Sport

Cei mai buni şahişti juniori s-au întrecut la Cupa de Toamnă

Dan Chiriac
1 oct 2013 456 vizualizări
Dragoş Cosmin Ion şi Andrei Cucoaneş au ieşit învingători în turneele A şi B

Duminică s-a desfăşurat cea mai importantă competiţie de şah pentru copii şi juniori mici organizată în Focşani în ultimele luni. “Cupa de Toamnă” a fost o competiţie la care au participat cei mai buni copii şi juniori mici, legitimaţi la CSM Focşani 2007 sau în perspectivă de a fi legitimaţi şi care se pregătesc constant la CSM Focşani 2007 sau la cercurile de şah de la Şcoala „Nicolae Iorga“ Focşani şi de la Şcoala „Alexandru Vlahuţă“ Focşani. Au fost organizate două turnee pe categorii valorice, unde s-a jucat şah rapid la 20 de minute, sistem turneu fiecare cu fiecare. La Turneul A au participat cei mai buni dintre juniorii mici ai judeţului din eşalonul al doilea valoric. Acestora li s-au alăturat patru dintre copiii cei mai buni de şapte şi opt ani din eşalonul al treilea valoric. Primele trei locuri la şahiştii de peste zece ani au fost ocupate de Dragoş – Cosmin Ion, Ana-Maria Banciu şi Ştefan Măimăscu, iar la şahiştii de până la zece ani, cei mai buni au fost Alexandra-Ioana Banciu, Vlad-Daniel Ivan şi Alexandru-Mihai Dorobăţ. La Turneul B au participat copii între şapte şi zece ani din eşalonul al treilea valoric. Pe primele locuri s-au clasat Andrei Cucoaneş, Cosmin Ţîrdea şi Andrei-Iulian Lupu. S-au mai remarcat, de la ambele turnee, Mihnea – Iustin Baciu, Daniel Toader, Andrei – Răzvan Vasilache, Ştefan Dănilă, Andreea Nuţă, Alexandru – Cristian Anghel, Alecsandru Cazacu şi Alexandra – Florentina Nuţă. Festivitatea de premiere a început cu înmânarea unei diplome de perseverenţă lui Mihnea-Iustin Baciu care la numai şapte ani a fost primul care a terminat o carte cu probleme de dezlegări şahiste pe diagrame. În paralel cu aceste două turnee oficiale, cinci dintre şahiştii din primul eşalon valoric al judeţului (Cătălin Pătraşcu, Elena Toma, Gabriela Banciu, Andreea Toma şi Cosmin Vasiliu) au jucat între ei câteva partide amicale de pregătire. Organizatorul competiţiei a fost CSM Focşani 2007, cu sprijinul Direcţiei de Sport şi Tineret Vrancea, al Asociaţiei Judeţene de Şah Vrancea, al Şcolii „Nicolae Iorga“ Focşani şi al Şcolii „Alexandru Vlahuţă“ Focşani. Director de turneu a fost Aurelian Grigore, arbitru şef la ambele turnee – Mihai Strîmbu, arbitru la Turneul A – Anton Soare, arbitru la Turneul B – profesorul Sandu Gurguiatu. (Dan CHIRIAC)
 
 




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.