preşedintele Alain Orsoni. Tehnicianul echipei Ajaccio, Fabrizio Ravanelli, a fost demis după înfrangerea înregistrată, sambătă, pe teren propriu, scor 1-3, în faţa grupării Valenciennes, în etapa a XII-a a campionatului Franţei.

Djokovic, pe urmele lui Nadal

Tenismanul sarb Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, după ce l-a învins pe argentinianul Juan Martin Del Potro, scor 6-3, 3-6, 6-3, într-un meci din grupa B a competiţiei. Djokovici este al doilea jucător care a reuşit calificarea, după spaniolul Rafael Nadal. Sarbul, numărul 2 mondial, şi-a asigurat primul loc în grupa B, înainte de ultimul meci din această fază, cu francezul Richard Gasquet, programat astăzi, cand Del Potro îşi va disputa calificarea cu elveţianul Roger Federer.

A murit un "caine roşu"

Fostul fotbalist al formaţiei Dinamo Bucureşti Lică Nunweiller, în varstă de 74 de ani, a decedat, ieri, în jurul orei 14.00, la Spitalul Floreasca din Capitală, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate familiei. Lică Nunweiller a fost legitimat pentru prima dată la Unirea Tricolor, după care a mai evoluat la Venus UCB (1948-1949), Dinamo Bucureşti juniori (1949-1957), Dinamo Obor (1957-1958 şi 1958 - 1959), Pompierul (1958-1959), Dinamo Bucureşti (1960-1966 şi 1970), Dinamo Bacău (1967-1969) şi Beşiktaş Istanbul, în Turcia (1969-1970).  Fostul fotbalist a debutat în prima divizie la Dinamo Bucureşti (5 iunie 1960, Dinamo - Rapid, 2-0), echipă cu care a cucerit patru titluri şi o cupă. A evoluat de 206 de ori şi a înscris cinci goluri în prima divizie, a avut cinci  jocuri în echipa nationala şi zece în cupele europene. Ca antrenor a lucrat la diferite eşaloane de pregătire la Dinamo. A contribuit la cucerirea titlului pe care Dinamo l-a caştigat în 1977. Lică Nunweiller a avut şase fraţi, toţi practicand fotbalul, însă doar doi, Ion şi Radu, au mai evoluat la nivel înalt. Titulatura de "caini roşii" folosită de jucătorii şi suporterii echipei Dinamo, provine de la cei doi fraţi Ion şi Lică Nunweiller, porecliţi astfel de jucătorii formaţiei Rapid din acea perioadă, pentru agresivitatea lor, dar şi pentru culoarea părului.

Mititeii în bejenie

Meciul FC Universitatea Craiova - ASA Targu Mureş, contand pentru etapa a XI-a a Ligii a II-a, Seria a II-a, a fost reprogramat pentru duminică, de la ora 17.00, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, a anunţat, vineri, site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal. Partida era programată iniţial sambătă, de la ora 11.00. FC Universitatea Craiova intenţiona să joace meciul cu ASA Targu Mureş la Petroşani, dar nu a achitat suma de 1.000 de euro reprezentand chiria Stadionului Jiul, astfel că gruparea condusă de Adrian Mititelu a trebuit să caute altă arenă.

Medalie de aur la licitaţie

Una din cele patru medalii de aur caştigate de americanul Jesse Owens la Jocurile Olimpice din 1936, de la Berlin, va fi scoasă la licitaţie în perioada 20 noiembrie - 7 decembrie, a anunţat SCP Auctions, pe site-ul său oficial. SCP Auctions estimează că medalia va fi vandută cu peste un milion de dolari. Owens, sprinter de culoare, a intrat în istoria mişcării olimpice la JO din 1936, ediţie organizată de regimul nazist la putere atunci în Germania, caştigand aurul în probele de 100 metri, 200 metri, ştafetă 4x100 metri şi săritura în lungime. Abia după aproape 50 de ani, la ediţia din 1984 a Jocurilor Olimpice, un alt bărbat, Carl Lewis, a reuşit să caştige tot patru medalii de aur.

Turul Franţei începe din Olanda

Turul Franţei va începe la Utrecht (Olanda) în 2015, aceasta urmand să fie a doua ediţie consecutivă cu startul în altă ţară, după cea din 2014, care va porni de la Leeds, în Anglia, au anunţat organizatorii şi autorităţile locale. Va fi al şaselea start al Turului Franţei din Olanda şi al 21-lea din afara Franţei. Olanda a găzduit pentru prima dată startul Turului Franţei în 1954, la Amsterdam, iar ultima dată în 2010, la Rotterdam. În total, nouă ţări au găzduit startul Turului Franţei: Olanda, Anglia, Belgia, Elveţia, Spania, Luxemburg, Germania, Monaco şi Irlanda. "Am încercat mult timp să obţinem startul Turului la Utrecht, un oraş care are legături istorice cu ciclismul", a declarat purtătorul de cuvant al primăriei din Utrecht, Erik Suik. În Utrecht are sediul banca Rabobank, care a sponsorizat o echipă de prim plan timp de 17 ani, pană în 2012, cand a decis să se retragă după dezvăluirile privind cazurile de dopaj din ciclism.

Prădat în timp ce se afla la înmormantarea mamei

Casa atletului englez Andy Turner, campion european în 2010 la 110 metri garduri, a fost spartă de hoţi în timp ce sportivul se afla la înmormantarea mamei sale. Incidentul a avut loc joi, la Nottingham. "Vă rog să mă ajutaţi. înmormantarea mamei mele a fost azi. în timp ce mă aflam la ceremonie, casa mea a fost spartă şi s-a furat totul, inclusiv maşina mea, laptopul, telefonul şi multe alte lucruri. Maşina mea este un Range Rover Sport alb. Nu pot să cred că aceşti oameni au putut să facă asta într-o astfel de zi. Vă rog, ajutaţi să fie prinşi. S-a întamplat în Hucknall în Nottingham în jurul orei 20.00. Vă rog să sunaţi la poliţie dacă vedeţi un Range Rover Sport alb", a notat pe Twitter atletul în varstă de 33 de ani. Turner a precizat că este devastat de ceea ce s-a întamplat. Mama sportivului a murit în 29 octombrie, la varsta de 58 de ani. Andy Turner a caştigat medalia de bronz la ediţia din 2011 a Campionatelor Mondiale de atletism, în proba de 110 metri garduri.

MLS, în faza decisivă

Fosta echipă a lui David Beckham, Los Angeles Galaxy, dublă campioană en titre a Ligii nord-americane de fotbal (MLS), a fost eliminată, joi, în semifinalele Conferinţei de Vest, de către formaţia Real Salt Lake. LA Galaxy a fost învinsă de Real Salt Lake, cu scorul de 0-2, după prelungiri, în manşa secundă a semifinalelor Conferinţei de Vest. în tur, Galaxy s-a impus cu 1-0. Real Salt Lake va întalni în finala conferinţei formaţia Portland Timbers, care s-a impus în manşa secundă a semifinalei cu Seattle Sounders, scor 3-2. În tur, victoria a aparţinut tot echipei Portland, scor 2-1.  În finala Conferinţei de Est se vor întalni formaţiile Houston Dynamo, finalistă MLS în 2011 şi 2012, şi Kansas City. Houston a eliminat echipa New York Red Bulls (2-2 în tur, 2-1 în retur), iar Kansas City a trecut de formaţia New England Revolution (1-2 în tur, 3-1 în retur). Finala MLS va avea loc la 7 decembrie, protagonistele urmand să fie caştigătoarele celor două conferinţe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.