Sport

Bronzul de aur

Ziarul de Vrancea
6 oct 2013 509 vizualizări
Blazonul gimnasticii romaneşti a fost salvat la ultima probă de Larisa Iordache, care s-a clasat a III-a la sol * în rest, ratări în lanţ ale gimnastelor noastre: Larisa a căzut de pe barnă, atat în concursul individual compus cat şi în finala pe aparat, iar dubla campioană olimpică Sandra Izbaşa a căzut la sol *

Nici Marius Berbecar, calificat în două finale, n-a reuşit mare lucru.
Cele spuse de oficialii romani înainte de Campionatele Mondiale de gimnastică de la Anvers n-au fost vorbe în vant. De la această competiţie, Romania s-a întors cu o singură medalie şi aceea de bronz, obţinută de Larisa Iordache la sol.
Larisa a fost calificată şi la individual compus, dar aparatul său forte, barna, a trădat-o. După prima rotaţie, la sărituri Larisa, notată cu 15,033, se afla pe poziţia a treia în urma americancelor Kyla Ross şi Simone Biles. Gimnasta romană s-a întrecut pe sine la paralele, primind 14,200  (faţă de 13,166 în calificări), însă alte gimnaste au mers şi mai bine, Larisa coborand pe locul V. Dar urma barna, aparat la care romanca obţinuse cea mai bună notă din calificări (15,266).  Supremaţia noastră tradiţională de la barnă nu a mai fost confirmată şi de această dată, pentru că Larisa a căzut de pe aparat (13,833) şi şansele la o medalie s-au risipit. Larisa a rămas pe locul V, dar distanţa faţă de primele poziţii s-a mărit, iar solul nu putea decat să tranşeze disputa dintre americance. Larisa a obţinut a doua notă din concurs 14,700, cu care a urcat pe locul IV. Dacă nu ar fi ratat la barnă, gimnasta romană obţinea fără emoţii medalia de bronz. În final, a caştigat Simone Biles (16 ani), urmată de Kyla Ross şi rusoaica Alia Mustafova.
Urmau, însă, finalele pe aparate, de unde venea, îndeobşte, grosul medaliilor romaneşti. "Poate duminică va fi o zi frumoasă pentru Romania", a spus Larisa Iordache, referindu-se la medaliile puse în joc în finalele pe aparate. Au început băieţii, de fapt, băiatul fiindcă singurul roman calificat în două finale a fost Marius Berbecar. El s-a clasat al şaptelea la sărituri, finală caştigată de coreeanul Seok Hak-yang şi al şaselea la paralele, în care a caştigat chinezul Lin Chiaopan. Urma revanşa Larisei Iordache în finala de la barnă, avantajată şi de faptul că a intrat penultima în concurs. Numai că gimnasta noastră a căzut din nou de pe aparat şi, cu 13, 933 s-a clasat a şaptea. Rusoaica Alia Mustafina a devenit campioană mondială, înaintea celor două americance, Kyla şi Simone.
Totuşi, Larisa, intrată a patra în concursul de la sol, a primit 14,600 şi a intrat în posesia medaliei de bronz. Şi ca tot tacamul să fie complet, Sandra Izbaşa, care îşi dorea un titlu mondial înainte de o pauză prelungită, a căzut la ultima diagonală şi a aterizat pe locul VII. Medalia de aur a revenit gimnastei americane Simone Biles (15.000), care a fost urmată pe podium de Vanessa Ferrari (Italia, 14.633) şi de Larisa Iordache.
Se putea şi mai rău. La Mondialele de acum doi ani, Romania nu a luat nicio medalie, după foarte multă vreme!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.