Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Optimi în Cupa Romaniei

Ziarul de Vrancea
7 oct 2013 541 vizualizări
Deţinătoarea trofeului, Petrolul Ploieşti, va întalni echipa Rapid Bucureşti, din Liga II, în optimile de finală ale Cupei Romaniei, conform tragerii la sorţi de luni, de la Casa Fotbalului, meciul urmand a se disputa în Giuleşti.

Celelalte partide din optimi sunt: Chindia Targovişte - Dinamo, Ripensia Timişoara - Pandurii Targu Jiu; FC Vaslui - FC Botoşani, Steaua - ACS Poli Timişoara, Gaz Metan Mediaş - Astra Giurgiu, Oţelul Galaţi - Corona Braşov şi FC Braşov - Viitorul Constanţa. Partidele vor avea loc în perioada 29-31 octombrie pe terenul primelor echipe

Sandu se sesizează la declaraţiile lui Meme

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a sesizat Comitetul Executiv al federaţiei în legătură cu declaraţiile managerului general al FC Steaua, Mihai Stoica, despre fostele glorii ale grupării "roş-albastre". "Documentul este la Ligă. Comisia de Disciplină a Ligii va da sau nu curs. Da, am solicitat Comitetului Executiv să sesizeze Comisia de Disciplină a ligii, secretarul general al Ligii pentru atitudinea defăimătoare şi jignitoare a domnului Stoica la adresa foştilor jucători ai clubului Steaua. Am sesizat cu materiale din presă vizavi de declaraţiile pe care le-a făcut. Dacă secretarul general al Ligii sesizează Comisia de Disciplină, este problema lor. Nu am nimic cu Mihai, chiar am avut o discuţie, ne-am pus de acord asupra unor probleme, dar mi se pare că trebuie să fie mai atenţi cu echipa şi clubul, decat cu declaraţiile", a spus Sandu. Mihai Stoica a atacat virulent, în urmă cu aproape două săptămani, fostele glorii steliste Anghel Iordănescu, Emeric Ienei şi Tudorel Stoica, precum şi pe şeful LPF, Dumitru Dragomir, pentru că l-au criticat pe el şi echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf.

Federaţia plăteşte joaca suporterilor

Comisia de Disciplină a FIFA a penalizat FRF cu 90.000 de franci elveţieni după partida Romaniei cu Ungaria, din 6 septembrie, şi cu 15.000 de franci pentru comportamentul neadecvat al suporterilor la meciul cu Turcia, din 10 septembrie, acestor sume adăugandu-li-se şi cheltuieli de judecată. Potrivit frf.ro, comisia FIFA a decis o penalitate financiară de 90.000 de franci elveţieni şi 3.000 de franci elveţieni cheltuieli de judecată, plus avertisment de dictare a unor sancţiuni mai aspre în cazul recidivei, din cauza încălcării articolului 65 al Codului Disciplinar al FIFA la meciul Romania - Ungaria. În ceea ce priveşte partida Romania - Turcia, FIFA a decis o penalitate financiară de 15.000 de franci elveţieni şi 2.000 de franci elveţieni cheltuieli de judecată, plus avertisment de dictare a unor sancţiuni mai aspre în cazul recidivei, din cauza comportamentului neadecvat al propriilor spectatori.

O nouă amanare în dosarul transferurilor

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au amanat, luni, pentru 14 octombrie judecarea dosarului transferurilor de jucători, în care opt oameni de fotbal sunt acuzaţi de înşelăciune de către procurorii anticorupţie. La termenul de luni al procesului privind transferurile de jucători, aflat în rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, s-au prezentat Ioan Becali, Victor Becali, George Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica şi Gheorghe Popescu, dintre oamenii de fotbal acuzaţi lipsind Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu. Potrivit avocatului lui Neţoiu, acesta nu a putut fi prezent la instanţă deoarece a fost reţinut la Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor. Jean Pădureanu şi George Copos au depus o solicitare de acordare a unui nou termen, pentru că nu au putut fi reprezentaţi de apărători. în plus, George Copos şi Cristian Borcea nu au avut la ei acte de identitate. Procurorul a solicitat Curţii acordarea unor termene scurte pentru soluţionarea cat mai rapidă a cauzei.  Judecătorii Curţii de Apel au apreciat că sunt neîntemeiate lipsa lui Pădureanu şi cererile de acordare a unui nou termen făcute de Copos şi Pădureanu, urmand să fie trimisă o adresă către Baroul Bucureşti pentru ca cei doi să primească apărători din oficiu.  Instanţa a stabilit ca discuţiile în acest dosar să continue în 14 octombrie, de la ora 14.00.

Haţegan arbitrează Scoţia - Olanda

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida dintre echipa naţională a Scoţiei şi reprezentativa Croaţiei, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, a anunţat site-ul oficial al FIFA. Haţegan va fi ajutat de asistenţii Cristian Nica şi Octavian Şovre, arbitru de rezervă fiind desemnat Sebastian Colţescu. Partida Scoţia - Croaţia, din ultima etapă a grupei A a preliminariilor Cupei Mondiale din Brazilia, va avea loc la 15 octombrie, de la ora 22.00, pe arena Hampden Park din Glasgow.

Cultura trişorilor

Antrenorul echipei Chelsea, José Mourinho, a declarat,ieri, că UEFA nu-i sancţionează pe jucătorii care simulează în cupele europene şi i-a dat exemplu pe atacanţii Mario Balotelli (AC Milan) şi Neymar (FC Barcelona). "Am văzut în ultimele meciuri din Liga Campionilor că există o cultură a trişorilor şi nu înţeleg de ce nu sunt penalizaţi. Am văzut episoadele cu Neymar la Glasgow şi cu Balotelli la Amsterdam. O echipă a rămas în zece jucători, iar alta a fost sancţionată  cu penalty în ultimele minute.  Aceste acţiuni mă întristează şi mă preocupă, deoarece şi eu joc în Liga Campionilor", a spus Mourinho. În schimb, tehnicianul portughez i-a luat apărarea antrenorului formaţiei Borussia Dortmund, Jürgen Klopp, suspendat două meciuri pentru că a ţipat la arbitrul de rezervă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.