Sport

Misiune aproape imposibilă în faţa campioanei Romaniei

Dan Chiriac
10 oct 2013 406 vizualizări
City’us Tg. Mureş- Progresul Focşani, azi, orele 16.00, în liga întai de futsal.Gazdele pornesc cu prima şansă, dar focşănenii sunt singura echipă care a învins la Tg. Mureş în anii de dominaţie ai formaţiei locale

Echipa de futsal Progresul Focşani va disputa azi partida din cadrul etapei a cincea a ligii întîi. Focşănenii vor juca, cu începere de la orele 16.00, la Sala Polivalentă din Tg. Mureş, în compania campioanei Romaniei. City’us Tg. Mureş a dominat futsalul din Romania în ultimii cinci ani, cand a caştigat toate trofeele interne, titlul, Cupa Romaniei şi Supercupa Romaniei. Formaţia mureşeană trece însă printr-o perioadă grea, după ce principalul susţinător financiar, omul de afaceri Sorin Ţerbea, a murit în această vară într-un accident de elicopter. Mureşenii au caştigat toate partidele disputate în acest campionat şi şi-au propus şi în acest an să ajungă pe primele locuri în clasament. După mult timp, mureşenii vor avea însă contracandidaţi serioşi la titlul naţional. Autobergamo Fiat Deva şi FK Odorhei par să fie adversari foarte puternici pentru formaţia mureşeană care a pierdut unii jucători în această vară. În aceste condiţii, misiunea focşănenilor nu va fi deloc uşoară. Progresul va încerca să ofere o replică cat mai bună unei echipe valoroase, care se va baza şi pe aportul publicului. „Mergem să ne jucăm şansa. Ştim valoarea adversarului, pornesc cu prima şansă, dar vrem să facem un meci bun. Să nu uităm că suntem singura formaţie care a învins la Tg. Mureş în toţi aceşti ani în care au obţinut toate trofeele” , ne-a spus antrenorul Petrache Gurguiatu. Echipa focşăneană a caştigat în 2009, cu 7-6, la Tg. Mureş, într-un meci în care era creditată fără şanse în faţa mureşenilor. Meciul de azi va fi condus de Septimiu Burţescu – Tîrgovişte şi Gabriel Mocean – Cîmpia Turzii. Rezervă va fi Adrian Cîrnaţi – Aiud, iar observator bucureşteanul Vasilică Constantin. Progresul se va baza la jocul de azi pe următorii jucători: Borş, B.Sava, Ungureanu, Ilaş, Burcăcel, S.Sava, Stanciu, Joghiu, Dumitriu, Sorin Popa. Progresul se află pe locul cinci în clasamentul ligii întai, cu şase puncte acumulate după patru etape. În prima etapă, focşănenii s-au impus cu 4-1 în partida disputată în deplasare cu Dunărea Călăraşi. În etapa a doua, focşănenii au învins pe teren propriu pe Sportiv Tîrgovişte, scor 6-2. Apoi, a urmat o înfrangere la scor, 1-11, în faţa unei candidate la titlu, Autobergamo Fiat Deva. Liga întai a rămas fără Smart Ionescu Bucureşti, echipă ce a fost exclusă din campionat. În aceste condiţii, focşănenii au stat în etapa precedentă, cand urmau să joace pe teren propriu cu bucureştenii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.