Sport

Victorie în trei seturi pentru voleibaliste la debutul în campionat

Ziarul de Vrancea
3 nov 2013 478 vizualizări
CSM Focşani 2007 - SCM Piteşti 3-0 (25-16, 25-19, 25-16), în Divizia A de volei feminin

Voleibalistele de la CSM 2007 au debutat cu victorie în ediţia de campionat 2013-2014. Sâmbătă, CSM Focşani a întâlnit pe SCM Piteşti de care a dispus în trei seturi: 25-16, 25-19, 25-16. Gazdele au început într-o formulă de echipă radical schimbată faţă de cea cu care au încheiat campionatul în vară: Mogoszan, Taşkiran, Shtarbanova, Kirilova, Blaga, Cimpoeşu, Tisianu - libero, iar pe parcurs a mai intrat Coman. Era de văzut în ce măsură antrenorii Marian Rădulescu şi Romina Coman, împreună cu elevele lor, au fructificat consistenta şi foarte buna perioadă de pregătire şi au dat sens, într-un joc de echipă, calităţilor individuale ale jucătoarelor mai vechi ca şi ale celor nou venite. Primul set a arătat o formaţie a CSM 2007 neiertătoare cu oaspetele cărora le-au administrat un 25-16 obţinut cu lejeritate. Această lejeritate le-a făcut să abordeze setul al doilea cu mai puţină concentrare iar piteştencele au intrat bine în joc pe care l-au şi condus, inclusiv ca scor, până la 4-6. Apoi echipele au mers cap la cap până la 18-16, după care focşănencele au sprintat în câştigătoare, cu 25-19. Şi ultimul set a fost strâns, până la 18-16, finalul aparţinând gazdelor care au făcut şapte puncte consecutive şi s-au impus cu 25-16. Între cele două echipe a fost o evidentă diferenţă de valoare. CSM Focşani are, la început de campionat, argumente sportive şi managariale pentru a se înscrie în cursa pentru promovarea în prima divizie. Voleibalistele care nu au intrat în joc sâmbătă sunt de nivelul celor care au jucat, ceea ce le oferă antrenorilor variante cu care să meargă pentru rezultat bun în celelalte partide de campionat. În meciul cu SCM Piteşti s-a remarcat echipa, cu un bun joc de combinaţie, ca şi de atac şi apărare. şi cu dăruire pe un fond de colegialitate, în care prestaţia echipei a fost produsul, nu suma prestaţiilor – bune şi foarte bune, de multe ori, spectaculoase – individuale.
“Potenţialul lotului este mai mare”
După joc, antrenorul Marian Rădulescu a apreciat jocul bun făcut de elevele sale. “A fost prima partidă din campionat iar echipa a făcut un joc bun. A început foarte bine şi s-a impus uşor în primul set. În următoarele seturi a intrat în jocul adversarelor, dar a avut resursele să câştige la diferenţe convingătoare. Potenţialul lotului este mai mare şi aştept o creştere a calităţii jocului în meciurile următoare. Spre deosebire de anii anteriori, aţi văzut, am stat liniştit pe bancă pentru că, dacă ar fi apărut situaţii care să impună modificări în echipă, acum avem pentru schimb jucătoare de acelaşi nivel valoric pentru toate posturile”, a spus Marian Rădulescu. Au evoluat următoarele formaţii: CSM Focşani 2007: Botezatu, Cimpoeşu, Mogoszan, Shtarbanova, Coman, Taşkiran, Blaga, Bîrgăoanu, Boantă, Cîrlan, Tisianu. SCM Piteşti: Pătrana, Ţipar, Ţîrlea, Dobriţa, Tănăsescu, Ghibardel, Ghiacu, Ungureanu, Cernea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.