Sport

Surpriză romanească pentru baraj?

Ziarul de Vrancea
22 oct 2013 407 vizualizări
S-a depus un dosar pentru acordarea cetăţeniei de onoare fotbalistului nigerian Kehinde Fatai * dacă Parlamentul îi acordă acest titlu, el poate evolua în partidele cu Grecia

Secretarul de stat în cadrul MTS, Carmen Tocală, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că Parlamentul Romaniei ar putea să-i acorde atacantului nigerian Kehinde Fatai titlul de cetăţean de onoare, care îi va permite să evolueze pentru naţionala Romaniei în barajul cu Grecia. Tocală a adăugat că s-a depus un dosar al jucătorului echipei FC Bruges la Ministerul Tinieretului şi Sportului, care va fi analizat în regim de urgenţă în cadrul şedinţei de Guvern de vineri.  "Nu este o solicitare, s-a depus un dosar luni sau marţi şi acum se studiază, vedem dacă pană vineri, la şedinţa de Guvern, se poate acorda sau nu. Maine este o şedinţă pregătitoare în cadrul căreia se va discuta acest aspect. Jucătorul trebuie să îndeplinească cerinţele internaţionale, nu la intern e problema. Să vedem în ce condiţii i se permite, pentru că am înţeles că a jucat cinci ani în Romania. Dacă FIFA îi permite şi noi ne interesăm să vedem cum se poate rezolva acest lucru. Maine putem şti mai multe lucruri. E vorba de acordarea unei cetăţenii de onoare şi nu de cetăţenie romană. E foarte scurt timpul să fie folosit în meciurile de baraj cu Grecia, dar s-ar putea doar în cazul în care Parlamentul îi va acorda acest titlu", a declarat  Carmen Tocală.
Conform Legii 21 diin 1 martie 1991, art. 40. "cetăţenia romană cu titlu de «cetaţenie de onoare» se poate acorda unor străini pentru servicii deosebite aduse ţării şi naţiunii romane, la propunerea Guvernului, fără nici o altă formalitate, de către Parlamentul Romaniei". Persoanele care au dobandit cetăţenia de onoare se bucură de toate drepturile civile şi politice recunoscute cetaţenilor romani, cu exceptia dreptului de a alege şi de a fi ales şi de a ocupa o funcţie publică.
Atacantul nigerian al echipei Astra Giurgiu, Kehinde Fatai, a fost împrumutat, în septembrie, pană la finalul sezonului, la formaţia FC Bruges. Clubul belgian va avea opţiune de cumpărare definitivă a jucătorului la finalul sezonului. Kehinde Fatai, în varstă de 23 de ani, a fost achiziţionat de Astra Giurgiu în vara anului 2010 de la Farul Constanţa. El se afla în Romania din 2007.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.