Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Două medalii de argint la judo junioare

Ziarul de Vrancea
24 oct 2013 445 vizualizări
Sportivele Andreea Ştefănescu şi Alexandra Pop au cucerit medaliile de argint la categoriile 44 şi, respectiv, 48 de kilograme, la Campionatul Mondial de judo de la Ljubljana.

La categoria 44 de kilograme, Andreea Ştefănescu a caştigat grupa B, după victorii în faţa sportivelor Juliana Savic (Serbia) şi Yenglik Satîvaldî(Kazakhstan), iar în semifinale a trecut de tunisiana Olfa Saoudi.  În finală, Andreea ştefănescu a cedat în faţa rusoaicei Anastasia Pavlenko, obţinand astfel medalia de argint.  Alexandra Pop, la categoria 48 de kilograme, a caştigat grupa C, după trei victorii, cu Olga Smolska (Ucraina), Nathalia Brigida (Brazilia) şi Anna Dmitrieva (Rusia). În semifinale, sportiva tricoloră a trecut de Amandine Buchard (Franţa), pierzand lupta din finală, cu Irina Dolgova (Rusia) şi intrand în posesia medaliei de argint.

Ultimatum pentru Ionuţ Badea

Directorul general al FC Oţelul Galaţi Narcis Răducan, a declarat, ieri, că antrenorul Ionuţ Badea va rămane la conducerea a echipei, însă dacă nu va caştiga următoarele patru partide, contractul său va fi reziliat. "Am decis ca Ionuţ Badea să rămană în continuare pe banca tehnică, are sprijnul nostru necondiţionat pentru a redresa echipa. În condiţiile în care nu va caştiga următoarele patru jocuri, am decis însă să ne despăţim. Vom avea patru finale. Nu cred că este exagerat să caştigăm următoarele patru meciuri, pentru că jucăm cu cele patru echipe nou-promovare, trei în campionat şi unul în Cupă", a spus Răducan. Oţelul va juca în campionat cu Săgeata Năvodari, ACS Poli Timişoara şi FC Botoşani, iar în Cupa Romaniei cu Corona Braşov. "Avem pregătit şi planul B, acela de a aduce un alt antrenor. Pentru Oţelul, întoarcerea lui Dorinel Munteanu ar fi un vis", a mai spus Răducan.


Capsule cu sibutramină din China

Agenţia Naţională Antidoping va distruge 420.000 de capsule de slăbit contaminate cu sibutramină, astfel de pastile fiind folosite şi de atacantul Adrian Mutu, care a fost suspendat nouă luni, în 2010, de Comitetul Olimpic Italian (CONI). ANAD a anunţat, ieri, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că pastilele de slăbit au fost reţinute de inspectorii vamali din Timişoara, lotul fiind importat din China de o firmă locală. "În urma analizelor efectuate produsului Capsula de Slăbit (loturile 090413 şi 250413) de către Laboratorul de Control Doping din Bucureşti a fost detectată sibutramina, substanţă aflată pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc. Produsul a fost reţinut în urma unui control efectuat la sfarşitul lunii septembrie de către inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Interior Timişoara şi provenea din China. Produsele urmează a fi expediate Agenţiei Naţionale Anti-Doping pentru a fi distruse", se precizează în comunicatul citat.

Fotbalul francez se pregăteşte de grevă

Cluburile franceze au decis în unanimitate să intre în grevă în ultimul week-end din noiembrie pentru a protesta împotriva proiectului de taxare cu 75 la sută a veniturilor foarte mari, a anunţat, ieri Uniunea cluburilor profesioniste franceze (UCPF). "Suntem în faţa unei mişcări istorice. Am decis în unanimitate că vrem să salvăm fotbalul. Am decis ca în ultimul week-end din noiembrie să nu se dispute niciun meci", a declarat Jean-Pierre Louvel, preşedintele UCPF. Patronii cluburilor franceze se vor întalni săptămana viitoare, cel mai probabil joi, cu preşedintele ţării, François Hollande, pentru a discuta abandonarea acestui proiect. Deputaţii au votat, vinerea trecută, noua versiune a taxei de 75 la sută pentru salariile foarte mari. Ultima grevă istorică din fotbalul francez a avut loc în 1972.

Mourinho îl vrea pe Diego Costa

Tehnicianul José Mourinho vrea să-l transfere pe Diego Costa de la Atletico Madrid la Chelsea, în perioada de mercato din iarnă, anunţă presa engleză. Potrivit sursei citate, Mourinho nu este mulţumit de evoluţiile lui Fernando Torres şi Samuel Eto'o şi vrea achiziţionarea unui atacant de înalt nivel în ianuarie. Diego Costa a marcat zece goluri în nouă etape în campionatul spaniol, dar şi o "dublă", marţi, în Liga Campionilor, cu Austria Viena.

Şi porumbeii se dopează

Şase porumbei de competiţie din Belgia au fost depistaţi pozitiv, unul dintre ei fiind găsit dopat cu cocaină, au anunţat, ieri, jurnalele Het Belang van Limburg şi Gazet van Antwerpen. Potrivit surselor citate, după o vizită de lucru la laboratorul sud-african "The National Horseracing Authority of Southern Africa", Federaţia Columbofilă Belgiană a decis să trimită 20 de eşantioane pentru control. Testele făcute în Belgia pe aceleaşi eşantioane nu au relevat nimic, însă laboratorul sud-african a descoperit urme de produse interzise în şase eşantioane. Într-un eşantion s-au găsit urme de cocaină, iar în altul un analgezic şi o substanţă pentru combaterea febrei. Creşterea de porumbei, care are o lungă tradiţie în Belgia, s-a dezvoltat foarte mult în ultimi ani, odată cu sosirea pe piaţă a unor colecţionari chinezi bogaţi. În luna mai, unul dintre ei l-a cumpărat cu 310.000 de euro pe Bolt, cel mai recent porumbel campion.  Fenomenul dopajului în competiţiile cu porumbei nu este nou: în 2003, fostul campion mondial la ciclism Johan Museeuw a fost găsit vinovat de folosirea unor substanţe interzise la finalul unei anchete cu privire de trafic de hormoni în agricultură, în ciclism în cursele de cai şi cele de porumbei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.