Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Torje la prezentarea oficială

Ziarul de Vrancea
13 sep 2013 602 vizualizări
Fotbalistul Gabriel Torje, împrumutat pentru un sezon de la Udinese, a fost prezentat oficial la Espanyol Barcelona şi a declarat că speră să joace cat mai repede, informează site-ul oficial al clubului spaniol.

"Procesul de adaptare este o scuză pentru mulţi fotbalişti. Dacă eşti un bun jucător trebuie să te adaptezi rapid şi să demonstrezi asta tuturor fanilor. Noi trebuie să demonstrăm că vrem să caştigăm toate meciurile şi pentru acest lucru trebuie să jucăm cu sufletul", a declarat Torje.El a menţionat că toţi jucătorii au nevoie de încredere şi a menţionat că speră să aibă evoluţii foarte bune, ca în perioada în care juca la Dinamo.  "Sunt disponibil şi sper să joc cat mai repede. Am văzut Espanol şi cred că putea să aibă şi mai multe puncte. Cred că avem o echipă bună", a mai spus Torje, care a precizat că încă nu a vorbit cu antrenorul Javier Aguirre. Gabriel Torje a fost împrumutat de Udinese pentru un sezon la Espanyol Barcelona, în 2 septembrie.

A semnat Zougoula cu Dinamo

Atacantul ivorian Kevin Koelly Zougoula, în varstă de 25 de ani, ultima oară la Sewe Sports (Coasta de Fildeş), a semnat un contract valabil pentru două sezoane cu FC Dinamo, înţelegerea urmand să expire la 30 iunie 2015, cu drept de prelungire pe încă un an.  Component al loturilor naţionale din Coasta de Fildeş, Kevin Koelly Zougoula a marcat 44 de goluri în ultimele trei sezoane pentru clubului ivorian Sewe Sports. "Mă bucur că sunt la Dinamo pentru că îmi doresc să joc fotbal la un nivel cat mai înalt. Am venit să descopăr Europa. Am evoluat în Liga Campionilor Africii şi-mi doresc să joc la acelaşi nivel şi în Europa. Sunt cel mai bun marcator din Coasta de Fildeş, am jucat şi în naţională, vreau să muncesc şi să profit de şansa pe care Dinamo mi-a oferit-o", a completat Zougoula.

Armstrong a predat şi medalia olimpică

Fostul rutier Lance Armstrong a anunţat, pe Twitter, că a înapoiat medalia olimpică de bronz de la JO din 2000, ducand-o la Comitetul Olimpic American (USOC), care o va trimite la CIO.  Armstrong a ataşat şi o fotografie a acestei medalii olimpice, singura caştigată de-a lungul carierei. USOC a confirmat că Lance Armstrong a returnat medalia olimpică şi că s-au făcut aranjamentele necesare pentru ca aceasta să fie trimisă la sediul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la Lausanne. Fostul rutier a primit interdicţie pe viaţă, fiindu-i retrase şi titlurile obţinute în perioada 1998-2011, ca urmare a unui raport al Agenţiei Americane Antidoping, în care a fost acuzat de dopaj sistematic.

Internaţional grec U21 la Chiajna

Prim-divizionara Concordia Chiajna a oficializat, vineri, transferul mijlocaşului la închidere grec Emmanouil Papasterianos, în varstă de 26 de ani, care a evoluat ultima oară la Aris Salonic. Papasterianos are şi două selecţii la echipa naţională sub 21 de ani a Greciei. El a mai evoluat pentru Iraklis Salonic. Grecul a fost coleg cu Victoraş Iacob, pe cand evoluau pentru Iraklis Salonic. Tot la formaţia din Salonic, Papasterianos a jucat şi alături de actualul stelist Pantelis Kapetanos. Contractul este valabil pentru un an, Papasterianos venind la Concordia din postura de jucător liber de contract.

Federer face dublu cu un chinez

Tenismanul elveţian Roger Federer s-a înscris pentru proba de dublu din cadrul turneului Masters 1000 de la Shanghai (6-13 octombrie), urmand să facă pereche cu numărul unu chinez, Zhang Ze, au anunţat organizatorii. Federer, care are în palmares 17 titluri de Grand Slam la simplu, are un sezon 2013 dificil, el ajungand pe locul 6 în clasamentul ATP şi, între altele, fiind eliminat în optimile de finală de la US Open. Elveţianul joacă foarte rar la dublu, deşi în 2008 a caştigat aurul olimpic, alături de Stanislas Wawrinka. "Este incredibil că a ales să joace alături de un chinez", a declarat directorul turneului, Michael Luevano.Zhang, în varstă de 23 de ani, ocupă locul 180 în ierarhia ATP şi este cel mai bine clasat tenisman chinez. Federer, 32 de ani, va juca şi la simplu la Shanghai şi vizează un loc între primii opt jucători din lume, pentru a participa la Turneul Campionilor de la Londra, în noiembrie.

Finală Jovanovski - Govorţova, la Taşkent

Finala turneului feminin de tenis de la Taşkent, competiţie din cadrul circuitului WTA dotată cu premii totale în valoare de 235.000 dolari, se va disputa între Bojana Jovanovski (Serbia) şi Olga Govorţova (Belarus).Jovanovski, principala favorită a turneului din capitala Uzbekistanului, a dispus în penultimul act, cu 6-2, 6-2, de spaniola Maria-Teresa Torro-Flor, în timp ce Govorţova a învins-o tot în două seturi, 6-2, 7-5, pe Mandy Minella din Luxemburg, după ce în sferturile de finală reuşise să o elimine pe romanca Alexandra Cadanţu (6-3, 6-2).

Se mai schimbă optica

Fotbalistul Samuel Eto'o a declarat, într-un interviu pentru The Sun, că în urmă cu ceva timp şi-a propus să nu mai joace niciodată pentru o echipă antrenată de José Mourinho, dar acum este prieten cu portughezul care l-a antrenat la Internazionale Milano şi îl pregăteşte la Chelsea. "Înainte să colaborez cu el la Inter, relaţia noastră era tensionată. Chiar am spus că nu voi juca niciodată la o echipă unde José este antrenor. Dar m-am înşelat, iar acum el este prietenul meu", a spus Eto'o, conform presei britanice. Samuel Eto'o a caştigat la Internazionale Milano, cu Mourinho ca antrenor, Liga Campionilor, campionatul şi Cupa Italiei, în 2010. La 29 august, camerunezul a semnat un contract pe un an cu echipa Chelsea, la care Mourinho a revenit, în luna iunie.

Antrenor nou la "azteci"

Víctor Manuel Vucetich a fost numit în funcţia de selecţioner al Mexicului, în care îi succede tehnicianului Jose Manuel de la Torre, demis în 7 septembrie, după înfrangerea din meciul cu Honduras (1-2), din preliminariile Cupei Mondiale. Vucetich, în varstă de 58 de ani, antrena din 2009 echipa Monterrey, de la care a fost demis la 25 august. El are ca obiectiv calificarea la Cupa Mondială, deşi naţionala Mexicului ocupă locul patru în zona CONCACAF, cu două etape înainte de finalul fazei grupelor preliminare. Învinşi marţi de SUA, cu scorul de 0-2, mexicanii trebuie să se impună în partidele cu Panama şi Costa Rica. însă este necesar şi ca Honduras să piardă un joc, pentru ca Mexicul să se califice direct la Cupa Mondială. Primele trei clasate din zona Concacaf se califică direct la CM, iar a patra echipă trebuie să dispute un baraj, în sistem tur-retur, cu Noua Zeelandă, învingătoarea din zona Oceania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.