Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Tricolorii au urcat două locuri

Ziarul de Vrancea
12 sep 2013 414 vizualizări
Echipa naţională de fotbal a Romaniei a urcat două locuri şi se află pe poziţia 31, cu 739 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna septembrie, conform ierarhiei ce a fost publicată, joi, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial.

Adversarele echipei Romaniei în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - locul 9 (1.058 de puncte), Ungaria - locul 30 (744 de puncte), Turcia - poziţia 49 (613 de puncte), Estonia - 88 (405), Andorra - 200 (16). Pe primul loc se menţine campioana mondială şi europeană Spania, cu 1.514 de puncte, urmată de Argentina (1.263 puncte) şi de Germania (1.261 puncte).

Cadanţu, învinsă la Taşkent

Jucătoarea de tenis Alexandra Cadanţu, cap de serie numărul 5 şi locul 71 WTA, a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Taşkent, dotat cu premii totale de 235 mii de dolari. Ea a fost învinsă, cu scorul de 3-6, 2-6 de Olga Govorţova (Belarus), după 82 de minute. De asemenea, Alexandra Cadanţu a fost eliminată şi la dublu în sferturi, unde face pereche cu Irina Begu. Cele două romance au pierdut cu 6-2, 3-6, 11-13 în faţa perechii ruso-spaniole Valeria Savinîh / Maria-Teresa Torro.
 
"Torje aduce calitatea"

Fotbalistul Simão Sabrosa a declarat că Gabriel Torje, pe care l-a avut ca adversar în sezonul trecut în campionatul Spaniei, aduce la Espanyol Barcelona "calitate şi competenţă" şi a precizat că romanul şi celălalt jucător împrumutat în această lună, Jhon Cordoba, vor face echipa mai bună. "Am jucat împotriva lui Torje anul trecut, cand el era la Granada, şi ştiu că aduce calitatea sa şi competenţa sa. Sunt sigur că Torje şi Cordoba vor fi jucători care ne vor da mai mult, care ne vor face mai buni", a spus Simão. Gabriel Torje a fost împrumutat de Udinese pentru un sezon la Espanyol Barcelona, în 2 septembrie, în aceeaşi zi în care Jhon Cordoba a fost împrumutat grupării catalane de Chiapas.

Au dormit cu Capul Verde pe masă

Reprezentativa Insulelor Capului Verde a pierdut la masa verde partida cu Tunisia, contand pentru ultima etapă a fazei a doua a calificărilor la CM 2014, după ce l-a folosit pe jucătorul echipei Steaua, Fernando Varela, care se afla în stare de suspendare. În urma acestui rezultat, reprezentativa Tunisiei, care pierduse meciul de acasă cu Insulele Capului Verde, scor 0-2, a avansat în play-off-ul pentru Cupa Mondială. După decizia Comisiei de Disciplină a FIFA, Tunisia a acumulat 14 puncte în grupa B, în timp ce Insulele Capului Verde doar nouă. Fernando Varela fusese suspendat pentru patru partide, după ce a primit un cartonaş roşu ca urmare a unui comportament nesportiv în timpul unui meci de calificare, la 24 martie 2013, contra Guineei Ecuatoriale. Astfel, Tunisia se alătură celorlalte nouă echipe calificate în play-off.

Bach renunţă la alte funcţii

Noul preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat că va renunţa aproape la toate activităţile sale profesionale, cu excepţia uneia, considerată compatibilă cu noua sa funcţie. Avocat specializat în chestiuni comerciale, al cărui curriculum vitae cuprinde numeroase funcţii în cadrul mai multor societăţi germane şi foruri sportive, Bach va renunţa, luni, la postul de preşedinte al Comitetului Olimpic German (DOSB), pe care o ocupa din 2006. Bavarezul vrea însă să rămană preşedintele consiliului de supraveghere al Weinig, societate producătoare de maşini pentru prelucrarea lemnului, care are sediul în Tauberbischofsheim, oraşul în care Bach a crescut şi are un birou de avocatură. Cu două zile înainte de alegerile pentru postul de preşedinte al CIO, elveţianul Denis Oswald a lăsat să se înţeleagă, la un post de radio, că Thomas Bach, atunci vicepreşedintele forului olimpic, îşi foloseşte funcţia în avantajul afacerilor sale.
 
Se complică paşaportul biologic

Agenţia Mondială Antidoping a aprobat, ieri, principiile paşaportului steroidian, o nouă parte a paşaportului biologic, ce vizează detectarea în special a dopajului cu testosteron. Comitetul Executiv reunit la Buenos Aires a validat documentele tehnice care permit evaluarea rezultatelor pentru steroizii anabolizanţi androgeni endogeni, deschizand calea utilizării paşaportului steroidian, începand din 1 ianuarie 2014, pentru sancţionarea sportivilor vinovaţi de dopaj. Spre deosebire de controlul antidoping clasic, care are ca scop detectarea substanţelor interzise în urina sau în sangele sportivului, cu ajutorul paşaportului biologic dopajul este detectat luandu-se în considerare efectele asupra organismului (variaţii anormale în profilul hematologic). Pană în prezent, paşaportul avea doar un modul sangvin, care vizează descoperirea cazurilor de folosire de transfuzii sangvine, EPO şi alte produse ce permit mărirea rezistenţei observandu-se fluctuaţiile de hematocrit sau de globule roşii tinere. Paşaportul steroidian se bazează pe nivelul steroizilor anabolizanţi şi androgeni eliminaţi în urină, un mediu mai instabil decat sangele, ceea ce a necesitat cercetări ştiinţifice îndelungate.

Şi-au făcut norma de investiţii

Primarul oraşului Madrid, Ana Botella, a declarat  că în opinia sa capitala Spaniei nu ar trebui să candideze pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, după eşecul privind atribuirea JO din 2020, competiţie ce va fi găzduită de Tokyo. "Cred că deocamdată competiţia olimpică ne-a oferit toate beneficiile (în materie de infrastructură) la care puteam spera pentru anii următori. Drept urmare, părerea mea este că Madrid nu trebuie să vizeze organizarea JO din 2024", a spus Ana Botella la o întalnire cu jurnaliştii. Ana Botella a precizat că le-a transmis opinia sa regelui Juan Carlos şi premierului Mariano Rajoy.  Ea a adăugat că lucrările de construcţie la centrul acvatic unde s-ar fi putut desfăşura probele de nataţie la JO-2020, dacă Madridului i s-ar fi atribuit organizarea competiţiei, şi la stadionul olimpic La Peineta vor continua.

Scandal cu blaturi în Cehia
Poliţia cehă a anunţat, ieri, că a arestat şi a pus sub acuzare 12 actuali şi foşti fotbalişti, suspectaţi de trucarea unor meciuri. Suspiciunile sunt legate de "posibila manipulare a meciurilor din diferite nivele de competiţie, în legătură cu pariurile sportive", a precizat purtătorul de cuvant al brigăzii anticorupţie a poliţiei, Jaroslav Ibehej. Printre cluburile implicate în acest caz s-ar număra, conform presei din Praga, FK Teplice, Jablonec şi Roudnice-nad-Labem. "12 persoane au fost arestate pană acum în diverse locuri din Cehia şi au fost puse sub acuzare pentru corupţie", a precizat Jaroslav Ibehej. În acest caz s-au făcut 15 percheziţii şi alte aproximativ 20 de persoane au fost interogate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.