Sport

Vine Chelsea înfuriată

Ziarul de Vrancea
30 sep 2013 452 vizualizări
Astăzi de la ora 21:45, Steaua întalneşte trupa lui José Mourinho în etapa a II-a a grupei E din Liga Campionilor * partida va fi transmisă în direct de TVR 1, DigiSport 1 şi Dolce

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Stanciu, Tănase - Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Chelsea: Cech - Ivanovic, Terry, David Luiz, A.Cole - Ramires, Lampard - Oscar, Mata, Schürrle - Eto'o. Antrenor: José Mourinho.
Arbitru: Carlos Velasco Carballo (Spania).
Oricat de autoritar ar domina campionatul intern, oricate rezultate meritorii ar avea pe plan internaţional, Steaua este, pe plan valoric şi financiar, mult sub adersarul care îl vizitează în această Steaua. Chelsea are un buget astronomic furnizat de supermagnatul Roman Abramovici, Chelsea îl are la carmă pe José Mourinho, unul dintre cei mai bun tehnicieni din lume, Chelsea are o pleiadă de jucători, dintre care doar unul singur dintre ei ar fi capabil să schimbe faţa unei echipe de la noi. Simplul fapt că, în avanposturi, Reghecampf alege între Kapetanos şi Piovaccari iar Mourinho între Fernando Torres şi Samuel Eto'o evidenţiază această diferenţă. Este drept, în primăvară Steaua a învins Chelsea cu 1-0 într-o primă manşă de Liga Europa în care nimic nu era decis şi a ţinut-o în şah minute bune pe "Stamford Bridge". S-a spus la acea vreme că londonezii nu prea se omorau cu competiţia de "second hand" a Europei, dar realitatea a dovedit altceva: Chelsea a caştigat această competiţie şi a pierdut Supercupa în faţa lui Bayern "la loterie". A crede că Steaua poate reedita minunea din iarnă, este totuna cu a crede în minuni cu repetiţie. O altă minune complică esenţial soarta Stelei: faimoasa echipă londoneză a fost învinsă, chiar în propriu "barlog" de FC Basel, echipă folosită pe post de mop cu un an în urmă de CFR Cluj. Este de prisos să mai spunem cu cată furie vin londonezii la Bucureşti, cu un antrenor care şi-a propus să devină primul din lume care caştigă "Liga Campionilor" cu trei echipe diferite! Aici nu mai e vorba de rulat lotul, de încercat variante, de a testa rezerve, Chelsea vine cu ce are mai bun în lot.
Pe de altă parte, Steaua are şi ea nevoie de o victorie, după acel dezarmant 0-3 de la Gelsenkirchen. Chiar dacă visul "primăverii Ligii Campionilor" se arată tot mai nebulos, chiar calificarea în primăvara second hand devine extrem de dificilă după isprava elveţienilor pe "Stamford Bridge". "Pentru jucătorii mei va fi mai uşor anul ăsta decat anul trecut, pentru că ei ştiu ce înseamnă Chelsea, o echipă care este printre primele cinci din Europa în acest moment", spune Reghecampf, numai că şi Chelsea ştie Steaua. Ba chiar o ştie mai bine. Pentru că la Chelsea este acum  Mourinho, un antrenor imprevizibil, greu de citit care poate surprinde un antrenor încă crud ca Reghecampf, situat deasupra lui Iordănescu doar autodeclarativ. Nu se poate spune că Chelsea de acum este superioară decat cea din primăvară, dar este clar că, sub comanda lui "Special One" este alta.
La Steaua, lotul este complet şi aproape valid, dubii planand asupra lui Pintilii şi Tănase. Pintilii a acuzat dureri la antrenamentul de ieri dimineaţă, iar Tănase a fost menajat pentru partida cu ACS Timişoara, resimţindu-se după o accidentare mai veche. Totuşi, tehnicianul speră ca ambii să fie refăcuţi şi apţi de joc în meciul de astăzi. Alternative ar fi tanărul Filip (în locul lui Pintilii) - care a jucat şi în primăvară cu Chelsea - şi Adrian Cristea în locul lui Tănase.
De la Chelsea va lipsi în primul rand belgianul Eden Hazard, accidentat în meciul cu Tottenham, apoi Marco van Ginkel şi Kevin de Bruyne, aceştia nefiind titulari de drept în echipă.  "Cu 12 puncte în grupă te califici. Mai sunt 15 puncte în joc, mai avem loc de o greşeală. Dar cand faci greşeala asta în prima etapă, nu îţi permiţi să faci asta şi în a doua etapă. Oricum, noi mergem la Bucureşti să recuperăm cele trei puncte pierdute acasă. ştiu foarte bine ce înseamnă să fii sub presiune şi nu ne dorim un egal. Trebuie să caştigăm cu Steaua pentru a sta departe de probleme", sintetizează Mourinho situaţia echipei sale în grupă, cu concizia care fac inutile orice comentarii.
În grupa E se mai joacă partida FC Basel - Schalke 04. Alte meciuri care se dispută astăzi sunt: Borussia Dortmund - Olympique Marseille, Arsenal Londra - SSC Napoli (grupa F), Zenit St. Petersburg - Austria Viena, FC Porto - Atletico Madrid (grupa G), Ajax Amsterdam - AC Milan, Celtic Glasgow - FC Barcelona (grupa H).











În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.