Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ciorcilă, senzaţia de la Braşov

Ziarul de Vrancea
6 sep 2013 556 vizualizări
Tenismanul roman Patrick Ciorcilă (17 ani neîmpliniţi) a produs marea surpriză a turneului BRD Braşov Challenger,dotat cu premii totale de 30.000 de euro, joi, prin victoria reuşită în faţa lui Adrian Ungur, al doilea favorit al competiţiei, cu 7-6 (5), 6-3, în optimile de finală.

Juniorul roman, aflat pe locul 618 în lume, obţine astfel cel mai bun rezultat al carierei, în faţa unui tenisman aflat pană nu demult în prima sută, acum pe locul 105 ATP.Ciorcilă îl va înfrunta în sferturi pe austriacul Gerald Melzer, care a dispus cu 6-4, 6-2 de britanicul James Ward nr. 7). Ceilalţi doi romani aflaţi pe tabloul de simplu au fost eliminaţi în, în optimi. Florin Mergea a fost întrecut de germanul Julian Reister (nr. 3), cu 5-7, 2-6, iar Dacian Crăciun a fost învins de italianul Thomas Fabbiano (nr.8), cu  5-7, 6-8. Principalul favorit la simplu, austriacul Andreas Haider-Maurer, s-a calificat fără joc în sferturi, graţie retragerii britanicului Kyle Edmund.

Beţivanii latră la caini

Antrenamentul de vineri dimineaţă al echipei Dinamo, desfăşurat pe stadionul din şoseaua ştefan cel Mare, a fostperturbat de mai multe persoane aflate sub influenţa alcoolului, acestea agresandu-i verbal pe jucătorii formaţiei bucureştene, a declarat antrenorul Gheorghe Mulţescu. "La antrenamentul de astăzi, de pe stadionul Dinamo, a fost un incident cu nişte suporteri care erau sub influenţa băuturilor alcoolice. Au început să înjure jucătorii şi să-i agreseze verbal, iar unul dintre ei a intrat pe teren. Din cate am înţeles, nu erau suporteri maghiari, erau romani din Ardeal, care urmau să se întalnească cu membrii galeriei noastre pentru meciul de diseară. Pană a venit Jandarmeria a trebuit să ne descurcăm singuri", a spus Mulţescu, pentru MEDIAFAX. Unul dintre jandarmii aflaţi la faţa locului a afirmat că suporterii au venit la Stadionul Dinamo într-un autocar înmatriculat în judeţul Cluj. în acesta se aflau aproximativ 40 de suporteri, iar unii erau sub influenţa alcoolului.

Chiajna se întăreşte cu Ganea

Atacantul Liviu Ganea, în varstă de 25 de ani, a fost împrumutat de gruparea CFR Cluj la Concordia Chiajna pentru un sezon. Ganea a semnat cu Concordia Chiajna un contract valabil pentru sezonul 2013/2014 al Ligii I.  Atacantul şi-a început cariera la Dinamo Bucureşti, şi a mai evoluat pentru CS Otopeni, Astra şi CFR Cluj.

Transfer cu ghinion


Fundaşul argentinian Martin Demichelis, 32 de ani, transferat, duminică, de la Atletico Madrid la Manchester City, a suferit o accidentarea la genunchi şi va fi indisponibil şase săptămani, a anunţat clubul englez. "Survenită la antrenament, această accidentare îl face indisponibil pe Demichelis pentru aproximativ şase săptămani. Un examen medical a relevat că ligamentul a fost atins, dar fotbalistul nu are nevoie de o intervenţie chirurgicală", a anunţat City. Argentinianul a fost transferat de tehnicianul chilian Manuel Pellegrini pentru a întări compartimentul defensiv al "cetăţenilor", afectat de accidentările belgianului Vincent Kompany şi englezului Micah Richards . Demichelis se află la a treia colaborare cu Pellegrini, care l-a mai pregătit şi la River Plate şi Malaga.

Real Madrid prosperă

Gruparea spaniolă Real Madrid, care a devenit primul club din lume ce a depăşit bariera de 500 de milioane de euro a cifrei de afaceri în sezonul 2011/2012, a înregistrat la finalul anului fiscal 2012/2013 venituri de 520,9 milioane de euro. în creştere cu 1,3 la sută faţă de anul precedent, consolidand pentru a doua oară o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro. Profitul net al clubului s-a situat la 36,9 milioane de euro, în creştere cu 52,4 la sută faţă de perioada precedentă. Datoria netă a scăzut cu 27,4 la sută, pană la 90,6 milioane de euro.Potrivit unui studiu realizat de compania Deloitte, Real Madrid a înregistrat în sezonul 2011/2012 venituri de 514 milioane de euro, în timp ce pe locul doi s-a situat FC Barcelona, cu 483 de milioane de euro. În această lună, revista oficială a clubului catalan a anunţat o cifră de afaceri de 491 de milioane de euro pentru sezonul recent încheiat.

Tatăl lui Tomic, condamnat

Justiţia spaniolă a anunţat, ieri, că l-a condamnat la opt luni de închisoare pe John Tomic, tatăl şi antrenorul tenismanului australian Bernard Tomic, pentru că l-a agresat, în luna mai, pe partenerul de antrenament al fiului său, franco-monegascul Thomas Drouet. Potrivit unor surse judiciare, John Tomici are o lună la dispoziţie pentru a face apel. El nu va fi încarcerat avand în vedere că pedeapsa este mai mică de doi ani şi nu are antecedente în Spania. Tatăl jucătorului australian, în prezent locul 52 mondial, a afirmat că a acţionat în legitimă apărare într-o busculadă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.