Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Un jucător din "Primera" la Petrolul

Ziarul de Vrancea
8 sep 2013 502 vizualizări
Clubul Petrolul Ploieşti a anunţat, pe site-ul oficial, că l-a achiziţionat pe fotbalistul uruguayan Juan Angel Albin, care a semnat un contract pe un sezon, cu clauză de prelungire din vara anului. viitor.

Juan Angel Albin este al treilea transfer al grupării ploieştene realizat această săptămană, după cele ale lui Walter Fernandez şi Marian Dean Beţa.  Fotbalistul în varstă de 27 ani a evoluat între 2006 şi 2013 în Primera Division, pentru Getafe (2006-2011) şi Espanyol Barcelona (2011-2013). În ultima perioadă, Juan Angel Albin a jucat în ţara natală, pentru Nacional Montevideo, club care l-a şi lansat în fotbalul de performanţă.

Băimărencele au caştigat Supercupa

Handbalistele de la HCM Baia Mare, deţinătoare ale Cupei Romaniei şi vicecampioane, au caştigat sambătă, la Bucureşti, Supercupa Romaniei, primul trofeu al sezonului 2013-2014, în faţa formaţiei "U" Jolidon Cluj. HCM Baia Mare a caştigat partida cu scorul de 33-28 (14-12).  Supercupa Romaniei s-a disputat în 2013 între vicecampioana şi, totodată deţinătoarea Cupei Romaniei, HCM Baia Mare, şi medaliata cu bronz a Ligii Naţionale, "U" Jolidon Cluj. Federaţia Romană de Handbal a fost nevoită să recurgă la această măsură, după ce campioana Oltchim Ramnicu Valcea s-a desfiinţat, din cauza problemelor financiare.

Neagu, chemat în locul lui Bourceanu

Alexandru Bourceanu, suspendat pentru jocul de maine cu Turcia, din preliminariile Cupei Mondiale 2014, a fost înlocuit în lotul naţionalei Romaniei de noul său coleg de la Steaua, Ionuţ Neagu, a anunţat site-ul Federaţiei Romane de Fotbal. Neagu a ajuns deja în cantonamentul naţionalei de la Mogoşoaia. Bourceanu a primit un cartonaş galben în partida Romania - Ungaria (scor, 3-0) şi va fi suspendat pentru meciul cu Turcia.

Televiziunea chineză s-a făcut de ras

Internauţii chinezi au criticat, duminică, presa de stat din ţara lor, care a anunţat eronat că oraşul Istanbul a fost ales ca organizator al Jocurilor Olimpice de vară din 2020 şi că Tokyo, metropola care va găzdui de fapt competiţia, a pierdut cursa. Agenţia China Nouă a anunţat, pe site-ul său, că la Buenos Aires a fost ales oraşul Istanbul de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru a găzdui JO. La randul său, televiziunea de stat chineză a afişat pe ecran informaţia că oraşul Tokyo a fost eliminat din cursa în care s-au aflat şi Istanbul şi Madrid. Aceste informaţii eronate au fost ulterior scoase de pe site, respectiv de pe ecran, însă duminică au continuat să facă obiectul unor comentarii acide. Este posibil ca agenţia China Nouă să fi confundat votul final cu cel dinainte, de departajare pentru finală, dintre oraşele Istanbul şi Madrid, caştigat de turci.

Klose a egalat recordul marelui Gerd

Atacantul Miroslav Klose a marcat golul cu numărul 68 în naţionala Germaniei şi a egalat recordul legendarului Gerd Müller, vineri seară, în meciul cu Austria, din preliminariile CM-2014. Titularizat la selecţia cu numărul 129, Klose a marcat în minutul 33. Cu 129 de selecţii, Klose figurează pe locul doi în clasamentul prezenţelor în naţională, după Lothar Matthäus (150). Meciul Germania - Austria s-a încheiat cu scorul de 3-0.

Nici o şansă pentru Powell şi Simpson

Analiza eşantionului B a confirmat că sportivii jamaicani Asafa Powell şi Sherone Simpson au folosit substanţe dopante, aşa cum este cazul şi altor trei compatrioţi ai lor, anunţă cotidianul jamaican Gleaner. Comisia antidoping jamaicană (JADCO) a anunţat că a primit rezultatele care confirmă prima analiză pentru cei cinci jamaicani controlaţi la Campionatele Naţionale din iunie. În iulie, Powell, fost deţinător al recordului mondial la 100 m, a recunoscut că a fost depistat pozitiv şi nu a participat la CM de la Moscova.  Sherone Simpson, vicecampioană olimpică la 100 m în 2008, a explicat că la originea controlului său pozitiv ar putea fi un supliment alimentar.

Medalie pentru "marele Jupp"

Tehnicianul Jupp Heynckes, care a condus Bayern München la o triplă istorică, a primit medalia pentru fair-play din partea preşedintelui Federaţiei Germane de Fotbal (DFB). "Jupp Heynckes a arătat că se pot reuşi lucruri mari cu disciplină, respect şi fair-play", a declarat Wolfgang Niersbach, preşedintele DFB.  Heynckes, în varstă de 68 de ani, a reuşit să caştige cu Bayern München campionatul Germaniei, Cupa Germaniei şi Liga Campionilor în sezonul trecut.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.