Sport

Revanşa în oglindă

Ziarul de Vrancea
7 nov 2013 502 vizualizări
FC Basel - Steaua 1-1 (0-1) în grupa E a Ligii Campionilor * exact invers ca la Bucureşti: oaspeţii au fost mai buni, dar gazdele au egalat în timpul adiţional * speranţele Stelei de calificare în primăvara europeană s-au dus în cateva secunde

FC Basel: Sommer - Voser, Schär, Ivanov, Xhaka - Serey, Frei ('78 - Diaz) - Salah ('83 - D.Degen), Delgado ('65 - Sio), Stocker - Streller. Antrenor: Murat Yakin
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii ('46 - Filip) - Popa, Stanciu ('62 - Chipciu), Tănase - Piovaccari ('76 - Kapetanos). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Arbitru: Olegario Benquerença (Portugalia).
Cartonaşe galbene: Szukala, Piovaccari, Bourceanu / Ivanov, Schär, Degen
0-1, min. 17: Piovaccari este lansat de o verticalizare perfectă a lui Szukala şi îl execută pe Sommer de la 10 metri cu un şut sub bară.
1-1, min. 90^1: Sio înscrie din careu, prin alunecare, din pasa lui Stocker.
N-a fost deloc Steaua pe care am văzut-o în ultima vreme pe stadionul din Basel. Nici cea din partida tur, cu atat mai puţin cea din partida cu Corona. Firesc, meciul a început cu atacurile furibunde ale helveţilor, dar fără ocazii importante. Cu ceva emoţii la pasa greşită a lui Gardoş în preajma careului propriu ('12)  şi de lovitura liberă executată imediat de Delgado, de puţin peste poartă. Şi cand aşteptările păreau mai sumbre, eroul negativ de la Braşov, Szukala a găsit o angajare perfectă pentru Piovaccari, iar italianul a finalizat calm, în stil de varf autentic. Elveţienii au suportat greu şocul, dar nici oaspeţii nu s-au grăbit să profite. În minutul 25, Tătăruşanu a fost pentru prima dată pus la treabă, portarul Stelei reuşind să-l blocheze pe Salah, scăpat nemarcat în careu. Treziţi la viaţă, elveţienii au încercat angajări spre puternicul varf Streller, însă finalul reprizei a aparţinut Stelei: ambii fundaşi ai Stelei, Szukala şi Gardoş au fost la un pas de gol în două faze distincte, iar pauza a venit cu regrete pentru Steaua şi echipa naţională, pentru că Pintilii, forţat în acest meci a ieşit cu targa de pe teren.
Steaua a început în ofensivă partea secundă, cu Piovaccari mai determinat ca niciodată şi cu o lovitură liberă executată de Stanciu peste poartă. Dar Basel nu a renunţat la atacuri şi, spre mijlocul reprizei, a devenit din ce în ce mai periculoasă. Tătăruşanu a respins o minge periculoasă pentru Streller, Georgievski a salvat ca prim minune un şut al lui Xhaka, iar Szukala şi Gardoş au rezolvat mai toate centrările destinate lui Streller.  Steaua a gestionat foarte bine finalul de meci, reuşind să ţină mingea departe de poarta lui Tătăruşanu, dar a păţit exact ca Basel la Bucureşti, a primit gol în primul minut al prelungirilor. Un gol care reduce aproape de zero şansele echipei bucureştene de a rămane şi în primăvară, pe traseul european. În celălat meci al grupei, Chelsea a învins cu 3-0 pe Schalke 04, prin golurile marcate de Eto'o ('31, '54) şi  Ba ('83).

Celelalte rezultate ale zilei
Grupa F: Borussia Dortmund - Arsenal 0-1. Ramsay ('61); SSC Napoli - Olympique Marseille 3-2. Inler ('22), Higuain ('24, '75) / Ayew ('10), Thauvin ('64). Clasament: 1. Arsenal - 9 p; 2. Napoli - 9 p; 3. Dortmund - 6 p; 4. Marseille - 0 p.
Grupa G: Zenit Sankt Petersburg - FC Porto 1-1. Hulk ('28) /Lucho ('23); Atletico Madrid - Austria Viena 4-0. Miranda ('11), R.Garcia ('25), Kasmirski ('45), Diego Costa ('82). Clasament: 1. Atletico - 12 p (calificată); 2. Zenit - 5 p; 3. Porto - 4 p; 4. Austria - 1 p.
Grupa H: Ajax Amsterdam - Celtic Glasgow 1-0. Schøne ('51); Barcelona - AC Milan 3-1. Messi ('30 - penalty, '83), Busquets ('39) / Piqué ('45 - autogol)
Clasament: 1. Barcelona - 10 p; 2. Milan - 5 p; 3. Ajax - 4 p; 4. Celtic - 3 p.

Clasamentul grupei E
1.Chelsea    4    3    0    1     11-2    9
2.Schalke    4    2    0    2     4-6    6
3.Basel    4    1    2    1     4-4    5
4.Steaua    4    0    2    2     2-9    1


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.