Sport

Cehia, din nou în finală

Ziarul de Vrancea
15 sep 2013 440 vizualizări
Tomas Berdych şi Radek Stepanek au zdrobit Argentina în penultimul act al Cupei Davis

Deţinătoarea Cupei Davis, echipa Cehiei, este şi prima calificată înf finala  ediţiei actuale, învingand la Praga echipa Argentinei. Întalnirea a debutat cu o surpriză plăcută pentru gazde, experimentatul Radek Stepanek reuşind să-l învingă pe cel mai bun jucător al echipei sud-americane, Juan Monaco, cu 7-6, 6-3, 6-2. Stepanek i-a făcut viaţa mai uşoară vedetei Tomas Berdych, care n-a avut probleme prea mari în meciul cu Leonardo Mayer, chiar dacă a pierdut un set (6-4, 4-6, 6-3, 6-4). Cei doi cehi s-au aflat de aceeaşi parte a fileului în partida de dublu şi au tranşat disputa, deşi au avut în faţă doi jucători odihniţi, Carlos Berlocq şi Horacio Zeballos, pe care i-au învins cu 6-3, 6-4, 6-2. Argentinienii au caştigat ultimele două partide de simplu, fără miză: Horacio Zeballos - Lukas Rosol 4-6, 7-6, 6-4; Leonardo Mayer - Jiri Vesely 6-4, 6-4. Cehia va juca în semifinală cu învingătoarea dintre Serbia şi Canada, care se dispută la Belgrad. Novak Djokovic, numărul 1 mondial şi-a făcut treaba, 6-2, 6-0, 6-4 cu Vasek Pospisil şi 7-6, 6-2, 6-2 cu Milos Raonic, însă Janko Tipsarevic a fost învins de Raonic (7-5, 3-6, 6-3, 3-6, 8-10), după 2-1 la seturi, iar perechea Nenad Zimonjic  / Ilija Bozoljac a fost învinsă cu 7-6, 4-6, 6-3, 6-7, 8-10, aproape exact în acelaşi mod. Meciul Tipsarevic - Pospisil a fost decisiv pentru calificare.
Tot în acest week-end s-au disputat şi meciurile de baraj pentru menţinerea (calificarea) în grupa mondială: Elveţia (fără Federer, dar cu Wawrinka şi Chiudinelli la simplu) şi-a păstrat locul, învingand Ecuadorul. La fel, Spania rămane în elită, meciul cu Ucraina, determinandu-l pe Rafa Nadal să pună osul şi la simplu şi la dublu. Nadal l-a umilit pe talentatul Serhi Stahovski (6-0, 6-0, 6-4) şi împreună cu Fernando Velasco la simplu şi Marc Lopez la dublu, a adus victoria Spaniei în numai două zile. După cinci ani de absenţă, Marea Britanie revine în Grupa Mondială, dar pentru aceasta a fost nevoie de Andy Murray, în dificila întalnire cu Croaţia. Andy şi-a făcut treaba în meciurile cu Borna Coric şi Ivan Dodig, dar şi la dublu, alături de Colin Fleming. Englezii au avut emoţii în meciul de la Umag, numai de la tanărul Danny Evans, care a fost învins în prima zi de Dodig cu 3-6, 2-6, 3-6.  Şi-au mai caştigat dreptul de a juca în Grupa Mondială Olanda (3-0 cu Austria), Japonia (3-2 cu Columbia), Australia (4-1 cu Polonia) şi Germania (3-1 cu Brazilia).





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.