Sport

Mergem la baraj!

Ziarul de Vrancea
16 oct 2013 501 vizualizări
Romania - Estonia 2-0 (1-0) în ultimul meci al tricolorilor în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale 2014 * deşi au jucat cu frică în faţa unui adversar modest, elevii lui Victor Piţurcă au obţinut dreptul de a juca meciurile decisive pentru calificare


Romania: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Gardoş, Raţ - Bourceanu, Lazăr ('79 - Hoban) - Bucur ('57 - Torje), Stancu ('46 - Grozav), Tănase - Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.
Estonia: Pareiko - Jaager, Reintam, Klavan, Teniste - Kink, Dmitrijev- Lindpere ('75 - Kruglov), Vassiljev, Puri ('58 - Ojamaa) - Zenjov ('46 - Anjer). Selecţioner: Tarmo Rüütli.
Arbitru: Marijo Strahonja (Croaţia).
Cartonaşe galbene: Gardoş, Bourceanu / Pareiko, Klavan, Dmitrijev

1-0, min. 30: Stancu ajunge în poziţie de gol, este faultat de Reintam, Marica execută cu succes lovitura de pedeapsă.
2-1, min. 81: Marica înscrie cu capul, fructificand centrarea lui Măţel.
Estonia, o echipă stransă cu şurubul, a creat mari probleme tricolorilor la începutul meciului, care s-a arătat vădit incomodată de presingul balticilor şi de apărarea lor la ofsaid. A trecut mai bine de un sfert de oră pană la prima ocazie a meciului şi mai bine de 20 de prima situaţie romanească de gol, cand Stancu a ratat o preluare simplă la şase metri şi a tras pe langă poartă. Pană atunci, singurul eveniment notabil a fost... golul lui Robben de la Istanbul. Estonii n-au răvăşit careul nostru, dar au creat emoţii prin şuturile de la distanţă, al lui Vassiljevs ('18) şi mai ales al lui Puri ('20), care l-a întrebuinţat pe Tătăruşanu. Dar Bogdan Stancu, care începuse să fie fluierat de public şi-a făcut pană la urmă treaba: a recuperat o minge imposiblă în min. 28 şi apoi a produs penaltiul din care Marica a deschis scorul. Gol prin care le-a mai venit inima la loc tricolorilor. Ei au dorit al doilea gol pană la pauză, care a stat în capul lui Marica ('35 - respins în corner) şi în piciorul lui Bucur ('40 - şut puternic, de puţin pe langă poartă).
În repriza secundă, prima explozie a venit tot de la Istanbul. A mai rămas doar un gol liniştitor al tricolorilor pentru a se destupa şampania. Dar prima ocazie tricoloră a venit în min. 70 (lovitură de cap al lui Lazăr, deviată în corner), pentru că meciul s-a arătat şi mai slab în repriza a doua, iar terenul era alunecos. Iar într-un meci slab pe un teren alunecos se poate întampla orice, astfel încat temperatura era în creştere. Au mai trecut zece minute şi Marica a lămurit lucrurile.



Olanda, jos pălăria!
Cei care făceau speculaţii la un pahar de barfă despre meciul Turcia - Olanda s-au temut degeaba. Olanda a învins cu 2-0 la Istanbul, rezolvand meciul încă din primele minute, printr-o lovitură liberă executată de Robben ('8). Pană la pauză, gazdele au dominat teritorial meciul, însă tot batavii au avut marile ocazii. Ei au înscris şi în min. 12, dar van Persie se afla în ofsaid, Robben a scăpat singur spre poartă, dar a ratat în min. 28, iar o lovitură liberă executată de Sneijder şi-a greşit de puţin ţinta. De partea cealaltă, tot dintr-o fază fixă a venit pericolul, un fundaş turc deviind de pe linia porţii şutul lui Arda Turan. Olandezii au rezolvat meciul în min. 47 şi, ca o palmă pentru amatorii de speculaţii, au înscris jucătorii care evoluează în Turcia: Sneijder, din pasa lui Kuyt!
În celălalt meci, la Budapesta, Ungaria a învins Andorra cu 2-0, golurile fiind marcate de Nikolic ('51, '76).


Clasamentul grupei D
1.Olanda    10    9    1    0     34-5    28
2.Romania    10    6    1    3     19-12    19
3.Ungaria    10    5    2    3     21-20    17
4.Turcia    10    5    1    4     16-9    16
5.Estonia    10    2    1    7     6-20    7
6.Andorra    10    0    0    10     0-30    0





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.