Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Stancu îşi fericeşte echipa

Ziarul de Vrancea
27 oct 2013 473 vizualizări
Atacantul Bogdan Stancu a adus victoria echipei Gençlerbirligi, sambătă, în meciul din deplasare cu Elazigspor, din etapa a IX-a a campionatului Turciei, înscriind, în minutul 85, al doilea gol al oaspeţilor, scor 2-1. Stancu a fost integralist la oaspeţi.

Celălalt gol al învingătorilor a fost marcat de Bayrak, în minutul 45. Pentru Elazigspor a înscris Ayik, în minutul 42. Presa turcă a salutat reuşita atacantului roman, sporx.com notad că "Stancu a readus-o la viaţă pe Gençlerbirligi", iar fotospor.com că Bogdan Stancu i-a făcu un cadou noului său antrenor, Mehmet Ozdilek. Gençlerbirligi ocupă în prezent locul 15 în clasamentul campionatului Turciei, cu 7 puncte. Lider este Fenerbahçe, cu 22 de puncte.

Maxim a scos penalty pentru Stuttgart

Mijlocaşul Alexandru Maxim a obţinut un penalty, transformat de Ibisevici pentru VfB Stuttgart în meciul cu FC Nürnberg, scor 1-1, din etapa a X a campionatului Germaniei.  Ibisevici a marcat în minutul 3, în timp ce pentru FC Nurnberg a înscris Drmic, trei minute mai tarziu. Maxim a fost integralist şi a primit un cartonaş roşu în minutul 25.

Nica, eliminat în Serie A

Fotbalistul echipei Atalanta Bergamo, Constantin Nica, a fost eliminat, sambătă, în meciul pierdut, în deplasare, cu scorul de 0-1, în faţa echipei Sampdoria Genova, în etapa a IX-a a campionatului Italiei. Romanul, care a intrat pe teren în minutul 23, în locul lui Bellini, a primit cartonaşul roşu în minutul 63, pentru o intervenţie la Eder. Golul gazdelor a fost marcat de Mustafi, în minutul 56. Stenano Colantuono, antrenorul formaţiei din Bergamo, contestă eliminarea:  "Nu am înţeles eliminarea lui Nica, mi se pare exagerat să dai cartonaş roşu, a fost fault, dar era de ajuns un cartonaş galben", a declarat Colantuono.
 
 
De la Zabrze la naţională

Antrenorul Adam Nawalka a devenit noul selecţioner al Poloniei, funcţie în care îi succede lui Waldemar Fornalik, demis după ce nu a reuşit să obţină calificarea la Cupa Mondială din 2014, a anunţat, sambătă, federaţia poloneză. "Obiectivul naţionalei şi al noului selecţioner este evident: calificarea la Campionatul European din 2016", se menţionează în comunicatul forului. Nawalka, în varstă de 56 de ani, antrena din 2010 echipa Gornik Zabrze. Polonia a încheiat pe locul patru grupa H de calificare la Cupa Mondială din 2014.


Hopkins, veteranul boxerilor

Americanul Bernard Hopkins continuă să rămană cel mai în varstă pugilist care deţine un titlu mondial major, după ce şi-a păstrat titlul IBF la categoria semigrea în urma meciului cu germanul Karo Murat, informează AFP. Hopkins, în varstă de 48 de ani, l-a învins la puncte pe Murat, cu 18 ani mai tanăr, scor 119-108, 119-108, 117-110. Bernard Hopkins deţine recordul de cel mai în varstă pugilist din mai 2011, cand a caştigat centura WBC în faţa lui Jean Pascal, la 46 de ani şi 126 de zile, depăşindu-l astfel pe legendarul George Foreman, care era campion mondial la 45 de ani. Hopkins, născut în 1965, are în palmares 54 de victorii (32 prin KO), şase înfrangeri şi două remize.

Egal avantajos pentru chinezi

Formaţia sud-coreeană FC Seul şi echipa chineză Guangzhou Evergrande au terminat la egalitate, sambătă, scor 2-2, prima manşă a finalei Ligii Campionilor Asiei, disputată la Seul. Golurile gazdelor au fost marcate de Sergio Escudero ('12) şi Dejan Damjanovic ('83). Pentru Guangzhou au înscris Elkeson ('30) şi Gao Lin ('59). Returul este programat la 9 noiembrie. Caştigătoarea competiţiei va participal a Campionatul Mondial al cluburilor, în perioada 11-21 decembrie, în Maroc.

Încăierări la Soweto

Meciul din etapa a opta a campionatului Africii de Sud dintre Kaizer Chiefs şi Orlando Pirates, scor 1-1, a fost marcat, sambătă, de o încăierare generală între jucătorii celor două echipe din Soweto. n repriza a doua, Willard Katsande de la Kaizer Chiefs şi Andile Jali de la Orlando Pirates au început să se bată iar imediat s-a iscat o încăierare generală între jucători, arbitrul reuşind să restabilească ordinea după cateva minute de confuzie. Potrivit imaginilor televizate, un jucător de la Kaizer Chiefs a fost lovit cu piciorul în faţă de un adversar, însă arbitrul nu a acordat niciun cartonaş. La meci au asistat aproximativ 80.000 de spectatori.

Accidentat la gat


Baschetbalistul australian Nathan Jawai a fost transportat la spital, după ce s-a accidentat la gat, la meciul   pe care echipa sa, Galatasaray, l-a susţinut în comoania formaţiei Olympiakos, în Euroligă. Jucătorul de 27 de ani se află la terapie intensivă, el plangandu-se de ameţeli şi de faptul că îşi simte mana şi piciorul stang amorţite. Jawai a marcat 22 de puncte în acest meci, caştigat de Olympiakos, scor 78-76.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.