Sport

Ambiţiile lui Edinson Cavani

Ziarul de Vrancea
10 sep 2013 450 vizualizări
Uruguayanul doreşte să devină campion şi golgeter al Franţei cu PSG

Păstrarea titlului de campion al Franţei este ''prioritatea'' noului atacant al echipei Paris Saint-Germain, uruguayanul Edinson Cavani, care are şi ambiţia de a deveni cel mai bun atacant din Franţa, după ce a fost şi în Italia, a explicat el într-un interviu acordat AFP. ''Prioritatea este de a caştiga şi de ne atinge un prim obiectiv, acela de a rămane campioni'', a declarat Cavani duminică, la Montevideo, după ce a luat parte la victoria a Uruguayului (2-1) în Peru, vineri, la Lima, în preliminariile Mondialului 2014 din Brazilia.
Cavani (26 ani), cel mai bun marcator din Campionatul Italiei în sezonul trecut (29 goluri), a devenit în intersezon cel mai scump transfer din istoria campionatului francez, fiind adus de la Napoli pe o perioadă de cinci ani pentru circa 64 milioane euro. ''Bineînţeles că mi-ar plăcea foarte mult să fiu golgeterul Franţei şi voi face totul pentru asta. Ar fi un lucru foarte bun, aşa cum am reuşit în Italia'', a continuat ''el Matador'', deja marcator în campionat în faţa lui Ajaccio (1-1) şi Nantes (2-1) şi asociat în atacul parizian lui Zlatan Ibrahimovic, cel mai bun marcator din sezonul trecut (30 goluri).
Pe de altă parte, Cavani consideră Campionatul Franţei unul ''fizic'' şi ''dinamic''. ''Tactic, nu este precum campionatul italian, este dificil să se asemene; fizic, jucătorii stau foarte bine şi asta dă un fotbal puternic, foarte dinamic'', a explicat el.
Uruguayanul i-a adus şi un omagiu columbianului Radamel Falcao, un alt recrut major în intersezon în Franţa, la Monaco: ''Un jucător de clasă, care poate decide un meci. El a demonstrat că este un jucător care munceşte foarte mult, care este foarte puternic din punct de vedere tehnic şi tactic''.
Ajuns din anonimat la statutul de vedetă în trei sezoane la Napoli, unde a înscris nu mai puţin de 104 goluri în trei sezoane, Cavani nu uită deloc fostul său club: ''Voi purta întotdeauna Napoli în inima mea. Am petrecut trei ani din viaţa mea acolo, trei ani de neuitat, nu doar din cariera mea, ci din viaţa mea. 'Faptul că vrei să schimbi ceva, să încerci noi experienţe sunt lucruri care fac parte din viaţă'', a conchis Cavani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.