Sport

Milionara Simona Halep

Ziarul de Vrancea
31 oct 2013 624 vizualizări
Simona Halep a devenit prima jucătoare de tenis din Romania care a caştigat premii de peste un milion de dolari într-un an * datorită calificării în semifinalele competiţiei ea va termina anul pe locul 11 în clasamentul WTA.

Înaintea turneului de la Sofia, Simona Halep, locul 14 WTA, caştigase în acest an 952.446 de dolari, iar în urma celor două victorii şi a bonusului de participare a obţinut deja 65.000 de dolari (35.000 de dolari pentru participare şi 30.000 de dolari pentru cele două victorii), astfel că totalul premiilor din acest an a ajuns la cel puţin 1.017.446 de dolari. Totodată, în urma calificării în faza semifinalelor, Simona Halep a obţinut 120 de puncte WTA, care o vor ajuta să ajungă pe locul 11 în clasamentul WTA, cu un total de 3.205 puncte, depăşind-o astfel pe actuala ocupantă a locului 11, Sloane Stephens (SUA), care are 3.185 de puncte, dar şi pe Marion Bartoli (Franţa, locul 12 WTA, 3.172 de puncte, retrasă din activitate) şi Roberta Vinci (Italia, locul 13 WTA, 3.170 de puncte). Atat Stephens, cat şi Vinci nu mai participă la niciun turneu în acest an. Locul 11 în clasamentul WTA al Simonei Halep va reprezenta a treia cea mai bună clasare pentru o sportivă din Romania, după Irina Spîrlea (7 WTA în 1997) şi Virginia Ruzici (8 WTA în 1979). Aseară, Simona Halep a întalnit-o în cea de-a treia partidă pe ucraineanca Elina Svitolina, care a înlocuit-o pe rusoaica Maria Kirilenko. Cu o zi în urmă, Svitolina a cedat cu 2-6, 4-6 în faţa Anastasiei Pavliucenkova, iar în cealaltă grupă, Samantha Stosur a învins-o pe Elena Vesnina, scor 6-3, 6-3.
* Perechea Horia Tecău/Max Mirnîi (Romania/Belarus) s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului de 1.000 de puncte de la Paris-Bercy, dotat cu premii totale de 3.204.745 de euro. Tecău şi Mirnîi au trecut în turul 2 de cuplul spaniol David Marrero/Fernando Verdasco, cap de serie numărul 6, cu scorul de 6-7, 7-5, 10-8. În sferturile de finală, Tecău şi Mirnîi vor întalni un alt cuplu spaniol Marcel Granollers / Marc Lopez, care a dispus cu 6-3, 1-6, 10-5 perechea Eric Butorac / Raven Klaasen (SUA / Africa de Sud).
* În turneul de simplu, Roger Federer şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campionilor de la Londra pentru a 12-a oară consecutiv, după ce s-a calificat în optimile de finală, prin victoria cu 6-4, 6-4 asupra sud-africanului Kevin Anderson. Federer, acum pe locul 6 ATP, a avut un sezon foarte slab, în care a caştigat un singur turneu, la Halle (Germania), iar particparea sa la finala sezonului a stat sub semnul întrebării pană la turneul de la Paris-Bercy, ultimul înaintea competiţiei de la Londra, care va începe luni. Tenismanul elveţian şi-a început seria de prezenţe în 2002. El deţine recordul de victorii la Turneul Campionilor, cu şase finale caştigate. Ieri, Federer a trecut şi de faza optimilor, învingandu-l cu 6-3, 6-4 pe germanul Philipp Kohlschreiber. Tot în optimi, s-au înregistrat rezultatele: Stanislas Wawrinka (Elveţia) - Nicolas Almagro (Spania) 6-3, 6-2; David Ferrer (Spania) - Gilles Simon (Franţa) 6-2, 6-3; Novak Djokovic (Serbia) - John Isner (SUA) 6-7, 6-1, 6-2; Juan Martin Del Potro (Argentina) - Grigor Dimitrov (Bulgaria) 3-6, 6-3, 6-4.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.