Sport

E jale mare la lotul de gimnastică

Ziarul de Vrancea
8 sep 2013 567 vizualizări
Aflată în mare formă înainte de Campionatele Mondiale, Diana Bulimar a fost operată la genunchi şi ratează competiţia din Belgia * colac peste pupăză, Larisa Iordache este şi ea incertă

Federaţia Romană de Gimnastică a anunţat, sambătă, că Diana Bulimar s-a accidentat la Campionatele Naţionale şi a suferit o intervenţie chirurgicală, ratand astfel CM de la Antwerp, care debutează în 30 septembrie, în timp ce Larisa Iordache a caştigat titlul la individual-compus.  Potrivit anunţului FRG, Diana Bulimar s-ar fi accidentat vineri şi a suferit deja o intervenţie chirugicală. Gimnasta se afla pe lista FRG pentru Campionatele Mondinale, iar după intervenţia suferită va rata Campionatul Mondial de la Antwerp, care va debuta în 30 septembrie. 
Antrenoarea Mariana Bitang, prezentă sambătă la Naţionalele de Gimnastică din Capitală, a descris ca foarte delicată situaţia de la lotul feminin înaintea CM 2013. "Bulimar a făcut o subluxaţie de rotulă şi a fost operată la Viena, pe fondul unei necroze diagnosticate de acum şapte ani şi pe fondul unui genunchi tarat. A fost ghinion, săptămana trecută Bulimar a caştigat în Olanda trei medalii de aur şi una de bronz. Era într-o formă OK, dar accidentarea face parte din ecuaţia sportivă şi trebuie să ne-o asumăm", a declarat Mariana Bitang. Situaţia de la lotul feminin devine delicată şi prin faptul că Larisa Iordache are în continuare probleme medicale, care i-au afectat pregătirea pentru Mondiale.
"Suntem într-o situaţie extrem de delicată. Sandra trebuia să facă unu-două aparate, dar în ultim moment a renunţat la sărituri şi va face doar sol. Iordache are o problemă care nu s-a soluţionat, cea pe care a avut-o şi înainte de Europene şi care a recidivat. Să vedem în ce măsură Iordache, pentru că mai sunt totuşi două săptămani înainte de plecarea la Mondiale, îşi va reveni şi va fi competitivă la două aparate. Nu ştiu dacă va avea timpul necesar să se pună la punct şi la individual compus, pentru că o lună de zile a făcut o pauză totală şi ea lucrează doar de o săptămană", a adăugat antrenoarea lotului naţional.
În aceste condiţii, în opinia Marianei Bitang, cucerirea unei medalii ar fi de domeniul miracolului: "Nu mizez pe nimeni, e doar o participare, nu trebuie să cadă greul pe Sandra. S-a obişnuit prea mult lumea ca gimnastica să fie condamnată să ia medalii. Pe undeva, e şi culpa noastră, pentru că ne dorim în continuare o medalie, cand tu nu ai, culmea tupeului, niciun cadru medical la lot".
La Campionatele Naţionale de la Bucureşti, titlul la individual-compus a revenit Larisei Iordache, şi ea componentă a lotului naţional, legitimată la Dinamo Bucureşti, cu un total de 58.550 puncte. Pe podium au mai urcat Andreea Munteanu (Cetate Deva 1, 57.300) şi Andreea Iridon (Cetate Deva 1, 56.400).  În concursul pe echipe s-a impus Cetate Deva 1, urmată de Dinamo - CSŞ Bucureşti şi Steaua - CSŞ 2 Bucureşti. La masculin, Cristian Bălţagă a devenit campion naţional la individual compus, urmat de Andrei Muntean şi Vlad Cotună, iar titlul pe echipe a revenit tot grupării Dinamo Bucureşti.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.