Sport

Autostop pe monopost

Ziarul de Vrancea
23 sep 2013 1191 vizualizări
Mark Webber a fost penalizat cu zece locuri pe lista de start pentru că a mers la standuri pe maşina lui Alonso

Pilotul Red Bull, Mark Webber, a fost avertizat şi apoi penalizat cu o retrogradare de zece locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Coreei de Sud, după ce, la cursa desfăşurată, duminică, la Singapore, australianul a "călătorit" pe monopostul Ferrari al lui Fernando Alonso către standuri. Sportivul echipei Red Bull a avut un final de cursă de coşmar la Marele Premiu al statului Singapore. După ce recuperase mai multe poziţii şi în momentul în care se apropia ameninţător de finlandezul Kimi Räikkönen (Lotus-Rénault), aflat pe locul locul trei, Webber a primit un mesaj de la boxe care îl informa că are probleme la cutia de viteze şi că trebuie să nu mai forţeze ca să poată trece linia de sosire. Australianul a fost depăşit de Nico Rosberg, Lewis Hamilton (ambii Mercedes) şi de Felipe Massa (Ferrari), înainte ca monopostul său să ia foc din cauza unei defecţiuni la sistemul de răcire, în penultimul tur. Webber şi-a scos maşina de pe pistă şi mai tarziu, văzandu-l pe Alonso, care făcea turul de onoare după ce ocupase locul 2, i-a făcut cu mana să-l ia şi pe el pană la standuri. Spaniolul a oprit monopostul, Webber s-a urcat pe maşina Ferrari şi cei doi s-au îndreptat spre linia boxelor. Comisarii FIA au considerat că Webber a încălcat articolul 30.9 din regulamentul sportiv, care interzice "intrarea pe pistă fără acordul stewarzilor, în perioada cuprinsă între turul de formare şi pană cand ultimul monopost ajunge în parcul închis", şi i-au acordat un avertisment. Fiind la al treilea avertisment în acest sezon, el a primit automat o retrogradare de zece locuri pe grila de start a următoarei etape, care va avea loc peste două săptămani, în Coreea de Sud. Şi Alonso a fost averizat, pentru că "a condus un monopost într-o manieră potenţial periculoasă pentru alţi piloţi sau alte persoane". În acest caz, două maşini au evitat o coliziune în ultimul moment, au explicat oficialii. Imaginile puse la dispoziţie de FIA au arătat că Alonso a oprit în mijlocul virajului 7, după ce Webber i-a făcut semn. în timp ce australianul a sprintat să ocolească maşina lui Alonso pentru a se urca pe partea ei stangă, un monopost Mercedes era să-l lovească, în timp ce al doilea a trebuit să intre pe zona vibratoarelor din partea dreaptă pentru a evita Ferrariul.
Lewis Hamilton, pilotul ultimului dintre Mercedesuri, s-a declarat şocat de monopostul oprit pe pistă şi a precizat că Webber trebuie să fie bucuros că nu a păţit nimic. "Am fost şocat cand am ajuns în viraj şi l-am văzut pe Fernando. Am luat-o prin dreapta lui şi, dacă Mark trecea pe acolo, l-aş fi lovit. Din fericire nu a fost cazul", a spus pilotul britanic. Christian Horner, managerul Red Bull, s-a arătat dezamăgit de sancţiunea primită de pilotul său, apreciind că Webber ar fi trebuit să încaseze cel mult o amendă. "Una dintre cele impresionante imagini pe care mi le amintesc este cea cu Nigel Mansell luandu-l pe monopost pe Ayrton Senna.  Acum imaginile similare cu Fernando şi Mark au fost bune pentru spectacol, pentru TV şi este păcat dacă piloţii nu sunt lăsaţi să-şi arate latura umană", a precizat Horner. (MEDIAFAX)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.