Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Meciuri ciudate în Cupa Romaniei

Ziarul de Vrancea
16 sep 2013 627 vizualizări
Ieri, s-au stabilit meciurile din cadrul 16-imilor de finală ale Cupei Romaniei. Cel mai interesant meci se anunţă a fi cel dintre FC Universitatea Craiova (echipa din liga secundă finanţată de Adrian Mititelu) şi Petrolul Ploieşti, partidă care se va juca pe terenul oltenilor, la Turnu Severin.

Campioana Romaniei, Steaua, va întalni pe teren propriu o echipă din Liga a IV-a, Avantul Barsana din judeţul Maramureş, iar Dinamo se va confrunta cu Sănătatea Cluj, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Singura echipă de liga a V-a calificată în 16-imi, Ripensia Timişoara va evolua în deplasare, cu "U" Cluj. Din cel de-al patrulea eşalon mai este prezentă şi echipa Petrolistul Boldeşti, care va juca acasă cu Gaz Metan Mediaş. Singura partidă între formaţii prim-divizionare este FC Braşov - CFR Cluj. Celelalte meciuri din 16-imi sunt: Pandurii Targu Jiu - Farul Constanţa, Astra Giurgiu - ASC Berceni, FC Vaslui - Metalul Reşiţa, FCM Dorohoi - Viitorul Constanţa, Rapid - Ceahlăul Piatra Neamţ, Corona Braşov - SC Bacău, FC Bihor - ACS Poli Timişoara, Gloria Buzău - FC Botoşani şi Chindia Targovişte - Săgeata Năvodari. Partidele se vor disputa într-o singură manşă, miercuri 25 septembrie, de la ora 16:00 cu excepţia celor televizate al căror program va fi stabilit ulterior

S-au stabilit "fluieraşii"

Arbitrul tur Çuneyt Çakîr va conduce la centru meciul pe care echipa Steaua îl va disputa, mainede la ora 21.45, în compania formaţiei Schalke 04, în prima etapă a grupei E a Ligii Campionilor. Çakîr a mai condus Steaua într-o singură partidă pană acum, în sezonul 2009-2010 al UEFA Ligii Europa, cand "roş-albaştrii" au trecut, scor 3-0, de scoţienii de la Motherwell FC. În Liga Campionilor va oficial, astăzi şi un roman, Ovidiu Haţegan, care va conduce partida dintre Real Sociedad şi Şahtar Doneţk. Joi, în Europa League, partida Pandurii Targu Jiu - Dnipro Dnipropetrovsk (ora 20:00) va fi arbitrată de elveţianul Sascha Kerver. Romanul Cristian Balaj va conduce întalnirea dintre SC Freiburg şi Slovan Liberec.

Primul joc de baraj, la futsal

Selecţionerul naţionalei de futsal a Romaniei, Nelu Stancea, a anunţat, ieri, lotul pentru partida tur cu reprezentativa Serbiei, din barajul pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2014.  Cei 13 jucători convocaţi sunt următorii: Vlad Iancu (AFC Deva), Andrei Grigoraş (SPICOM Sfantu Gheorghe) - portari; Robert Lupu, Florin Matei, Cristian Matei (toţi AFC Deva), Dumitru Mimi Stoica, Cosmin Gherman, Florin Ignat, Ion Al-Ioani (toţi City'us Targu Mureş), Marian Şotarcă (Smart Bucureşti), Andrei Dan (ASD Marca Futsal - Italia), Gabriel Dobre, Emil Răducu (ambii Balzan Futsal - Malta). Partida Romania - Serbia, din prima manşă a barajului pentru Campionatul European din Belgia, va avea loc astăzi, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Călăraşi. Meciul retur va avea loc marţi, 24 septembrie, de la ora 19.00, la Belgrad.

Trofeul LC vine la Bucureşti

Trofeul Ligii Campionilor va ajunge la Bucureşti în 4 octombrie şi va rămane în Capitală pană în 6 octombrie, urmand să fie expus în Piaţa George Enescu, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA. Ambasadorul Romaniei pentru acest eveniment va fi fostul internaţional Miodrag Belodedici. Periplul trofeului Ligii Campionilor va începe vineri, la Berlin. Următoarele destinaţii ale trofeului vor fi Budapesta (27-29 septembrie), Bucureşti (4-6 octombrie), Sarajevo (11-13 octombrie) şi Sofia (18-20 octombrie). Meciurile din prima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor vor avea loc astăzi şi maine

Prietenul la nevoie se cunoaşte

Fundaşul formaţiei AS Monaco, Eric Abidal, a declarat, ieri, că fostul său coechipier de la FC Barcelona, Dani Alves, s-a oferit să-i doneze ficatul atunci cand francezul a avut nevoie de transplant, în urmă cu 18 luni. "Cand a trebuit să mă operez, el voia să-mi dea ficatul lui. Dar nu putea pentru că este un fotbalist profesionist. Relaţia noastră este mai mult decat de prietenie", a declarat Abidal, în varstă de 34 de ani, la Radio Catalunya. În semn de omagiu pentru Abidal, Alves şi-a schimbat numărul de pe tricou (2) cu cel al francezului (22) în acest sezon. Operat la 10 aprilie 2011 pentru înlăturarea unei tumori, Abidal a fost supus în aprilie 2012 unui transplant de ficat. La sfarşitul lunii decembrie 2012, jucătorul a revenit la antrenamentele formaţiei FC Barcelona. El a mai petrecut apoi cateva zile în spital pentru noi investigaţii, iar la începutul lunii februarie 2013 a început din nou să se antreneze. La 21 februarie, medicii echipei catalane l-au declarat apt de joc. în 8 iulie, el a semnat un contract cu AS Monaco.

Kaká stă o lună pe bară

Jucătorul brazilian Kaká, care a redebutat la AC Milan, sambătă, la meciul cu AC Torino, scor 2-2, din campionatul Italiei, s-a accidentat la aductori şi ar putea fi indisponibil o lună. Brazilianul ar urma să lipsească la următoarele două meciuri susţinute de AC Milan în Liga Campionilor cu Celtic şi Ajax..  Kaká a revenit la AC Milan după patru sezoane la Real Madrid.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.