Sport

Aztecii, salvaţi de yankei!

Ziarul de Vrancea
16 oct 2013 436 vizualizări
Echipa Mexicului a fost la un pas să fie eliminată definitiv din cursa pentru calificarea la Cupa Mondială

În cursul serii de marţi s-au stabilit şi echipele care vor participa la turneul final al  Cupei Mondiale 2014 din zonele America de Sud şi CONCACAF. În prima zonă, Argentina şi Columbia erau deja calificată, iar Chile şi Ecuador ar fi avut calificarea matematică asigurată în cazul unei remize între ele. Echipa care ar fi putut răsturna această situaţie era Uruguay, clasată pe locul V în urma celor două, la trei puncte diferenţă, care a jucat pe teren propriu cu Argentina. Însă meciul dintre Chile şi Ecuador nu s-a încheiat remiză, fără ca prezenţa celor două naţionale la turneul final să fie periclitată, fiindcă Uruguay-ul trebuia să învingă Argentina la scor. Chilienii, gazdele acestei întalniri au caştigat cu 2-1, după ce au condus cu 2-0, iar "echipa celestă" a caştigat totuşi, în faţa Argentinei, lipsită de Lionel Messi cu 3-2. Astfel încat, Chile, Ecuador s-au alăturat Argentinei şi Columbiei la turneul final, iar Uruguay, medaliata cu bronz a ediţiei trecute, va trebui să treacă prin filtrul unui baraj intercontinental cu Iordania, a cincea clasată în zona asiatică. În celelalte meciuri ale grupei, fără miză, s-au înregistrat rezultatele: Paraguay - Columbia 1-2; Uruguay - Argentina 3-2; Peru - Bolivia 1-1. Surprinzător, naţionala Paraguay-ului, prezentă la ultimele patru Cupe Mondiale, s-a clasat pe ultima poziţie.
Mai  la nordul continentului american, se cunoşteau două dintre cele trei echipe calificate: SUA şi Costa Rica. Cea de-a treia clasată, Honduras, avea nevoie de o simplă remiză pe terenul ultimei echipe din grupă, Jamaica, pentru a nu fi ajunsă de Mexic. Hondurienii au făcut 2-2 în ţara lui Usain Bolt şi s-au calificat, iar mexicanii au pierdut cu 1-2 la San José, celebrul Chicharito Fernandez ratand în final cu poarta goală. Mingea a fost preluată de un coechipier care a înscris, însă acesta a fost fluierat în ofsaid. Însă aztecii au fost la un pas de a rata şi posibilitatea barajului, fiind salvaţi de vechii lor rivali, fotbaliştii din SUA. În min. 90 al meciului Panama - SUA, gazdele conduceau cu 2-1 şi luau faţa Mexicului pentru locul IV, deoarece aveau, la acelaşi punctaj şi golaveraj, mai multe goluri înscrise. Însă yankeii au marcat de două ori în timpul suplimentar, prin Zusi şi Johannsson şi mexicanii au scăpat la barajul intercontinental, unde sunt favoriţi în faţa Noii Zeelande. Deşi, la cum s-a prezentat Mexicul în aceste preliminarii, nu e nimic sigur.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.