Sport

Marica a fost şi el convocat

Ziarul de Vrancea
29 sep 2013 727 vizualizări
Noul fotbalist al echipei Getafe, Ciprian Marica, a fost convocat, sambătă, de principiu, pentru ultimele două partide ale reprezentativei Romaniei în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, cu Andorra şi Estonia.

Marica a devenit al 14-lea stranier care a primit un astfel de fax, selecţionerul Victor Piţurcă urmand să decidă în 4 octombrie numele fotbaliştilor care vor primi faxuri de confirmare sau, dacă va fi cazul, faxuri de revocare a convocării iniţiale. Reunirea lotului este astăzi, la Centrul Tehnic Naţional al FRF de la Mogoşoaia. Plecarea spre Barcelona este prevăzută, cu o cursă charter, miercuri, 9 octombrie, la ora 14.30, de pe Aeroportul Henri Coandă, drumul pană la Andorra La Vella urmand să fie efectuat cu autocarul.
Baschetbalistul Lefter a murit
Baschebalistul Andrei Lefter, în varstă de 23 de ani, care a fost găsit căzut pe stradă, marţi, a decedat sambătă după-amiază, potrivit anunţului celor două cluburi la care a evoluat CSU Atlassib Sibiu şi CSU Ploieşti. Bachebalistul Andrei Lefter a fost găsit căzut pe stradă, marţi, şi a fost internat de urgenţă în Spitalul Judeţean Sibiu, cu multiple fracturi şi traumatisme craniene. El se afla deja în comă.  "Pacientul este în comă profundă, ventilat mecanic. Practic, este ţinut în viaţă de aparate şi medicamentele administrate", declara la acea vreme, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvant al Spitalului Judeţean Sibiu. Potrivit acestuia, investigaţiile amănunţite au arătat că pacientul a suferit multiple traumatisme şi fracturi craniene, care i-au provocat coma profundă, dar şi escoriaţii şi echimoze pe abdomen şi membre. Nimeni nu ştie exact ce s-a petrecut cu sportivul, iar poliţiştii nu au continuat cercetările avand în vedere că leziunile suferite demonstrau că a căzut de la înălţime şi nu a fost victima unei infracţiuni cu violenţă.
Iencsi, beat la volan
Fostul fotbalist Adrian Iencsi, în prezent antrenor al echipei FC Voluntari din Liga a treia, a rămas fără permis auto după ce a fost prins băut la volan şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvant al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău. În noaptea de vineri spre sambătă, pe bulevardul Unirii din Bucureşti, poliţiştii de la Rutieră i-au făcut semn lui Iencsi să oprească, însă acesta şi-a continuat drumul. Poliţiştii au plecat în urmărirea fostului fotbalist şi au reuşit să-l oprească în zona bulevardului Mircea Vodă. În urma verificării cu aparatul etilotest, Iencsi a fost găsit cu o alcoolemie de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit sursei citate. Poliţiştii l-au amendat şi i-au suspendat carnetul pentru 90 de zile.

Stoian, lăudat de italieni
Atacantul Adrian Stoian a fost desemnat de agenţia Datasport cel mai bun jucător al formaţiei Genoa în meciul cu Napoli, scor 0-2, din etapa a şasea a campionatului Italiei.  "Stoian a fost cu siguranţă cel mai bun de la Genoa. Aduce prospeţime şi garantează mişcare mai mare în atac. Mereu prezent la toate acţiunile de atac ale echipei genoveze", a scris Datasport, care i-a acordat jucătorului roman nota 7. Formaţia Napoli a învins, sambătă, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Genoa, la care evoluează Adrian Stoian, într-un meci din etapa a şasea a campionatului Italiei. Golurile au fost marcate de Pandev, în minutele 12 şi 24. Adrian Stoian a intrat pe teren în minutul 37, la Genoa.
Orădenii merg mai departe, în Liga Campionilor
Campioana Romaniei la polo, CSM Oradea, a învins, duminică, formaţia muntenegreană VK Budva, scor 12-5, în ultimul meci de la turneul de la Kragujevac, contand pentru turul I al Ligii Campionilor, dar este calificată în turul secund încă de sambătă. CSM Oradea încheie turneul de la Kragujevac cu 10 puncte, obţinand calificarea în turul secund al Ligii Campionilor încă de sambătă. în această fază se califică primele cinci clasate din grupa B, acestea fiind VK Radnicki 12 punct (4r meciuri), Spartak Volgograd 10 (4), CSM Oradea 10 (5), VK Budva 6 (5) şi Waspo 98 Hanovra (5). Ultima clasată, Montpellier Waterpolo, va continua în Eurocup. CSM Oradea a încheiat astfel turneul cu un bilanţ de trei victorii, un egal şi o înfrangere.
 
Record mondial la maraton
Kenyanul Wilson Kipsang a stabilit un record mondial la maraton, cu timpul de două ore, trei minute şi 23 de secunde, după ce s-a impus la cea de-a 40-a ediţia a cursei de la Berlin. Kipsang, în varstă de 31 de ani, a îmbunătăţit vechiul record (2h03:38.) deţinut de compatriotul său Patrick Makau şi stabilit tot la Berlin, în 2011. Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, Wilson Kipsang i-a devansat duminică pe compatrioţii săi Eliud Kipchoge şi Geoffrey Kipsang. Este pentru a cincea oară cand se stabileşte un record mondial pe traseul de la Berlin, Kipsang fiind devansat de brazilianul Ronaldo Da Costa (1998), kenyenii Paul Tergat (2003) şi Makau (2011) şi etiopianul Haile Gebreselassié (2007 şi 2008). La feminin s-a impus kenyanca Florence Kiplagat, în două ore, 21 de minute şi 13 secunde.
Messi se odihneşte trei săptămani
Echipa FC Barcelona a înregistrat cel mai bun start de sezon din istoria clubului catalan, cu şapte victorii în tot atatea meciuri, după ce s-a impus, sambătă, în deplasare, scor 2-0, în faţa formaţiei Almeria, în etapa a VII-a a campionatului Spaniei. Golurile au fost marcate de Messi ('21) şi Adriano ('56). Însă în partida de sambătă argentinianul Lionel Messi s-a accidentat la coapsă. "Messi are o problemă musculară la bicepsul femural de la piciorul drept", a precizat FC Barcelona pe Twitter. Ieri, în urma investigaţiilor, s-a descoperit o "mică ruptură musculară" la coapsă şi va fi indisponibil între două şi trei săptămani, a anunţat clubul catalan. Messi nu va juca astfel în Liga Campionilor, marţi, cu echipa Celtic Glasgow şi în campionatul Spaniei cu Real Valladolid, weekend-ul viitor. De asemenea, el ar putea rata meciurile Argentinei cu Peru şi Uruguay, din preliminariile CM-2014, din 11 şi 15 octombrie.
Între Atena şi Sparta
Portughezul João Oliveira a caştigat, sambătă, a 31-a ediţie a Spartathlonului, o cursă de 245,3 kilometri, ce se desfăşoară între Atena şi Sparta. Oliveira a caştigat concursul în 23 de ore, 29 de minute şi opt secunde, devansandu-i pe podium pe germanii Florian Reus (25.29:54.) şi Stu Thoms (25.54:49.). Spartathlonul este una dintre cele mai dificile curse de alergare din lume. La ediţia 2013 au participat 321 de concurenţi din 35 de ţări, între care şi 32 de femei. Dintre acestea, prima a încheiat Szilvia Lubics din Ungaria, locul 12 în clasamentul general (28.03:04).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.