Sport

Uchida ucide, Steaua se sinucide

Ziarul de Vrancea
19 sep 2013 698 vizualizări
Campioana Romaniei s-a descurcat de minune la Gelsenkirchen, pană la un gol stupid marcat de fundaşul japonez cu largul concurs al apărării, după care greşelile s-au ţinut lanţ * Schalke 04 - Steaua 3-0 (0-0) în grupa E a Ligii Campionilor * bombă pe Stamford Bridge: Basel a învins Chelsea!

Schalke: Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Aogo - Höger (88 - Goretzka), Neustädler - Farfan ('88 - Klemens), Boateng, Draxler - Szalai ('82 - Fuchs). Antrenor: Jens Keller.
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Gardoş, Szukala, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Stanciu ('60 - Tatu; '72 - Cristea), Tănase - Kapetanos ('64 - Piovaccari). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Arbitru: Cunneyt Çakîr (Turcia).
Cartonaşe galbene: Höger / Bourceanu, Popa, Cristea
1-0, min. 67: o banală centrare de pe partea dreaptă a lui Uchida se transformă în gol, din cauza unei neînţelegeri între Szukala şi Tătăruşanu
2-0, min. 79: contraatac bine desenat de Schalke, prin Draxler şi Farfan, şi finalizat de Boateng printr-un şut din careu, la colţul lung.
3-0, min. 85: Tătăruşanu a ratat intercepţia în faţa lui Draxler, care a înscris.
Schalke 04 a dominat începutul meciului, dar cine se aştepta la altceva? Au fost momente grele pentru apărarea lui Laurenţiu Reghecampf, dar rezolvate foarte bine de apărarea care a gafat o singură dată la ocazia lui Szalay din min. 8, una dintre puţinele situaţii ale echipei germane de a deschide scorul, însă ungurul îşi prelungeşte eclipsa de formă, vizibilă şi în meciul cu tricolorii. Odată furia de start trecută, nemţii s-au pus pe un joc aşezat, de posesie, fără a ameninţa poarta, astfel că minute bune steliştii nu s-au întalnit cu mingea. De prin minutul 30, cand Georgievski a salvat în faţa lui Boateng, faţa jocului arată schimbare. După un şut bine plasat al lui Tănase din 16 metri, dar şi bine apărat de Hildebrand, oaspeţii au combinat mai bine, s-au infiltrat în careul german şi un alt şut al lui Stanciu a fost blocat de apărătorii germani. În ultimele două minute, nemţii au apăsat din nou pe acceleraţie, concretizand această dominare printr-o suită de cornere, rămase tot fără rezultat, datorită în primul rand lui Szukala, dar şi al lui Tănase, care a respins în disperare din faţa lui Boateng, în corner.
Chiar la începutul reprizei secunde, Kapetanos (lipsit de obiectul muncii în prima parte) a avut o mare oportunitate, trimiţand puţin peste poartă, în urma unui corner. Au urmat cateva replici viguroase ale renanilor, dar Steaua a fost din nou la un pas de gol în min. 55, printr-o execuţie de zile mari a lui Bourceanu, spre vinclul opus, care şi-a greşit de puţin ţinta. Jocul pe contre părea să convină lui Reghecampf, dar Steaua a primit pe neaşteptate gol la o fază stupidă. Un gol care a tăiat avantul bucureştenilor: ei au scăpat de un penalty la o intervenţie asupra lui Uchida, dar nu şi de al doilea gol, reuşit de Kevin Prince Boateng. Iar pe colacii Stelei pupezele s-au adunat ciotcă: a greşit grav şi Tătăruşanu,,Adi Popa s-a accidentat, în final, atunci cand "Reghe" a epuizat schimbările, iar Basel a caştigat la Londra: Chelsea - FC Basel 1-2. Au marcat: Oscar ('45) / Salah ('71), Streller ('81)


Celelalte rezultate de aseară
Grupa F: Olympique Marseille - Arsenal Londra 1-2. J.Ayew ('90 - penalty), Walcott ('65), Ramsey ('84); SSC Napoli - Borussia Dortmund 2-1. Higuain ('29), Insigne ('72) / Zuniga ('87 - autogol).
Grupa G: Atletico Madrid - Zenit St.Petersburg 3-1. Miranda ('40), Turan ('64), Baptistão ('80) / Hulk ('58); Austria Viena - FC Porto 0-1. Lucho ('55).
Grupa H: AC Milan - Celtic Glasgow 2-0. Zapata ('82), Muntari ('86); FC Barcelona - Ajax Amsterdam 4-0. Messi ('22, '55, '75), Piqué ('72).






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.