Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Poloiştii orădeni au avansat în Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
13 oct 2013 428 vizualizări
Campioana Romaniei la polo, CSM Digi Oradea a învins, sambătă, pe teren propriu, campioana Franţei, CN Marseille, cu scorul de 12-10 (3-1, 3-3, 2-4, 4-2), calificandu-se în turul trei al Ligii Campionilor, indiferent de rezultatul din ultimul meci al turneului pe care îl găzduieşte.

Marcatorii echipei orădene au fost Dunca 4, Chioveanu 2 goluri, Negrean 2, Cupici 2, Popoviciu 1, R. Georgescu 1. Tot sambătă, Szolnok a trecut de ASC Duisburg, cu scorul de 9-8, avand punctaj maxim, 6 puncte, împreună cu formaţia orădeană.  Vineri, în prima zi a turneului găzduit de ardeleni, Szolnok a trecut de CN CN Marseille, cu 17-12, iar CSM Digi Oradea s-a impus în faţa celor de la ASC Duisburg, cu 15-13. Ieri, în ultimul meci, CSM Digi a învins cu 10-9 (1-2, 2-2, 6-1, 1-5) formaţia maghiară Szolnok, iar CN Marseille a trecut de Duisburg cu 12-7. CSM Digi Oradea a încheiat pe primul loc, neînvinsă, cu 9 puncte, urmată de Szolnok, cu 6, ambele fiind calificate în turul trei al Ligii Campionilor.

Dorinel, demis de la Kuban

Impresarul Leonid Istrati a declarat, sambătă, pentru agenţia R-Sport, că Dorinel Munteanu a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Kuban Krasnodar, după doar 15 meciuri, ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare din campionat şi din cupele europene. Dorinel Munteanu se afla la conducerea tehnică a echipei Kuban din vară, el fiind instalat oficial la 31 iulie, după ce o perioadă a avut probleme la rezilierea contractului cu precedenta sa grupare, Mordovia Saransk. În prezent, Kuban Krasnodar ocupă locul 10 în clasamentul campionatului rus, cu trei victorii, cinci remize şi patru înfrangeri. Favorit pentru a-i succede lui Munteanu la Kuban ar fi tehnicianul echipei BATE Borîsau, Viktar Goncearenko.

Ungurii au renunţat la Egervari   

Tehnicianul Sandor Egervari a demisionat, sambătă, de la conducerea tehnică a naţionalei Ungariei, ca urmare a înfrangerii, cu scorul de 1-8, din meciul cu Olanda, din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale, din care face parte şi Romania. Egervari era selecţionerul Ungariei din 2010.Interimatul va fi asigurat de Jozsef Csabi.  Reprezentativa Olandei a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 8-1 (4-1) de naţionala Ungariei, într-un meci din penultima etapă a grupei D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, din care face parte şi Romania. În ultima etapă a grupei D, programată marţi, Ungaria va întalni Andorra, la Budapesta.

A doua înfrangere pentru băimărence

Vicecampioana Romaniei la handbal feminin, HCM Baia Mare a fost învinsă, sambătă, pe teren propriu, de campioana Ungariei, Györ ETO, cu scorul de 21-33 (10-16), în cea de-a doua partidă din grupa A a Ligii Campionilor. Pentru HCM au marcat: Timea Tătar 5, Melinda Geiger 3, Adriana Nechita 3, Luciana Marin 3, Jenica Rudics 3, Eliza Buceschi 2, Diana Puiu 2 şi Laura Oltean 1. În echipa maghiară, deţinătoare a trofeului, au evoluat stele de primă mărime ale handbalului feminin mondial, precum Heidi Løke, Anita Görbicz, Eduarda Amorim, sau Katarina Bulatovic. În primul meci din grupa A, HCM Baia Mare a cedat, în deplasare, în faţa campioanei Germaniei, Thüringer HC, cu scorul de 29-36 (15-18), în timp ce Györ ETO, deţinătoarea trofeului, a trecut de Hypo Viena, cu 41-22 (21-11). Pentru HCM Baia Mare urmează "dubla" cu Hypo Viena, pe teren propriu, în 19 octombrie şi în deplasare. Primele două clasate se vor califica în faza următoare.

Zălăuancele merg în Cehia

Echipa de handbal feminin HC Zalău se va confrunta în turul trei al Cupei EHF cu formaţia cehă DHK Banik Most, care a eliminat, sambătă seară, pe Levanger HK (Norvegia), în manşa retur din turul secund al competiţiei. DHK Banik Most a învins în manşa tur, cu 27-22, iar sambătă seară, pe terenul formaţiei norvegiene Levanger HK s-a impus, cu 21-17. Cu scorul general de 48-39, echipa DHK Banik Most s-a calificat în turul trei al Cupei EHF, în care va juca în compania ardelencelor de la HC Zalău, direct calificate în turul trei.  Manşa tur este programată la Zalău, în 9 sau 10 noiembrie, iar cea retur pe terenul formaţiei cehe.

Lupi bătuţi de şoimi

Echipa Lupii Bucureşti a fost învinsă, sambătă, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, de formaţia Newcastle Falcons, scor 12-13, în primul meci din Amlin Challenge Cup. Echipa romană a condus pănă aproape de pauză cu 12-3 prin patru lovituri de penalitate transformate de Calafeteanu, în finalul primei reprize englezii reuşind prin Powell singurul eseu al meciului. În ultimele minute. Lupii Bucureşti are programat următorul meci în 19 octombrie, cu italianii de la Calvisano.

Se întoarce Hiddink la canguri?

Tehnicianul olandez Guus Hiddink este favorit pentru a prelua naţionala Australiei în locul lui Holger Osieck, demis după înfrangerea din meciul amical cu Franţa, scor 0-6. Preşedintele federaţiei australiene (FFA), David Gallop, a declarat la postul Fox Sports că a luat legătura cu Hiddink, 66 de ani, care a mai condus Australia la Cupa Mondială din 2006, din Germania. Hiddink nu a făcut niciun comentariu pe această temă. El a plecat de la Anji Mahacikala în februarie 2012.  Selecţionerul Australiei, Helder Osieck, a fost demis după înfrangerea, cu scorul de 6-0, înregistrată vineri seară, la Paris, într-un meci amical cu Franţa. Deşi a calificat Australia la Cupa Mondială din 2014, tehnicianul german avea postul în pericol după ce Australia a pierdut, tot cu 0-6, un amical cu Brazilia, în 7 septembrie.

Retragere dubioasă

Tenismanul tunisian Malek Jaziri, oficial accidentat la un genunchi, a fost de fapt nevoit să se retragă de la turneul challenger de la Taşkent, pentru a nu juca împotriva unui israelian, a declarat fratele sportivului. "Malek a primit un mail de la Federaţia Tunisiană de Tenis, în care i s-a cerut să nu joace cu un israelian. Sper că această decizie nu va avea consecinţe grave asupra viitorului sportiv al lui Malek", a afirmat Amir Jaziri la postul de radio Shems FM. În sferturile de finală de la Taşkent, Malek Jaziri, locul 169 ATP, ar fi trebuit să îl întalnească pe Amir Weintraub (196 ATP). Guvernul tunisian a negat orice implicare în acest caz. "Guvernul nu are nicio poziţie oficială cu privire la acest caz. Autorităţile nu impun nimic federaţiei şi jucătorului", a declarat Ahmed Gaaloul, consilier al premierului Tunisiei. "Ministerul Tineretului şi Sporturilor şi ministrul Tarek Dhiab nu i-au interzis lui Malek să joace", a menţionat oficialul tunisian.

Record mondial în bazin scurt

Înotătoarea lituaniană Ruta Meilutyte a stabilit un record mondial în proba de 100 metri bras în bazin scurt, cu timpul de un minut, două secunde şi 36 de sutimi, sambătă, în prima zi a etapei de Cupă Mondială de la Moscova.  Meilutyte, în varstă de 16 ani, a îmbunătăţit cu 34 de sutimi recordul precedent, de un minut, două secunde şi 70 de sutimi , stabilit de sportiva americană Rebecca Soni, la Manchester, în 19 decembrie 2009.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.