Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Botezul Primerei

Ziarul de Vrancea
3 nov 2013 400 vizualizări
Atacantul Ciprian Marica, achiziţionat de Getafe în septembrie, a înscris primul său gol pentru echipa spaniolă, joi seară, în meciul din deplasare cu Villarreal, caştigat cu scorul de 2-0, în etapa a XI-a a campionatului Spaniei.

Marica a marcat în minutul 6, profitand de o greşeală a portarului, cealaltă reuşită aparţinandu-i lui Sarabia, în timpul adiţional.  Romanul a jucat pană în minutul 69, cand a fost înlocuit cu Lafita. În minutul 39, de la gazde a fost eliminat Iniguez, pentru un fault la Marica. Ciprian Marica a acordat postului Onda Cero un scurt interviu în limba spaniolă, el vorbind despre meciul cu Villarreal, despre situaţia sa, dar şi despre faptul că îl apreciază pe fostul fotbalist Gheorghe Craioveanu, care a jucat la Getafe în perioada 2002-2006.

Greu şi cu italienii

Naţionala de handbal masculin a Romaniei a învins, joi, la Pescara, reprezentativa similară a Italiei, cu scorul de 23-22 (11-9), în primul meci din grupa a doua preliminară a Campionatului Mondial din 2015. Pentru Romania au înscris: Asoltanei 4 goluri, Mihalcea 3, Grasu 2, Acatrinei 2, Ramba 2, Ghiţă 2, Florea 2, Rotaru 2, Talas 1, Cîmpan 1, Iancu 1.  Din grupă mai fac parte echipele Slovaciei şi Ciprului, care s-au întalnit între ele, slovacii caştigand cu 34-15. În 2013, tricolorii vor juca mai juca un singur meci, cu Slovacia, maine, la Bucureşti. Celelalte partide vor avea loc în 2014.

Hagiu, demis de la Federaţia de Polo

Biroul federal al Federaţiei Romane de Polo a decis schimbarea din funcţie a antrenorului echipei naţionale, Vlad Hagiu, care se va ocupa în continuare de pregătirea reprezentativei de juniori.  Biroul federal al FR Polo a decis schimbarea din funcţie a lui Vlad Hagiu, luand totodată decizia ca interimatul la conducerea tehnică a naţionalei Romaniei să fie asigurat de secretarul general al forului, Cristian Iordache, împreună cu Gelu Lisac (antrenor secund) şi Dumitru Paizan (maseur).  Noul staf tehnic se va ocupa de pregătirea reprezentantivei pentru meciurile Romaniei cu Rusia (12 noiembrie) şi Serbia (10 decembrie) din preliminariile Ligii Mondiale.

Keşeru este bun de joc

Fotbalistul Claudiu Keşeru, spitalizat marţi după ce a avut ameţeli şi pierderi de memorie în urma unui traumatism suferit la meciul cu Ajaccio, face parte din lotul echipei Bastia pentru partida din week-end, cu Reims. Claudiu Keşeru a fost transportat la spital, după ce s-a lovit la cap în timpul meciului disputat de Bastia, marţi, cu Ajaccio, în Cupa Ligii Franţei. Iniţial el a fost transportat la clinica din Martigues. Marţi noapte el a fost transferat la centrul Timone din Marsilia, iar ulterior a revenit la Bastia. Bastia s-a impus în meciul cu Ajaccio, scor 1-0. La Ajaccio, Adrian Mutu nu a fost inclus în lot, în timp ce Ştefan Popescu a fost rezervă. Formaţia Bastia va întalni echipa Reims, astăzi, în deplasare, în etapa a XII-a a campionatului Franţei.
Ştefan Radu are probleme medicale
Fotbalistul echipei Lazio Roma, Ştefan Radu, a fost supus unor investigaţii ce au relevat un edem la ţesuturile periarticulare şi o problemă la capsula articulară, la piciorul stang. Lazio a menţionat că Ştefan Radu va mai fi supus unor investigaţii sambătă, pentru a i se verifica disponibilitatea pentru meciul cu Genoa, programat maine, în etapa a XI-a a campionatului Italiei.

Record all-time pentru Roma

Echipa AS Roma a reuşit cel mai bun start de sezon din istoria campionatului Italiei, în urma succesului de joi, din meciul cu Chievo Verona, scor 1-0, în etapa a zecea din Serie A. Formaţia la care este legitimat şi Bogdan Lobonţ a depăşit recordul stabilit de Juventus Torino în sezonul 2005/2006 (9 victorii în primele 9 etape), serie marcată însă de scandalui Calciopoli, în urma căruia echipa torineză a fost deposedată de titlul naţional. Recordul de victorii consecutive pe parcursul unui sezon este deţinut de Internazionale Milano (17 victorii în 2007). AS Roma a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Chievo Verona, înregistrand al zecelea succes în tot atatea meciuri din actualul sezon al campionatului Italiei. Unicul gol al partidei a fost înscris de Borriello, în minutul 67. Portarul Bogdan Lobonţ a fost rezervă la gazde, iar la oaspeţi Paul Papp a intrat pe teren în minutul 62. În clasament conduce AS Roma, cu 30 de puncte, urmată de Napoli şi Juventus Torino, cu cate 25 de puncte.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.