Sport

ST: Clasamentele tenisului - Fetele noastre răman pe loc

Ziarul de Vrancea
7 oct 2013 547 vizualizări
Simona Halep şi Sorana Cîrstea ocupă poziţiile 17 şi 21 în clasamentul mondial * Sorana şi alte trei romance participă la turneul de la Linz, iar Tecău şi Mirnîi caută un loc de Masters la Shanghai

Jucătoarea de tenis Simona Halep se menţine pe locul 17, cu 2.685 de puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii ieri, fiind cel mai bine clasată sportivă din Romania. Următoarea romancă în ierarhia WTA este Sorana Carstea, în menţinere pe locul 21, cu 2.170 de puncte. Monica Niculescu a coborat de pe locul 44 pe 45,în timp ce Alexandra Cadanţu a urcat, de pe 74 pe 72, Irina Begu a urcat de pe 112 pe 111, iar Alexandra Dulgheru a coborat de pe 153 pe 155. Jucătoarea Cristina Dinu se menţine pe locul 179, în timp ce Cristina-Andreea Mitu a urcat de pe 183 pe 182. La dublu, Irina Begu a coborat de 58 pe 59, Monica Niculescu a coborat de pe 63 pe 64, în timp ce Raluca Olaru se menţine pe 79. În top 10, se remarcă ieşirea lui Marion Bartoli, retrasă din activitate şi intrarea pe poziţia a opta a Jelenei Jankovic.
În topul ATP, Victor Hănescu a coborat o poziţie şi se află pe locul 75. Adrian Ungur se menţine pe locul 108, în timp ce Marius Copil a coborat opt locuri, de pe 130 pe 138. La dublu, Horia Tecău, care a caştigat săptămana trecută alături de Max Mirnîi turneul de la Beijing, a urcat două poziţii şi se află pe locul 28, iar Florin Mergea a coborat de pe 73 pe 74. Rafael Nadal a preluat "coroana" de la Novak Djokovic, iar în top 10 se remarcă ascensiunile lui Del Potro şi Wawrinka, în timp ce Roger Federer coboară pe locul VII.
Top 10 WTA: 1 (1). Serena Williams (SUA) - 13.260 p; 2 (2). Viktoria Azarenka (Belarus) - 8.485 p; 3 (3). Maria Şarapova (Rusia) - 6.49 1 p; 4 (4). Agnieszka Radwanska (Polonia) -6.195 p; 5 (5). Li Na (China) - 5.365 p; 6  (6). Sara Errani (Italia) - 4.435 p; 7(7). Petra Kvitova (Cehia) - 4.315 p; 8 (-). Jelena Jankovic (Serbia) - 3.860 p; 9 (8). Caroline Wozniacki (Danemarca) - 3.845 p; 10 (9). Angelique Kerber (Germania) - 3.645 p.
Top 10 ATP: 1 (2). Rafael Nadal (Spania) -11.160 p; 2(1). Novak Djokovic (Serbia) - 11.120 p; 3(3). Andy Murray (Marea Britanie) - 6.895 p; 4 (4). David Ferrer (Spania) - 6.710 p; 5 (7). Juan Martin del Potro (Argentina) - 4.925 p; 6 (6). Tomas Berdych (Cehia) - 4.610 p; 7 (6). Roger Federer (Elveţia) - 4.515 p; 8 (9). Stanislas Wawrinka (Elveţia) - 3.150 p; 9(8). Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) - 3.115 p; 10 (10). Richard Gasquet (Franţa) -3.095 p.
* Patru romance, Sorana Cîrstea (cap de serie nr. 6), Monica Niculescu, Alexandra Cadanţu şi Irina Begu, se află pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 235.000 de dolari, care a început ieri. Sorana joacă astăzi în primul tur cu austriaca Patricia Achleitner, Monica Niculescu o va înfrunta pe a doua favorită, Angelique Kerber (Germania), Alexandra Cadanţu o are ca adversară pe Melanie Klaffner (Austria), în timp ce Irina Begu va da piept cu o adversară venită din calificări.La dublu, Irina Begu şi Mona Barthel (Germania) sunt favoritele numărul 4 ale probei, urmand să joace luni împotriva cuplului Stephanie Vogt /Yanina Wickmayer (Lichtenstein . Belgia). Niculescu o are ca parteneră pe Klara Zakopalova (Cehia), urmand să le înfrunte pe surorile cehe  Karolina şi Kristyna Pliskova. Victor Hănescu participă la turneul Masters 1000 de la Shanghai şi va juca în primul tur contra sud-africanului Kevin Anderson. Tot la Shanghai participă şi perechea Horia Tecău / Max Mirnîi, în speranţa că vor prinde un loc la Turneul Campionilor de dublu. Ei va întalni în prima rundă cuplul Treat Huey / Dominic Inglot (SUA / Marea Britanie).
Se fac cărţile pentru Masters
Jucătoarea rusă Maria Şarapova, accidentată la umărul drept, nu va participa la Turneul Campioanelor, care se va disputa în perioada 22-27 octombrie, la Istanbul. Pană în acest moment s-au calificat la Turneul Campioanelor şapte sportive, Serena Williams (SUA), Viktoria Azarenka (Belarus), Agnieszka Radwanska (Polonia), Li Na  (China), Sara Errani (Italia), Petra Kvitova (Cehia) şi Jelena Jankovic (Serbia). Principala favorită pentru ultimul loc la Turneul Campioanelor este Angelique Kerber (Germania).
Spaniolul David Ferrer a devenit al patrulea jucător calificat la Turneul Campionilor, care se va disputa în perioada 4-11 noiembrie, la Londra. El se alătură conaţionalului său Rafael Nadal, sarbului Novak Djokovic şi britanicului Andy Murray. Participarea lui Murray este incertă, deoarece campionul de la Wimbledon este accidentat. Pentru celelalte locuri disponibile se luptă argentinianul Juan Martin Del Potro, cehul Tomas Berdych, elveţienii Roger Federer şi Stanislas Wawrinka, francezii Richard Gasquet şi Jo-Wilfried Tsonga şi canadianul Milos Raonic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.