Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Lista definitivă a stranierilor

Ziarul de Vrancea
4 oct 2013 555 vizualizări
Selecţionerul Victor Piţurcă a renunţat la jucătorii Paul Papp (AC Chievo) şi Bănel Nicoliţă (FC Nantes) pentru meciurile echipei naţionale a Romaniei cu Andorra şi Estonia, programate în 11 şi 15 octombrie în cadrul grupei D a preliminariilor CM 2014.

Astfel, FRF a trimis faxuri de confirmare următorilor 12 stranieri: Lobonţ, Chiricheş, Goian, Raţ, Torje, Lazăr, Maxim, Keşeru, Marica, Stancu, Bucur şi Grozav.  Numele celorlalţi 11 fotbalişti convocaţi din campionatul intern vor fi anunţate duminică seară, după încheierea meciului Gaz Metan Mediaş - Petrolul Ploieşti, din cadrul etapei a X-a a Ligii I.

S-a operat în clasament


Liga Profesionistă de Fotbal a publicat, vineri, clasamentul Ligii I, în care gruparea FC Vaslui apare cu o penalizare de opt puncte, ca urmare a deciziei Comisiei de Disciplină a FRF din cauza datoriilor către impresarul Ionel Codoban. Înaintea depunctării, FC Vaslui ocupa locul zece cu 11 puncte, iar acum formaţia antrenată de Ionuţ Moşteanu se află pe locul 16 cu trei puncte. Echipa FC Vaslui a fost sancţionată cu scăderea a opt puncte din cele acumulate în actuala ediţie a Ligii I de către Comisia de Disciplină a FRF ca urmare a litigiului cu agentul de jucători Ionel Codoban. Agentul Ionel Tătar Codoban se află în litigiu cu gruparea FC Vaslui în urma transferului jucătorului Liviu Antal de la Oţelul Galaţi, efectuat în iunie 2012.

Meciuri amanate în Liga a II-a

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Romane de Fotbal a amanat partidele CSMS Iaşi - Rapid şi ASA Tg. Mureş - FC Olt, din cadrul etapelor a VII-a şi a VI-a a Ligii a II-a, reprogramandu-le pentru 23 octombrie, de la ora 15.00, informează site-ul oficial al FRF. Meciul CSMS Iaşi - Rapid era programat iniţial la 9 octombrie, în Seria I, iar ASA Targu Mureş - FC Olt la 12 octombrie, în Seria a II-a. Cluburile au solicitat amanarea partidelor deoarece în acea perioadă au mai mulţi jucători convocaţi la loturile naţionale Under 21 şi Under 19 ale Romaniei.
Cu gazdele, în grupă, la futsal
Echipa Romaniei va evolua în Grupa A, alături de ţara gazdă, Belgia, şi de Ucraina, la turneul final al Campionatului European de futsal din 2014, s-a stabilit, vineri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Anvers. Componenţa celorlalte patru grupe ale competiţiei este următoarea: Rusia, Portugalia, Olanda (B), Italia, Azerbaidjan, Slovenia (C), Spania, Cehia, Croaţia (D). Romania va întalni în primul meci Belgia, la 28 ianuarie 2014, apoi Ucraina, la 30 ianuarie. Primele două echipe clasate în fiecare grupă se califică în sferturile de finală ale competiţiei.
Calificare în sferturi
Echipa feminină de tenis de masă a Romaniei a învins, ieri, scor 3-2, reprezentativa Ucrainei şi s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de la Schwechat (Austria), unde va întalni Ungaria, informează site-ul oficial al competiţiei. Lotul Romaniei este format din Elizabeta Samara, Daniela Dodean, Iulia Necula, Bernadette Szöcs, Camelia Poştoacă şi Cristina Hîrîci. Primele trei au obţinut victorii în partidele sosţinute.
 
Uchimura, cel mai bun gimnast al momentului

Japonezul Kohei Uchimura, campion olimpic în 2012, a obţinut, ieri, la Anvers, al patrulea titlu mondial din careira sa în concursul individual-compus,. Uchimura s-a impus cu un total de 91,990 de puncte, fiind urmat de compatriotul său Ryohei Kato (90.032) şi de germanul Fabian Hambüchen (89,332). Niciun gimnast roman nu s-a calificat în această finală din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică.
FIFA stă bine cu vanzările
FIFA a anunţat că a primit peste 4,5 milioane de solicitări de bilete pentru Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, acest bilanţ fiind făcut cu o săptămană înainte de finalul primei faze a rezervărilor. FIFA va efectua o tragere la sorţi pentru a aloca aproximativ un milion de bilete.Dintre solicitări, 77 la sută au venit din Brazilia, însă şi argentinienii au solicitat 223.686 de bilete, iar americanii 175.122. Cupa Mondială din 2014 se va desfăşura în lunile iunie şi iulie, în 12 oraşe din Brazilia, unde sunt aşteptaţi aproximativ 600.000 de turişti.
Haiducii croaţi devastează Sofia
Patruzeci şi cinci de suporteri croaţi au fost arestaţila Sofia, înaintea meciului dintre echipele Ludogoreţ Razgrad şi Dinamo Zagreb, din grupa B a Ligii Europa, au anunţat autorităţile bulgare. "22 de suporteri au fost arestaţi pentru huliganism, după ce au provocat tensiuni în apropiere de Palatul Culturii", a anunţat poliţia.  Potrivit presei bulgare, în centrul oraşului au avut loc altercaţii între fanii croaţi şi trecători. Site-ul sportal.bg notează că suporterii respectivi au interdicţie de acces la meciurile echipei Dinamo Zagreb, pentru acte de huliganism. Alţi 21 de croaţi au fost arestaţi pentru că nu au respectat instrucţiunile poliţiei, iar alţi doi fani au fost arestaţi pentru furturi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.