Sport

Fără Marica, cu Andorra şi Estonia

Ziarul de Vrancea
26 sep 2013 553 vizualizări
FRF a anunţat lista cu 13 jucători care activează în străinătate, convocaţi de principiu pentru partidele naţionalei din preliminariile CM 2014, cu Andorra şi Estonia, pe care se regăsesc Gheorghe Grozav, Bănel Nicoliţă şi Claudiu Keşeru, nu şi Ciprian Marica, aflat încă în căutarea unui contract

Au primit faxurile de convocare următorii jucători: Lobonţ, Chiricheş, Goian, Papp, Raţ, Lazăr, Torje, Nicoliţă, Grozav Bucur, Maxim, Stancu şi Keşeru. Componenţa definitivă a lotuluiv va fi decisă şi anunţată duminică, 6 octombriedupă disputarea ultimului meci din ziua respectivă, contand pentru etapa a X-a a Ligii I. Echipa naţională a Romaniei va disputa ultimele două jocuri din cadrul grupei D a preliminariilor Cupei Mondiale 2014, contra Andorrei (11 octombrie, ora 21.30 Romaniei, pe Estadi Comunal din Andorra La Vella) şi Estoniei (15 octombrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti).

Candidaturi romaneşti la UEG

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al forului european de profil, federaţia naţională avand încă trei candidaţi pentru diferite funcţii în Comitetele Tehnice de specialitate ale UEG, pentru perioada 2014-2017.  Adrian Stoica este preşedintele FR Gimnastică, dar şi preşedinte de onoare al federaţiei internaţionale (FIG). Stoica şi-a depus candidatura la funcţia de vicepreşedinte al UEG, pentru cele trei poziţii disponibile mai fiind în cursă Malin Eggertz (Suedia) şi Rudolf Hediger (Elveţia), ambii ocupanţi ai postului în prezent, Paolo Frising (Luxemburg) şi Farid Gaibov (Azerbaidjan). Ceilalţi trei candidaţi romani la diferite funcţii în comisii din cadrul UEG, toţi activand în cadrul FRG, sunt următorii: Mircea Apolzan, pentru funcţia de membru al Comitetului Tehnic masculin, Anca Grigoraş Mihăilescu, funcţia similară la feminin, şi Alina Drăgan, pentru cea de membru în Comitetul Tehnic

Martina Hingis şi-a bătut soţul

Soţul Martinei Hingis, fost numărul unu în tenisul mondial feminin, a alertat poliţia pentru că ar fi fost bătut de soţia sa şi de mama acesteia, a scris cotidianul eleveţian Blick. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvant al poliţiei din cantonul Schwytz. "Am fost alertaţi de soţ,  francezul Thibault Hutin, care practică echitaţia, luni seară care ne-a spus că sunt probleme grave la el acasă. Am intervenit pentru a regla situaţia", a declarat purtătorul de cuvant al poliţiei. Incidentul s-a produs la domiciul cuplului, situat în oraşul Feusisberg.  Conform Blick, Hutin a fost agresat de soţia sa şi de soacra sa, Melanie Molitor, care "l-au bătut şi l-au zgariat". "Am fost educat să nu lovesc femeile. Am fost nevoit să mă apăr. Au vrut să mă omoare. Sunt şocat, nu am crezut că se poate ajunge atat de departe", a spus Hutin. Blick a notat că Thibault Hutin a fost instalat provizoriu la un hotel şi a precizat că Martina Hingis nu a putut fi contactată. Martina Hingis, în varstă de 32 de ani, este căsătorită cu Thibault Hutin din decembrie 2010.

"FC Mititelu", amendă din cauza suporterilor

Clubul FC Universitatea Craiova a fost amendat, ieri, de Jandarmeria Mehedinţi, cu 30.000 de lei în urma violenţelor dinaintea meciului cu Petrolul Ploieşti, din 16-imile de finală ale Cupei Romaniei - Timişoreana. FC Universitatea Craiova riscă să primească şi o suspendare a stadionului din Drobeta Turnu Severin, pe care îşi dispută meciurile de pe teren propriu. Purtătorul de cuvant al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, Claudia Mendea, a declarat că în urma violenţelor dinaintea meciului de miercuri seară, cand două autocare care transportau suporterii Petrolul Ploieşti către stadionul din Drobeta Turnu Severin, au fost vandalizate, dar şi în urma incidentelor din timpul meciului, cand pe stadion s-a aruncat cu obiecte pirotehnice, clubul organizator al meciului a fost amendat cu suma de 30 000 de lei.

Băimărencele şi-au reprogramat cinci meciuri

Vicecampioana Romaniei la handbal feminin HCM Baia Mare şi-a reprogramat cinci meciuri din lunile octombrie şi noiembrie, datorită evoluţiei în Grupa A din Liga Campionilor, competiţie în care va debuta în 6 octombrie. Potrivit anunţului formaţiei băimărene au fost reprogramate următoarele partide: HCM Baia Mare - CSM Bucureşti se joacă în 2 octombrie (etapa a V-a fiind programată în 5 octombrie), HCM Roman - HCM Baia Mare în 16 octombrie (etapa a VI-a în 12 octombrie), HCM Baia Mare - HC Zalău în 6 noiembrie (etapa a VII-a în 2 noiembrie), Corona Braşov - HCM Baia Mare în 14 noiembrie (etapa a VIII-a în 9 noiembrie) şi HCM Baia Mare - SCM Craiova în 21 noiembrie (etapa a IX-a în 16 noiembrie).  HCM Baia Mare va debuta în Grupa A a Ligii Campionilor în 6 octombrie, în deplasare, cu campioana Germaniei, Thuringer HC. Urmează partida cu deţinătoarea trofeului Györ ETO (Ungaria), pe teren propriu, în 12 octombrie, cea cu campioana Austriei, Hypo Viena, tot acasă, în 19 octombrie, deplasarea la Hypo, în 2 noiembrie, confruntarea de pe teren propriu, cu Thuringer HC din 9 noiembrie şi ultima partidă din grupă, în 16 noiembrie, pe terenul celor de la Györ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.