Sport

Sărbătoare mare la rugby

Ziarul de Vrancea
24 sep 2013 620 vizualizări
Federaţia a împlinit 100 de ani de la înfiinţare * în cadrul evenimentului s-a ales cea mai bună formaţie romană din toate timpurile

Federaţia Romană de Rugby a sărbători la Complexul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani, 100 de ani de la înfiinţare, primul meci avand loc în septembrie 1913, la Bucureşti, între echipele Sporting Club şi Tenis Club Roman, încheiat la egalitate, scor 3-3. În cadrul evenimentului a fost lansată galeria marilor jucători romani de rugby şi a fost desemnat şi cel mai bun "15" din istoria rugby-ului romanesc, întocmit de o comisie de specialitate din cadrul federaţiei. Cel mai bun "15" este următorul: Constantin Dinu, Mircea Muntean, Gheorghe Pîrcălăbescu, Gheorghe Dumitru, Marin Ionescu, Florică Murariu, Enciu Stoica, Radu Demian, Mircea Paraschiv, Alexandru Dumitru, Valeriu Irimescu, Adrian Lungu, Ion Constantin, Dumitru Ghiuzelea şi Alexandru Penciu. S-au mai acordat premii pentru cel mai bun antrenor - Theodor Rădulescu, cel mai bun arbitru - Theodor Witting şi cel mai bun preşedinte al federaţiei - Viorel Morariu, precum şi alte premii speciale. Din partea FIRA-AER a fost acordată FR Rugby o plachetă omagială.
"Este o mare cinste pentru mine şi familia mea selecţionarea în echipa secolului. Mă simt foarte onorat. M-a bucurat foarte mult reîntalnirea cu foştii mari jucători, antrenori şi oficiali ai federaţiei. în momentul în care am urcat pe scenă, am fost extrem de emoţionat. Am strans din pumni, pentru a nu fi copleşit de importanţa momentului. Pentru Constanţa, nu poate fi decat o mandrie faptul că doi foşti jucători ai Farului au fost incluşi în echipa de aur a rugby-ului romanesc", a declarat Gheorghe Dumitru, căpitanul celei mai valoroase echipe naţionale de rugby a Romaniei din istorie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.