Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Nadal, favoritul Viktoriei

Ziarul de Vrancea
9 sep 2013 580 vizualizări
Viktoria Azarenka, învinsă de Serena Williams, duminică, în finală la US Open, l-a ales pe Rafael Nadal drept favorit în ultimul act la masculin în detrimentul lui Novak Djokovic, după ce l-a văzut pe spaniol cu bustul gol la antrenamente.

"Cine va caştiga finala? Nu ştiu. Cine vreau să caştige? Rafa m-a convins să ţin cu el. Cum m-a convins? Prin faptul că s-a antrenat cu bustul gol", a declarat Azarenka, starnind rasete şi aplauze în sala de conferinţe de la Flushing Meadows. În schimb, Serena Williams a declarat că nu are niciun favorit. "Este greu să spui ceva despre Rafa, care are multe victorii anul ăsta, dar Djokovic joacă a patra finală consecutivă şi are un bilanţ bun contra lui Nadal, va fi un meci interesant", a afirmat numărul 1 mondial.

De ce a plecat Boateng din Italia?

Jucătorul germano-ghanez Kevin Prince Boateng s-a transferat la Schalke 04 pentru a fugi de rasismul din Italia, a declarat Peter Peters, director financiar al clubului din Gelsenkirchen, informează Sport Bild. "Boateng voia neapărat să plece din cauza incidentelor rasiste din Italia. El a obţinut acordul preşedintelui Silvio Berlusconi de a pleca dacă AC Milan se califică în grupele Ligii Campionilor", a explica Peters. Boateng a semnat un contract pe trei sezoane cu Schalke la 30 august, la două zile după ce a înscris două goluri în meciul cu PSV Eindhoven, în returul play-off-ului de la calificare în grupele Ligii Campionilor. La AC Milan, jucătorul de 26 de ani a fost victima reacţiilor rasiste din partea suporterilor italieni. în ianuarie, la un meci amical, el a părăsit terenul, exasperat de insultele rasiste din tribune. Coechipieriii săi l-au urmat, iar meciul cu Pro Patria, din liga a patra, a fost întrerupt. Trei luni mai tarziu, mijlocaşul ofensiv a fost ţintainjuriilor rasiste la încălzirea de dinaintea întalnirii cu Juventus Torino.

Lampard atinge suta

Mijlocaşul Frank Lampard va deveni în partida contra echipei naţionale a Ucrainei, contand pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014, cel de-al optulea jucător englez care atinge o sută de selecţii la prima reprezentativă. Lampard, în varstă de 35 de ani, speră să fie ţinut minte ca un jucător care a dat totul pentru echipa naţională.  Frank Lampard a afirmat că cea mai mare dezamăgire a sa a fost turneul final al Campionatului European din 2008, cand Anglia a ratat prezenţa. "Euro 2008 a fost foarte dificil. Am avut o performanţă foarte proastă. Să se vorbească despre echipa Angliei că nu a fost la un turneu final major avand acei jucători de calitate, a fost oribil", a completat Lampard.

Se miră şi "Zizou"

Antrenorul secund al echipei Real Madrid, Zinédine Zidane, a declarat că nu înţelege cum gruparea madrilenă l-a putut achiziţiona pe galezul Garteh Bale pentru aproape 100 de milioane de euro. "Am tendinţa de a spune că niciun jucător nu valoarează atat de mult. Dar, din nefericire, ăsta este fotbalului, eu nu pot înţelege. Este de neînţeles cum se poate ajunge să dai ataţia bani pe u jucător", a declarat fostul conducător de joc al Realului la Canal ^ .Însă secundul lui Carlo Ancelotti şi-a nuanţat apoi afirmaţiile: "Această întrebare (Bale valorează 100 milioane de euro?), va trebui să o punem peste un an. În urmă cu zece ani m-au cumpărat cu 75 de milioane de euro. Am spus atunci că nu valorez atat". Mijlocaşul galez Gareth Bale, care a fost transferat de Real Madrid de la Tottenham Hotspur, a fost prezentat oficial, lunea trecută, pe stadionul Santiago Bernabeu. Presa din Spania a notat că valoarea transferului lui Bale la Real Madrid ar fi de aproximativ 100 de milioane de euro.

Vaidisova reivine în WTA

Jucătoarea cehă de tenis Nicole Vaidisova va reveni în circuit, a anunţat, luni, pe contul de Twitter, compatrioata şi prietena sa Iveta Benesova, informează L'Equipe. Vaidisova, în varstă de 24 de ani, şi-a reluat antrenamentele alături de Benesova, aceasta postand şi o fotografie pe contul său de Twitter. Nicole Vaidisova s-a retras în 2010 din cauza unei accidentări grave la umăr, dar şi după ce s-a căsătorit cu tenismanul Radek Stepanek de care a divorţat între timp. Jucătoarea cehă a caştigat primul său titlu în circuitul WTA la 15 ani, iar în 2007 ajunsese pe locul şapte în ierarhia mondială. Vaidisova, care a caştigat şase turnee în cariera sa, a fost semifinalistă la Roland-Garros în 2006 şi la Australian Open în 2007, iar în 2007 şi 2008 a fost sfert finalistă la Wimbledon

Bellamy se retrage

Atacantul galez al echipei Cardiff City, Craig Bellamy, în varstă de 34 de ani, a declarat că ia în considerare variantaretragerii din activitatea de sportiv la finalul sezonului viitor, deoarece ar fi momentul ideal, informează presa engleză. La prima reprezentativă Bellamy are 75 de prezenţe şi 19 goluri. În ciuda unei campanii de calificare dezamăgitoare, cu doar două victorii, ambele contra Scoţiei, din şapte meciuri, Bellamy crede că viitorul echipei naţionale al ţării Galilor este unul luminos, avand în vedere tinerii jucători precum Gareth Bale (24 de ani, Real Madrid), Aaron Ramsey (22 de ani, Arsenal Londra) şi Jonathan Williams (19 ani, Crystal Palace). "Nu cred că voi mai continua la echipa naţională, deşi ştiu că am zis că nu mă voi retrage din fotbalul internaţional şi că îmi doresc ca acest grup să reuşească. dar este o perioadă de doi ani de calificări, iar dacă încep o campanie şi apoi mă retrag, atunci aş priva pe cineva de două sau patru meciuri, o experienţă vitală", a spus Bellamy.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.