Sport

MOZAIC STIRI SPOTIVE: Handbalistele pregătesc Mondialul la Paris

Ziarul de Vrancea
24 sep 2013 494 vizualizări
Naţionala de handbal feminin a Romaniei va participa la cea de-a X-a ediţie a Turneului Paris-Île-de-France, alături de Franţa, Tunisia şi Japonia, în cadrul pregătirii pentru Campionatul Mondial din Serbia.

Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici vor participa la ediţia aniversară a turneului din Paris, care va avea loc în 30 noiembrie şi 1 decembrie, cu doar şase zile înaintea debutului la CM din Serbia.  La Turneul Paris-Ile-de-France, Romania va juca în 30 noiembrie cu Japonia, în timp ce Franţa se va confrunta în aceeaşi zi cu Tunisia. nvinsele vor juca a doua zi finala mică, iar învingătoarele vor juca finala mare, pentru trofeu, în 1 decembrie.  Reprezentativa va avea însă pană atunci şi două meciuri oficiale, în preliminariile CE din 2014, cu Norvegia, primul la Oradea (23 octombrie), iar al doilea la Bergen (27 octombrie).

Ofertă din Spania pentru Marica

Atacantul Ciprian Marica, liber de contract după ce i-a expirat în această vară înţelegerea cu echipa Schalke 04, se află în atenţia formaţiei spaniole Rayo Vallecano, a anunţat postul Cadena Ser. Conform sursei citate, gruparea spaniolă va face în curand o ofertă pentru internaţionalul roman, despre care s-a scris că mai este dorit de Tottenham Hotspur, Newcastle United, Arsenal Londra şi AC Fiorentina. Ciprian Marica, în varstă de 27 de ani, a evoluat în cariera sa la formaţiile Dinamo Bucureşti, Şahtar Doneţk, VfB Stuttgart şi Schalke 04. După disputarea a cinci etape din Primera Division, Rayo Vallecano se află pe locul 16 în clasament, cu trei puncte.

Un campionat redus

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va propune în următoarea Adunare Generală a LPF reducerea numărului de echipe din prima ligă, adăugand că noile contracte de televizare pe care le va încheia vor asigura grupărilor pană la 80 la sută din bugete. "O să aduc un contract de televizare mai mare decat cel de pană acum. Am să propun la prima Adunare Generală să restructurăm campionatul. În sărăcia actuală nu mai poţi continua cu 18 echipe, ci cu 16 sau 14 şi sistem play-off/play-out. Din vara cealaltă vor retrograda şase echipe şi vor promova două. Din noile drepturi, echipele îşi vor putea asigura bugetele în proporţie de 80 la sută", a spus Dragomir.

Trei din cinci la fete?

Preşedintele WTA, Stacey Allaster, a declarat, ieri, că jucătoarele de tenis sunt pregătite şi dispuse să evolueze cinci seturi în turneele de Grand Slam. "Gata, fetele sunt pregătite şi dispuse să joace cinci seturi la turneele de Grand Slam. Tot ce aşteptăm este să ni se ceară acest lucru. Programarea meciurilor la turneele de Grand Slam este deja o provocare din cauza timpului scurt. Noi credem că meciurile de trei seturi convin mult mai mult spectatorilor", a spus Allaster. În acest moment, la turneele de Grand Slam fetele joacă după sistemul cel mai bun din trei seturi, în timp ce băieţii evoluează după sistemul cel mai bun din cinci seturi.

Big Ben s-a întors la Seul

Fostul atlet canadian Ben Johnson a revenit, ieri, după 25 de ani, pe pista de la Seul, unde a caştigat medalia olimpică de aur în 1988, în proba de 100 de metri, dar pe care a pierdut-o după ce a fost depistat pozitiv. Johnson, în varstă de 51 de ani, a vizitat capitala Coreei de Sud într-o etapă din cadrul unui turneu consacrat luptei antidoping în atletism. La ora locală 13.30, Ben Johnson s-a aflat la linia de start, pe culoarul 6, acelaşi pe care a concurat şi în urmă cu 25 de ani. Canadianul a alergat o cursă demonstrativă, iar la final a făcut un gest triumfal, asemănător cu cel din 1988. Ben Johnson a fost deposedat de titlul olimpic de la Seul trei zile mai tarziu după ce a fost depistat pozitiv cu stanozolol, un steroid anabolizat, iar medalia de aur i-a revenit americanului Carl Lewis.

Doliu în fotbalul croat

Fostul preşedinte al Federaţiei Croate de Fotbal (HNS), Vlatko Markovic, a decedat la Zagreb, la varsta de 76 de ani. "Fotbalul croat a pierdut unul dintre cei mai buni şi mai importanţi conducători din istorie. Am avut onoarea să-l cunosc pe Vlatko Markovic şi să lucrez cu el. A făcut lucruri importante pentru fotbalul croat", a declarat actualul preşedinte al HNS, Davor Suker. Markovic s-a născut la Bugojno (Bosnia-Herţegovina) şi ca fotbalist a evoluat la echipele Dinamo Zagreb, Wiener SK şi Austria Viena. A fost convocat de 16 ori la naţionala Iugoslaviei şi a participat la turneul final al Cupei Mondiale din 1962. Ca antrenor, Vltako Markovic a pregătit formaţiile NK Zagreb, Standard Liège, OGC Nice, Hajduk Split, Dinamo Zagreb şi Rapid Viena. A caştigat Campionatul European under-23 cu Iugoslavia în 1973 şi a pregătit naţionala de seniorui a sarbilor într-un meci. Markovic a devenit vicepreşedintele Federaţiei Croate în 1994, iar patru ani mai tarziu a fost ales în funcţia de preşedinte. A condus forul de la Zagreb timp de 14 ani şi a făcut parte din diferite comisii ale UEFA.

Înlocuitor pentru "Trap"

Federaţia Irlandeză de Fotbal (FAI) l-a numit pe Noel King în funcţia de selecţioner interimar al naţionalei, după demiterea italianului Giovanni Trapattoni la 11 septembrie. King, în varstă de 56 de ani, este şi antrenorul reprezentativei de tineret a Iralndei, după ce timp de zece ani a condus formaţia feminină. După disputarea a opt meciuri în grupa C a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, Irlanda ocupă locul patru, cu 11 puncte, şi este foarte aproape de ratarea calificării la turneul final.
   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.