Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Irina da, Alexandra, nu!

Ziarul de Vrancea
18 sep 2013 450 vizualizări
Proaspăt ieşită din top 100, Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Seul, după ce a învins-o pe germana Julia Görges (49 WTA, favorita nr. 6) cu scorul de 6-5, 6-0. Romanca va evolua în manşa următoare împotriva jucătoarei Anastasia Pavliucenkova (Rusia, 32 WTA, cap de serie numărul 3), care a trecut cu scorul de 6-4, 6-1, de Lee Ye-ra (Coreea de Sud

În schimb, Alexandra Dulgheru a fost eliminată (1-6, 6-3, 4-6) de spaniola Lara Arruabarena (113 WTA). La dublu, cuplul Dulgheru / Arruabarrena a fost eliminat cu scorul de 4-6, 0-6 de perechea Janette Husarova/Arantxa Parra (Slovacia/Spania),
Djokovic vs. Federer în Cupa Davis
Serbia lui Novak Djokovic  şi Elveţia lui Roger Federer se vor înfrunta în primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, ediţia 2014, s-a stabilit, ieri, la Londra, unde a avut loc tragerea la sorţi. Întalnirea este programată între 31 ianuarie 2014 şi 2 februarie 2014, pe terenul sarbilor, care vor disputa, în decembrie, finala ediţiei actuale, împotriva Cehiei. Germania - Spania şi SUA - Marea Britanie sunt alte două partide interesante din primul tur. Celelalte întalniri din primul tur al Grupei Mondiale sunt Cehia - Olanda, Japonia - Canada, Franţa - Australia, Argentina - Italia şi Kazahstan - Belgia.

Autogol romanesc în Liga Campionilor

Fundaşul Vlad Marin a marcat un gol în propria poartă în meciul pe care Juventus Torino l-a încheiat la egalitate, scor 2-2, în deplasare, în compania echipei FC Copenhaga, în prima etapă a grupei B a Ligii Campionilor de tineret.  Marin a fost titular, a marcat în proprie poartă în minutul 12 şi a fost înlocuit în minutul 71. Pentru FC Copenhaga a mai marcat Wohlegemuth ('90^4 - penalty), iar pentru Juventus au înscris Garcia ('26) şi Sakor ('62).

Casillas s-a accidentat

Portarul emblematic al naţionalei Spaniei, Iker Casillas, titular după mai multe luni la Real Madrid, s-a accidentat şi a fost nevoit să părăsească terenul încă din minutul 15 al meciului cu Galatasaray. Casillas s-a accidentat la coaste în minutul 9, a primit îngrijiri şi a încercat să continue, însă în minutul 15 a decis să părăsească terenul, fiind înlocuit cu Diego Lopez.  Conform unui comunicat al clubului madrilen, Casillas a suferit o contuzie la coaste. Campion mondial şi dublu campion european cu naţionala Spaniei, Casillas şi-a pierdut locul de titular în mandatul lui José Mourinho, fiindu-i preferat Diego Lopez.  în acest sezon, noul antrenor al Realului, Carlo Ancelotti a continuat şi el să-l titularizeze pe Diego Lopez în Primera Division. însă în Liga Campionilor, Ancelotti l-a folosit pe Casillas din primul minut în partida de marţi. Echipa spaniolă Real Madrid a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 6-1, formaţia turcă Galatasaray Istanbul, în prima etapă a Grupei B a Ligii Campionilor.

Rusescu, convocat pentru Europa League

Atacantul Raul Rusescu a fost convocat de antrenorul Unai Emery în lotul pentru meciul pe care FC Sevilla îl va disputa, astăzi, în compania formaţiei portugheze Estoril, în prima etapă a grupelor Ligii Europa. Rusescu, care nu a făcut parte din lotul FC Sevilla la ultimele meciuri, se află între cei 20 de jucători convocaţi pentru meciul din Liga Europa. Ceilalţi jucători convocaţi sunt: Beto, Javi Varas, Diogo Figueiras, Coke, Cala, Israel Puerto, Fernando Navarro, Alberto Moreno, Iborra, Cristoforo, Mbia, Rakitici, Trochowski, Vitolo, Jairo, Marko Marin, Rabello, Bacca şi Gameiro. Meciul Estoril - FC Sevilla se dispută în prima etapă a grupei H a Ligii Europa, astăzi, de la ora 22.05.

FIFA şi geopolitica

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a recunoscut că desemnarea Qatarului drept gazdă a Cupei Mondiale din 2022 a fost influenţată de interese politice şi economice, informează AFP, care citează publicaţia Die Zeit. Întrebat dacă desemnarea Qatarului a fost influenţată şi de elemente din afara sportului, Blatter a răspuns: "Au fost influenţe politice directe". "Şefi de guverne europene i-au sfătuit pe membrii lor că pot vota în favoarea Qatarului, deoarece există legături economice importante cu această ţară", a explicat Blatter. Referindu-se la eventuale acte de corupţie în procesul de atribuire a organizării competiţiei din 2022, Blatter a precizat: "Noi vom înfiinţa o nouă comisie independentă de etică care va examina încă o dată atribuirea Mondialului". FIFA a atribuit Qatarului în 2010, în condiţii contoversate, organizarea Cupei Mondiale din 2022.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.