Sport

Victimele preliminariilor

Ziarul de Vrancea
11 sep 2013 659 vizualizări
în urma meciurilor de marţi trei selecţioneri şi-au prezentat demisiile

Selecţionerul naţionalei Cehiei, Michal Bilek, a anunţat, după înfrangerea din meciul cu Italia, scor 1-2, că demisionează din funcţie. "Am vrut să răman langă echipă cat existau şanse de calificare la Cupa Mondială, dar acum îmi voi depune demisia. Mai există o şansă teoretică să mai ajungem în Brazilia, dar nu mai credem în ea. Sunt extrem de dezamăgit. Decizia finală aparţine preşedintelui federaţiei", a declarat Bilek. Michal Bilek, în varstă de 48 de ani, se află la carma naţionalei Cehiei din 2009.
Selecţionerul Irlandei, italianul Giovanni Trapattoni, şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul pe care îl avea cu Federaţia Irlandeză de Fotbal (FIF). "Vreau să mulţumesc tuturor din Irlanda, care ne-au oferit susţinerea în perioada petrecută aici, care înseamnă foarte mult pentru noi. Părăsim această ţară cu emoţie, pentru că îi înţelegem pe suporterii irlandezi care au o reputaţie foarte bună la nivel internaţional. Vreau să mulţumesc conducerii federaţiei pentru susţinerea arătată în ultimii cinci ani şi jumătate", a spus Trapattoni, pentru site-ul oficial al federaţiei irlandeze. Directorul executiv, John Delaney, a afirmat că alături de Trapattoni şi-au reziliat contractele şi asistenţii săi, Marco Tardelli şi Fausto Rossi. Giovanni Trapattoni se afla la conducerea tehnică a reprezentativei Irlandei din 2008, el ratand calificarea la Cupa Mondială din 2010 în urma barajului cu Franţa, şi ducand echipa la turneul final al Campionatului European din 2012. El mai avea contract cu FIF pană în iunie 2014.
În fine, selecţionerul naţionalei Uzbekistanului, Mirdjalal Kasimov, a anunţat, marţi, că va demisiona din funcţie, după ratarea calificării la barajul final pentru Cupa Mondială din 2014. "Îmi asum responsabilitatea şi voi discuta cu şefii federaţiei retragerea mea din funcţia de selecţioner. Echipa trebuie să înceapă pregătirea pentru următoarea campanie de calificare. Toţi jucătorii au dat ce au avut mai bun, dar echipa naţională trebuie să se schimbe", a declarat Kasimov. Echipa naţională a Iordaniei s-a calificat la meciul decisiv pentru accederea la Cupa Mondială din 2014, după ce a învins, marţi, în deplasare, la loviturile de departajare, reprezentativa Uzbekistanului, în manşa secundă a barajului zonei asiatice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.