Sport

Djokovic leagă victoriile

Ziarul de Vrancea
13 oct 2013 430 vizualizări
Sarbul s-a ambiţionat după pierderea locului 1 în clasamentul ATP şi a caştigat finala de la Shanghai cu Martin Del Potro, învingătorul lui Nadal * Mergea, laureat de dublu la Renes

Sarbul Novak Djokovic numărul doi mondial, a caştigat, duminică, Turneul de 1000 de puncte de la Shanghai pentru al doilea an consecutiv, după ce a trecut în finală de argentinianul Juan Martin Del Potro, scor 6-1, 3-6, 7-6.Djokovic şi-a adjudecat astfel al 15-lea titlu de Masters 1000 din carieră. El s-a impus la un Masters 1000 pentru a doua oară în acest an, după ce a caştigat şi la Monte Carlo. În semifinale, Djokovic l-a învins 6-2, 7-5 pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, în timp ce Del Potro a reuşit o surprinzătoare victorie asupra liderului mondial, spaniolul Rafael Nadal. Proba de dublu a fost caştigată de perechea Ivan Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia) care a depăşit în finală cu 7-6, 6-7, 10-2 cuplul spaniol David Marrero / Fernando Verdasco.
* Perechea Florin Mergea/Oliver Marach (Romania/Austria), cap de serie numărul 4, a caştigat, duminică, proba de dublu din cadrul turneului challenger de la Rennes (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 64.000 de euro. Mergea şi Marach au învins, în finală, cu scorul de 6-4, 3-6, 10-7, după o oră şi 24 de minute, cuplul Nicholas Monroe/Simon Stadler (SUA/Germania), cap de serie numărul 3. Proba de simplu a fost caştigată de francezul Nicolas Mahut, care l-a învins în finală cu 6-3, 7-6 pe compatriotul său, Kenny de Scheepper.
* Jucătoarea australiană de tenis Samantha Stosur a caştigat, duminică, turneul WTA de la Osaka, după ce s-a impus în faţa sportivei canadiene Eugénie Bouchard, scor 3-6, 7-5, 6-2. Samantha Stosur (29 de ani) a caştigat al doilea titlu în acest an, după turneul de la Carlsbad din august. Canadianca de 19 ani a jucat prima finală din acest sezon. În semifinale, Stosur a caştigat cu scorul de 6-1,6-2 în faţa americancei Madison Keys, iar Bouchard a depăşit-o cu 6-2, 6-2 pe japoneza Kumiko Nara.
* Germana Angelique Kerber (25 de ani), cap de serie numărul unu şi locul 10 WTA, a caştigat, ieri, turneul de la Linz (Austria), dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari. Kerber a învins-o, în finală, cu scorul de 6-4, 7-6, după o oră şi 37 de minute, pe Ana Ivanovici (Serbia), a treia favorită a competiţiei şi poziţia 16 în ierarhia mondială. Angelique Kerber, care în primele două tururi a trecut de Monica Niculescu şi Alexandra Cadanţu, a caştigat primul său turneu din acest sezon şi al treilea din carieră, după ce anul trecut s-a impus la Paris şi Copenhaga. Prin acest succes, Angelique şi-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor de la Istanbul (22-27 octombrie): Rezultatele din semifinale: Angelique Kerber - Carla Suarez (Spania) 6-2, 6-0; Ana Ivanovic - Stefanie Voegele (Austria) 6-4, 6-4.
* Marius Copil (138 ATP), a acces, ieri, în ultimul tur al calificărilor la turneul de la Stockholm, dotat cu premii în valoare totală de 600.565 de euro, după ce  l-a învins, în turul doi al calificărilor, cu scorul de 6-4, 6-2, după o oră şi opt minute, pe suedezul Elias Ymer (812 ATP). în ultimul tur al calificărilor, Marius Copil îl va întalni pe britanicul Daniel Cox, locul 254 ATP, care a beneficiat de abandonul irlandezului Louk Sorensen, la scorul de 2-6, 6-3, 2-1. De asemenea, Adrian Ungur a ajuns în ultimul tur de calificări la turneul de la Viena, trecand cu 6-2, 6-4 de austriacul Marc Rath (369 ATP). În ultimul tur al calificărilor, Adrian Ungur îl va întalni pe sarbul Ilija Bozoljac (245), de 6-0, 6-3, de austriacul Lukas Jastraunig.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.