Sport

Şansa porcului de Crăciun

Ziarul de Vrancea
5 nov 2013 340 vizualizări
FC Basel - Steaua, astăzi, de la ora 21:45, în grupa E a Ligii Campionilor* steliştii mai pot tanji la primăvara europeană numai în caz de victorie * partida va fi transmisă în direct pe DigiSport 1 şi DolceSport 1

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul care se lăuda mai deunăzi, că vizează calificarea în primăvara Ligii Campionilor, de pe prima poziţie în grupă, a ajuns nevoie să tremure pentru o victorie în deplasare la Basel. Aceste declaraţii pompoase au apărut după traseul aparent triumfal din subsolurile preliminarii ale competiţii, cu pigmei din Macedonia, Georgia şi Polonia. Acum, însă, victoria este singura care contează, iar şansele de victorie pe stadionul "Sankt Jakob" nu sunt nici măcar cat nuca, mai degrabă cat o stafidă smochinită. S-au consolat oficialii stelişti cu ideea că, deocamdată "de alde Chelsea şi Schalke nu ne putem atinge, sunt de pe altă planetă", însă iată că echipa care defilează prin campionat cu ansamblu de fluieraşi în randul I are probleme şi cu o formaţie elveţiană, valoroasă, nici vorbă, dar cuminte şi la locul ei. Murat Yakin şi staff-ul său nu s-au dat lei şi zmei pe micile ecrane, dar FC Basel a tăcut şi a caştigat chiar pe "Stamford Bridge", o victorie care atarnă ca o piatră de moară de gatul... Stelei.
Steaua nu are prima şansă la Basel, pentru că nu are cum s-o aibă.  În primul rand, pentru că remiza obţinută în partida anterioară a fost norocoasă, helveţii dominand meciul da capo al fine. Apoi, se pare că pregătirea fizico-chimică în stil german a lui Thomas Neubert a ajuns la capitolul "efecte secundare", primul semnal venind de la Adi Popa. Apoi, Reghecampf a început să se joace cu sistemele, de parcă ar fi ceva între Mourinho şi Wenger. Fireşte, la combinatorica lui Reghe şi-a varat coada şi patronul de peste dincolo de după. "Păi, am dat un purcoi de bani pe Varela şi să nu joace". Aşa că Reghe trebuia să învartă toată echipa pentru a-i face loc cap-verdianului în defensivă. Astfel se poate explica şi glorioasa remiză cu Corona Braşov, al cărei artizan principal este arbitrul Florin Marcu.
Chiar şi în atari condiţii, suporterii stelişti şi ai fotbalului romanesc speră într-o minune. Că Steaua va reuşi un meci de excepţie şi va caştiga în ţara cantoanelor. Soluţiile, sunt, încă puţine. Reghecampf pare dispus să-l forţeze pe Pintilii chiar şi în detrimentul echipei naţionale, dar se teme să rişte cu Chipciu pe locul lui Adi Popa. Georgievski, anti-eroul de mai ieri, este titular fără concurenţă, fiindcă antrenorul n-are ochi pentru Rîpă. Iar în tabăra elveţiană, Salah va fi prezent, împotriva zvonurilor şi tocmai pe partea lui Latovlevici. Aşadar, speranţe puţine pentru o relansare a Stelei în competiţiile europene.
Tot astăzi, în grupa E se mai dispută meciul giganţilor, Chelsea - Schalke 04.

Formaţiile probabile
FC Basel: Sommer - Voser, Ivanov, Ajeti, Xhaka - Serey - Salah, Diaz, Delgado, Frei - Streller. Antrenor: Murat Yakin
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Stanciu, Tănase - Piovaccari
Arbitru: Olegario Benquerença (Portugalia).
Celelalte meciuri de astăzi
Grupa F: Borussia Dortmund - Arsenal (DigiSport 3), SSC Napoli - Olympique Marseille. Clasament: 1. Dortmund - 6 p; 2. Arsenal - 6 p; 3. Napoli - 6 p; 4. Marseille - 0 p.
Grupa G: Zenit Sankt Petersburg - FC Porto (ora 19:00, DigiSport2), Atletico Madrid - Austria Viena. Clasament: 1. Atletico - 9 p; 2. Zenit - 4 p; 3. Porto - 3 p; 4. Austria - 1 p.
Grupa H: Ajax Amsterdam - Celtic Glasgow, Barcelona - AC Milan (DigiSport 2, DolceSport2). Clasament: 1. Barcelona - 7 p; 2. Milan - 5 p; 3. Celtic - 3 p; 4. Ajax - 1 p.


Clasamentul grupei E
1.Chelsea    3    2    0    1     8-2    6
2.Schalke    3    2    0    1     4-3    6
3.Basel    3    1    1    1     3-3    4
4.Steaua    3    0    1    2     1-8    2


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.