Sport

Învingeţi complexul german!

Ziarul de Vrancea
17 sep 2013 478 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, în direct pe DigiSport 1 şi Dolce Sport 1, debutul Stelei în grupa E a Ligii Campionilor * reprezentanta Romaniei întalneşte pe Schalke 04 pe stadionul din Gelsenkirchen

Dialog între mucaliţi:"Care va fi scorul la meciul Schalke 04 - Steaua?" / "Păi, n-a zis singur, 0-4!". Fireşte, e o glumă, Steaua ar fi mulţumită cu un rezultat de egalitate de pe stadionul "Auf Schalke" (acum numit Veltins Arena) din Gelsenkirchen. Cei cu înclinaţii spre scenarii necurate au speculat pe seama faptului că UEFA a trimis la acest meci un arbitru turc, pe cunoscutul Cunneyt Çakîr, ştiut fiind că în localitatea minieră din landul Nord Rhein-Westfallen e o puternică imigraţie turcă. Ei, şi ce treabă are Çakîr-efendi cu turcii din tribune? Dacă ne uităm prin formaţia şi chiar prin lotul lui Jens Keller, nu găsim picior de turc, nici măcar dintre aceia germanizaţi. Din contra "Null Vier" este o formaţie cat se poate de germană, în formaţia probabilă fiind şase nemţi sadea, excepţiile fiind japonezul Uchida, camerunezul Matip, peruanul Farfan, ghanezul Boateng (Kevin Prince) şi ungurul Szalai. Problema este că depinde de Steaua (dar şi de jucătorii de la Schalke) un posibil rezultat bun la Gelsenkirchen.
Puţintică istorie: Steaua s-a mai încrucişat cu Schalke 04 (numele vine de la ultimele două cifre ale anului înfiinţării) cu doi ani în urmă într-o grupă de Europa League. Primul meci, disputat la Bucureşti, s-a încheiat 0-0, iar pe "Auf Schalke" germanii au învins cu 2-1. A fost 1-1 la pauză, grecul Papadopoulos a deschis scorul, Raul Rusescu a egalat imediat, dar Raul cel mare (ex-galacticul) a marcat golul victoriei. Tătăruşanu, Latovlevici, Bourceanu, M.Costea, Tănase, Prepeliţă şi Nikolic au jucat şi atunci în formaţia pregătită de Ilie Stan, în timp ce la Schalke (antrenor, olandezul Huub Stevens) mai erau Höger, Matip, Draxler şi al nostru Ciprian Marica. În treacăt, să spunem că prima adversară romană a "minerilor" germani a fost Sportul Studenţesc, în 1976, Schalke impunandu-se la Bucureşti cu 1-0 şi la ea acasă cu 4-0. Un meci în care portarul Rică Răducanu visa să apere un penalty, dar a ratat unul!
Să lăsăm poveştile şi să vedem la ce ne putem aştepta diseară. Fireşte, Schalke este favorită, chiar dacă n-a pornit strălucit în Bundesliga, adunand şapte puncte din cinci etape, zestre cu care ocupă poziţia a noua. Sambătă, echipa lui Jens Keller a caştigat greu la Mainz, cu 1-0, graţie unei execuţii frumoase a lui Kevin Prince din lovitură liberă. Echipă eminamente ofensivă, Schalke suferă acum tocmai în zona atacanţilor, după plecarea lui Raul şi accidentarea olandezului Huntelaar. Cum s-a văzut şi la meciul tricolorilor cu Ungaria, atacantul maghiar Szalai traversează o perioadă mai puţin fastă, golurile venind din randul mijlocaşilor, ghanezul Boateng, speranţa Draxler, sau mereu imprevizibilul peruan Farfan. Huntelaar, care încă mai resimte o ruptură parţială de ligamente, va fi, totuşi, pe banca de rezerve.
La Steaua, totul pare OK înainte de meci. Georgievski, Tănase şi Pintilii au fost odihniţi în meciul de campionat cu Săgeata şi s-au refăcut, astfel încat "Reghe" poate folosi formula standard. Obiectivul tanărului tehnician este primăvara Ligii Campionilor (premieră pentru fotbalul romanesc), dar pentru aceasta, una dintre formaţiile de depăşit este chiar Schalke. Ceea ce nu este prea simplu, pentru că Steaua n-a mai bătut o echipă germană din 1957, cand se numea CCA (3-1 cu Borussia Dortmund).
Să mai amintim că astăzi se joacă în grupa E şi partida Chelsea - Basel. Bineînţeles gazdele sunt favorite, dar o altă mare echipă engleză, Manchester United a învăţat pe propria piele ce înseamnă să fii favorit în faţa FC Basel. Mai bine outsider, precum CFR Cluj! Iată şi celelalte meciuri programate astăzi, de la ora 21:45.

Formaţiile probabile
Schalke: Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Aogo - Höger, Neustadler - Farfan, Boateng, Draxler - Szalai. Antrenor: Jens Keller.
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Gardoş, Szukala, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Stanciu, Tănase - Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Arbitru: Cunneyt Çakîr (Turcia).

Celelalte partide de astăzi
Grupa F: Olympique Marseille - Arsenal Londra, SSC Napoli - Borussia Dortmund (DigiSport 3)
Grupa G: Atletico Madrid - Zenit St.Petersburg, Austria Viena - FC Porto.
Grupa H: AC Milan - Celtic Glasgow, FC Barcelona - Ajax Amsterdam (DigiSport 2, Dolce Sport 2).







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.