Sport

Daniel Fusaru, dublu campion mondial la karate

Dan Chiriac
15 oct 2013 1047 vizualizări
Acesta a obţinut titlurile cu echipele masculine şi de mixt a Romaniei u sportivii de la CSM 2007 şi de la Unirea Focşani au urcat de asemenea pe podium

La Novi Sad, în Serbia, au avut loc la finalul săptămanii întrecerile Campionatului Mondial şi ale Cupei Mondiale la kata şi kumite, individual şi pe echipe, copii, cadeţi, juniori, tineret, seniori şi veterani. Focşăneanul Daniel Fusaru, legitimat în prezent la Dinamo Bucureşti, a obţinut trei medalii, din care două de aur, la echipe, şi una de bronz la individual. Fusaru este multiplu medaliat la întrecerile mondiale şi a confirmat şi în acest an valoarea sa deosebită. La competiţia mondială, reprezentând România, au concurat şi opt sportivi de la CSM Focşani 2007, însoţiţi de antrenorul lor, sensei Daniel Fusaru. Aceştia au fost incluşi în lotul României în urma concursului de selecţie care a avut loc în perioada 7-8 septembrie la Bucureşti. Sportivii de la CSM Focşani 2007 au plecat spre Novi Sad pentru a se întoarce cu medalii, aşa cum s-a întâmplat la ediţiile anterioare ale celor două competiţii. “A fost un concurs greu, în care am reuşit să obţinem şi clasări pe podium. Andreea Arginteanu s-a oprit în turul doi. Aceasta, fiind în primul an la juniorat, nu a putut merge mai departe în această competiţie. Medaliile au venit de la Bogdan Alpreotesei, care a obţinut bronzul la kata, la minus 62 de kilgorame. Totodată, acesta a fost rezervă la echipa Romaniei, care a terminat întrecerea pe poziţia a treia. Deşi a fost rezervă în prima fază, Dragoş Pantazică a intrat în echipa de mixt cadeţi a Romaniei şi a adus Romaniei medalia de bronz. Restul sportivilor, inclusiv cei de la Cupa Mondială, au mers un tur sau două în întrecerile din Serbia. Sunt muţumit şi de evoluţia personală. Am fost pe locul trei la individual, dar am luat două medalii de aur cu echipa Romaniei, la masculin şi mixt”, ne-a spus sensei Daniel Fusaru. Şi sportivii de la CS Unirea Focşani au obţinut medalii la Novi Sad. Teodora Strompl a terminat a doua, la junioare, iar Radu Mihai s-a clasat pe treapta a treia a podiumului. Cei doi s-au clasat pe podium şi cu echipa naţională a Romaniei. (Dan CHIRIAC)
La Campionatul Mondial sportivii vranceni au obţinut următoarele rezultate:
Andreea Arginteanu – la kata şi kumite, juniori – turul doi
Bogdan Alpreotesei – la kumite juniori – locul trei la individual – 62 kg kumite, locul trei cu echipa Romaniei
George Dochioiu – la kata şi kumite, juniori – turul 3
Dragoş Pantazică –  locul 2 echipe mixt cadeţi
Mihai Ciobanu – la kumite, juniori – turul doi
La Cupa Mondială au intrat în concurs:
Dorian Hîrcan – la kumite – turul doi
Laurenţiu Nemuţ  la kumite – turul 1


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.