Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Asesoft transferă din NBA

Ziarul de Vrancea
25 oct 2013 497 vizualizări
Campioana la baschet masculin CSU Asesoft Ploieşti a anunţat, ieri, transferul jucătorului american Rawle Marshall, care a evoluat în NBA timp de două sezoane, dar şi la cluburi puternice din Europa, cu care a participat în Euroligă şi Eurocup.

Marshall are 31 de ani, 2.01 metri şi joacă pe poziţia trei.  În cartea de vizită are înscrise şi cele două sezoane din NBA, în care a evoluat la Dallas Mavericks şi Indiana Pacers, între 2005-2007.  În carieră a evoluat şi la cluburi din Europa, printre acestea numărandu-se Hemofarm Vrsac, cu care a jucat şi în ULEB Cup, Cibona Zagreb, Lokomotiv Rostov şi Asvel Lyon, cu care a ajuns în Euroligă, respectiv Valencia şi PAOK Salonic (Eurocup).  În ultimele două sezoane a cucerit titlul naţional în Kazahstan, cu BC Astana.  Rawle Marshall ar putea debuta pentru CSU Asesoft Ploieşti săptămana viitoare, cand prahovenii vor juca în deplasare, cu Igokea Alexandrovac, în Eurocup.  Formaţia ploieşteană a fost nevoită să apeleze la transferul americanului, după ce Jonte Flowers a suferit o ruptură de tendon ahilian în prima repriză a meciului cu Pînar, din Eurocup, desfăşurat miercu
 
Cursa din India va avea loc

Marele Premiu de Formula 1 al Indiei va avea loc conform programării, maine, analizarea de către Curtea Supremă a unei solicitări de anulare, prevăzută astăzi, fiind amanată, a declarat pentru AFP un avocat. Curtea a acceptat, joi, să analizeze o solicitare de anulare a cursei, cei care au făcut cererea susţinand că organizatorii nu au plătit anumite taxe anul trecut.În 2011, Instanţa supremă a hotărat să blocheze 25 la sută din suma încasată din vanzarea biletelor la cursa de la New Delhi, pană la rezovarea unui diferend fiscal dintre organziatori şi statul Uttar Pradesh, pe teritoriul căruia se desfăşoară Marele Premiu de Formula 1. Această hotărare fusese luată în urma unei "acţiuni de interes public", lansată de un militatant, Amir Kumar, care este de asemenea iniţiatorul cererii de anulare a cursei.

Argentina şi-a găsit loc de cantonament

Reprezentativa Argentinei va avea cantnamentul în Belo Horizonte şi va folosi baza sportivă a clubului Atletico Mineiro, la ediţia din 2014 a Cupei Mondiale, din Brazilia, a anunţat Federaţia Argentiniană de Fotbal. Baza de pregătire a echipei Atletico Mineiro se numără printre cele mai apreciate din America de Sud, avand patru terenuri, un centru medical foarte bine dotat, piscine încălzite şi un hotel. Baza, folosită în trecut de naţionala Braziliei, este situată la 13 kilometri de aeroportul internaţional din Belo Horizonte şi la 20 de kilometri de stadioul Mineirão, care va găzdui şase meciuri din cadrul CM-2014, între care şi o semifinală.

Succesor pentru Hitzfeld

Federaţia Elveţiană de Fotbal (ASF) a anunţat, joi, că l-a contactat pe Marcel Koller pentru a-i succede selecţionerului Ottmar Hitzfeld, care a spus că se va retrage din activitate după Cupa Mondială din 2014. "Concluzia discuţiilor de după data de 17 octombrie, cand Ottmar Hitzfeld a anunţat că nu îşi va prelungi contractul după Cupa Mondială, este că ASF ar vrea să îl angajeze pe Marcel Koller ca succesor al lui Hitzfeld, însă cele două părţi încă nu au ajuns la un acord", se arată într-un comunicat al federaţiei. Koller, în varstă de 52 de ani, este de doi ani selecţionerul Austriei.

Suspendare redusă pentru Cilic

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a redus, ieri, de la nouă luni la patru luni suspendarea pentru dopaj a tenismanului croat Marin Cilic. TAS a hotărat ca suspendarea să fie valabilă de la 26 iunie 2013, astfel că sancţiunea sportivului va expira în această noapte. Croatul va putea astfel, dacă va dori, să participe la turneul de la Paris-Bercy, care va începe luni. Marin Cilic, în varstă de 25 de ani, locul 47 ATP, a fost suspendat pentru nouă luni, pană la 31 ianuarie 2014, de către un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv cu un stimulent. Cilic a fost depistat pozitiv cu niketamidă, la 1 mai, la un turneu la München. Tribunalul independent hotărase o suspendare de nouă luni luand în considerare faptul că Marin Cilic a "ingerat fără să ştie niketamidă, cand a luat o tabletă de glucoză":

Meciuri din NFL, la Londra

Liga de Fotbal American (NFL) a anunţat, joi, că trei meciuri din sezonul regulat, Jacksonville-Dallas, Atlanta-Detroit şi Oakland-Miami, vor avea loc la Londra, în toamna anului 2014, la date ce urmează să fie stabilite. Este pentru prima dată cand se vor juca în afara Statelor Unite trei meciuri din acelaşi sezon regulat din NFL. Anunţul NFL a venit în contextul în care, duminică, pe stadionul Wembley, va avea loc meciul dintre Jacksonville şi San Francisco, care se va disputa cu porţile închise. Acesta va fi al doilea meci din NFL jucat la Londra, după cel de la sfarşitul lunii septembrie, dintre Minnesota şi Pittsburgh, la care au asistat 83.518 spectatori.

Niersbach, reales la DFB

Wolfgang Niersbach a fost reales, ieri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), pentru un mandat de trei ani, în cadrul Adunării Generale a forului, ce a avut loc la Nurnberg. "Această funcţie aduce mai multe bucurii decat frustrări şi sunt gata pentru încă trei ani", a declarat Niersbach, înainte de votul celor 259 de delegaţi. Niersbach, în varstă de 62 de ani, se află la conducerea DFB din 2 martie 2012, cand i-a succedat lui Theo Zwanziger.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.