Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Marius Niculae, convocat pentru baraj

Ziarul de Vrancea
31 oct 2013 546 vizualizări
Ieri, selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat o listă de 15 stranieri convocaţi de principiu pentru cele două partide cu Grecia, din barajul pentru calificarea la Cupa Mondială 2014.

Cei 15 jucători au primit, ieri, faxuri de convocare, urmand ca pe 8 noiembrie să afle dacă vor fi convocaţi definitiv. Dintre aceştia surprind revenirile atacantului Marius Niculae şi a mijlocaşului Răzvan Cociş, ambii evoluand în prezent la echipa ucraineană Hoverla Ujgorod (locul XV în Liga I), dar şi a lui Bănel Nicoliţă (Nantes). Ceilalţi jucători convocaţi de principiu sunt: Lobonţ (AS Roma), Goian (Asteras Tripolis), Chiricheş (Tottenham), Raţ (West Ham), Lazăr (PAOK), Torje (Espanyol), Maxim (Stuttgart), Bucur (Kuban Krasnodar), Grozav (Terek Groznîi), Keşeru (Bastia), Stancu (Gençlerbirligi) şi Marica (Getafe). Lotul complet al naţionalei Romaniei pentru partidele cu Grecia va fi anunţat sambătă.

A doua victorie pentru Asesoft

Campioana la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, a învins miercuri, în deplasare, formaţia bosniacă Igokea Aleksandrovac, cu scorul de 84-77 (45-34), în cel de-al treilea meci din grupa E a Eurocup. În celelalte două partide din grupa E, disputate miercuri, s-au înregistrat rezultatele: Pînar Izmir-Lukoil Akademic 84-69 şi Hapoel Ierusalim- Himki Moscova 80-87. În meciul de debut din Eurocup, prahovenii au produs surpriza în deplasare, pe terenul echipei ruse Khimki Moscova, una dintre favoritele la caştigarea trofeului, pe care au învins-o, cu 97-89.  În cea de-a doua partidă, ploieştenii au pierdut, pe teren propriu, în faţa turcilor de la Pînar Izmir, cu scorul de 72-80.  Săptămana viitoare, baschetbaliştii ploieşteni vor întalni, în deplasare, echipa Hapoel Ierusalim.
 
Larisa Iordache a sclipit în Elveţia

Gimnasta Larisa Iordache a caştigat Turneul Memorial "Arthur Gander", în timp ce sportivul Andrei Muntean s-a clasat pe locul secund în concursul masculin, la competiţia găzduită de localitatea elveţiană Morges.  Larisa Iordache a încheiat turneul de miercuri seară cu un total de 44.150 puncte, avand cea mai mare notă la sărituri, de 15.000. Ea a evoluat doar la trei aparate, celelalte note obţinute fiind 14.900 la barnă şi 14.250 la sol.  Pe locul secund s-a clasat Giulia Steingruber (Elveţia – 43.500 puncte), urmată de Elisabeth Seitz (Germania – 42.250).  La masculin, Andrei Muntean s-a clasat pe locul doi, cu un total de 58.000 puncte, fiind notat cu 14.050 la sol, 14.950 la inele, 14.850 la sărituri şi 14.150 la paralele. Concursul a fost caştigat de elveţianul Paolo Braegger (58.200 puncte), iar pe locul trei s-a clsasat ucraineanul Oleg Verniaev (58.000).

Gigi, grădinar la LPF?

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a anunţat, ieri, că intenţionează să facă o cerere prin care să îl poată angaja pe Gigi Becali, aflat în prezent la Penitenciarul Poarta Albă unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni, pe post de grădinar la instituţia pe care o conduce. Dragomir a explicat că finanţatorul FC Steaua ar veni dimineaţa să muncească la sediul LPF, iar seara s-ar putea întoarce la penitenciar. "Eu am avut un prieten care a fost arestat şi după cateva luni i-au dat voie să muncească în afară. Se ducea şi muncea la un particular, iar particularul plătea la penitenciar, totul legal din toate punctele de vedere. Şi atunci, m-am gandit, pentru că Liga Profesionistă de Fotbal are nevoie aici de un post de grădinar, dacă regimul penitenciarelor doreşte să fie muncă brută. Dacă îi dă voie să ajute Liga în probleme de fotbal,  atunci Gigi, care a învăţat foarte multe, ar ajuta Liga din toate punctele de vedere, mai ales pe Steaua. Şi atunci el ar lucra de dimineaţa pană seara la Ligă, iar seara se duce la penitenciar, conform legii", a spus preşedintele LPF, într-o conferinţă de presă. George Becali a fost adus, marţi seară, la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, fiind transportat la Secţia exterioară de la Valu lui Traian, într-o celulă alături de 19 deţinuţi, el urmand să aibă regim semideschis.

Egal chior pentru fetele fotbaliste

Reprezentativa de fotbal feminin a Romaniei a terminat la egalitate, miercuri, pe Cluj Arena, scor 0-0, cu naţionala Cehiei, în preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2015. Anterior, Romania a învins Macedonia, scor 9-1, şi a fost învinsă cu 0-1 de Italia. În clasamentul grupei conduce Italia, cu 6 puncte (2 jocuri), urmată de Romania - 4 puncte (3 jocuri), Cehia - 4 puncte (2 jocuri), Spania - 3 puncte (un joc), Estonia - 3 puncte (3 jocuri) şi Macedoria - 0 puncte (3 jocuri). Caştigătoarele celor şapte grupe preliminare (ale căror jocuri, fiecare cu fiecare, tur-retur, se vor disputa pană pe 17 septembrie 2014) se vor califica la turneul final, iar cele mai bune patru naţionale care vor încheia preliminariile pe locul doi vor juca play-off.

Real şi Sevilla au făcut spectacol

Echipa Real Madrid a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 7-3 (3-2), formaţia FC Sevilla, în etapa a XI-a a campionatului spaniol de fotbal. reth Bale a marcat două goluri în acest meci, în minutele 13 şi 27, la fel Karim Benzema, în minutele 52 şi 79, în timp ce Cristiano Ronaldo a punctat de trei ori, în minutele 32 din penalti, 60 şi 71. Oaspeţii au înscris prin Ivan Rakitic, în minutele 38 din penalti şi 63 şi Carlos Bacca, în minutul 40. Rakitic a mai ratat un penalti, în minutul 73. FC Sevilla, fără Raul Rusescu în lot, a jucat în zece fotbalişti din minutul 76, după eliminarea lui Stephane M'Bia

Lotul Cehiei pentru finala Cupei Davis

Echipa Cehiei va fi formată din Tomas Berdych, locul 7 ATP, Lukas Rosol, locul 44 ATP, Radek Stepanek, locul 46 ATP, şi Jan Hajek, locul 109 ATP, la finala Cupei Davis, cu Serbia, care se va desfăşura între 15 şi 17 noiembrie, în sala Belgrad Arena, a anunţat Jaroslav Navratil, căpitanul cehilor. Tanărul Jiri Vesely, locul 87 ATP, era şi el în vederile lui Navratil, dar tenismanul în varstă de 20 ani este accidentat. Cehia va disputa a treia finală în cinci ani, după a trecut de Argentina în semifinale, cu scorul de 3-2, la Praga. Serbia a învins în aceeaşi fază Canada, pe teren propriu, tot cu 3-2.
 
Costa, trădătorul

Directorul juridic al Federaţiei Braziliene de Fotbal, Carlos Eugenio, a declarat că preşedintele forului i-a cerut să deschidă o procedură pentru a i se retrage cetăţenia braziliană atacantului echipei Atletico Madrid Diego Costa, care a decis să joace pentru naţionala Spaniei, informează l'Equipe. "Este evident că această alegere are un substrat financiar. Preşedintele federaţiei m-a însărcinat să deschid o procedură pentru a i se retrage cetăţenia braziliană", a declarat Carlos Eugenio, la TV Globo. Fotbalistul brazilian al echipei Atletico Madrid, Diego Costa, şi-a anunţat, în scris, decizia de a juca pentru naţionala Spaniei, refuzand astfel să evolueze pentru reprezentativa Braziliei. Diego Costa, în varstă de 25 de ani, aflat în Spania din 2007, are două convocări la naţionala Braziliei pentru meciuri amicale.  Golgeterul campionatului spaniol, cu 11 reuşite în 10 etape, a declarat că speră să-i fie înţeleasă alegerea şi că îşi doreşte să se stabilească în ţara sa natală după ce îşi va încheia cariera sportivă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.