Sport

Baschetbaliştii, trei victorii în turneul de la Sala Polivalentă

Dan Chiriac
5 nov 2013 685 vizualizări
CSM 2007 LPS Focşani - Cuadripol Braşov 69-63 (13-15, 12-17, 16-14, 28-17) şi CSM 2007 LPS Focşani- CNAV Bucureşti 68-59, în ultimele partide jucate de echipa pregătită de Mihai Petruţ

Baschetbaliştii focşăneni au avut un parcurs perfect, ca rezultate, în primul turneu al Campionatului Naţional U 20, seria a II-a, ale cărui partide s-au disputat în Sala Polivalentă de duminică până marţi. În primele două zile, CSM 2007 LPS Focşani a trecut de formaţiile bucureştene BC Slam, cu 71-62 şi CNAV, cu 68-59 iar marţi dimineaţa, de Cuadripol Braşov, cu 69-63 (13-15, 12-17, 16-14, 28-17). Braşovenii, care au folosit aceeaşi echipă care evoluează în Divizia B, porneau ca mari favoriţi la locul I la începutul turneului de la Focşani. Elevii profesorilor Petruţ Mihai şi Mircea Petrişor au răsturnat calculele anterioare începerii întrecerii şi au terminat cu trei victorii din trei meciuri. Partida cu Cuadripol a fost extrem de dificilă pentru focşăneni care erau conduşi cu 32-25 după două sferturi câştigate de oaspeţi. În următoarele două sferturi, însă, valoarea individuală a gazdelor ca şi un bun joc de echipă, cu apărare agresivă, cu intercepţii şi contratacuri tăioase, au făcut ca balanţa întîlnirii să încline tot mai mult în favoarea lor. Ca în meciul de luni seara, Andrei Neguroiu şi colegii săi au avut un ultim sfert foarte bun pe care l-au caştigat cu 28-17, diferenţă suficientă pentru a caştiga şi meciul, cu 69-63. Cu această victorie, focşănenii şi-au asigurat cu anticipaţie de un turneu locul în turneul semifinal al Campionatului. Următorul turneu va avea loc în decembrie. O remarcă specială merită făcută pentru căldura cu care spectatorii prezenţi în Sala Polivalentă de-a lungul turneului i-au susţinut pe baschetbaliştii focşăneni. După partida cu braşovenii, profesorul Petruţ Mihai a declarat: „Am făcut un turneu bun. Sunt mulţumit de evoluţia elevilor noştri care au reuşit să câştige toate meciurile, în condiţiile în care Neguroiu, Chircă şi Ţibîrnă au fost la primele lor jocuri în această toamnă, iar Vechiu şi Mirea au venit la echipă înaintea turneului. Echipa şi-a găsit repede maniera de joc potrivită şi a reuşit performanţa de a se califica de pe acum pentru turneul semifinal”, a spus Mihai Petruţ. Formaţia CSM 2007 LPS Focşani: Neguroiu, Chircă, Vechiu, Ţibîrnă, Mirea, Vîrnă, Cioaric, Avram, Bălan, Anghel, Caragaţă.
Răsturnări de scor în partida de luni seara
Baschetbaliştii de la CSM 2007 LPS Focşani au câştigat luni seara în faţa celei de a doua echipe bucureştene care face parte din seria a doua a Campionatului Naţional U 20 – Colegiul Naţional Aurel Vlaicu. Partida nu a început prea bine pentru elevii profesorilor Petruţ Mihai şi Mircea Petrişor care au fost depăşiţi în primul sfert, cu 14-9. În al doilea sfert, au avut o revenire spectaculoasă şi s-au impus cu 19-10, cele două echipe intrând în pauza mare distanţate de patru puncte. A urmat o perioadă de relaxare a focşănenilor care au fost depăşiţi în sfertul trei cu 20-14. Ultimul sfert a fost de toată frumuseţea, plin de tensiune, de reuşite spectaculoase şi ratări asemenea. CSM 2007 LPS Focşani a recuperat diferenţa de două puncte faţă de adversara sa, apoi a început să adune avantaj până la 10 puncte, pentru a încheia sfertul cu 26-15 şi meciul, cu 68-59. A fost o victorie muncită, obţinută în confruntarea cu o formaţie mult superioară ca talie, cu apărare avansată şi foarte agresivă. Formaţia CSM 2007 LPS Focşani: Andrei Neguroiu, Chircă, Mirea, Ţibîrnă, Vechiu, Vîrnă, Cioaric, Bălan, Anghel, Caragaţă. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.