Sport

Fanii unguri şi-au arătat educaţia

Ziarul de Vrancea
6 sep 2013 465 vizualizări
Suporteri beţi s-au dezlănţuit în centrul Bucureştiului şi în Gara de Nord, aruncand cu pietre şi sticle şi aprinzand materiale pirotehnice

Incidente violente au loc, ieri, în Centrul Istoric din Bucureşti, în care sunt implicaţi suporteri maghiari aflaţi la barurile din zonă, la faţa locului intervenind echipajele de jandarmi. Suporterii au aruncat cu sticle şi pietre, forţele de ordine intervenind cu gaze lacrimogene pentru evacuarea acestora.  În jurul orei 15.20, jandarmii i-au scos pe suporterii unguri din Centrul Istoric şi i-au dus spre autobuzele care urmează să îi transporte la Arena Naţională.  În momentul în care au fost urcaţi în autobuze, unii suporteri au devenit din nou violenţi, aruncand cu sticle spre jandarmi. "Suporterii maghiar aflaţi în zona Centrului Vechi s-au opus măsurii jandarmeriei de a se deplasa la fan-zone-ul amenajat langă stadionul naţional, dorind să mai rămană în centrul istoric. O parte din ei au devenit recalcitranţi, au aruncat cu obiecte contondente către forţele de oridine, au aprins materiale pirotehnice şi s-au opus cu violenţă faţă de măsurile jandarmeriei. Situaţia nu a scăpat niciun moment de sub control, efectivele jandarmeriei au restabilit ordinea în zonă şi au gestionat situaţia astfel încat incidentele să nu ia amploare", a spus Enache.
Întrebat dacă jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru îndepărtarea fanilor din Centrul Vechi, Enache a răspuns: "Pentru a restabili ordinea publică şi a nu fi pusă în pericol siguranţa persoanelor, colegii mei au folosit în mod justificat materialele din dotare"
După incidentele din centrul vechi, jandarmii au fost nevoiţi să recurgă la gaze lacrimogene la Gara de Nord, după o serie de incidente provocate de suporterii unguri, care au venit la Bucureşti cu un tren cu 13 vagoane, sosit în Gara de Nord cu o întarziere de două ore. Trenul a transportat 930 de suporteri. Suporterii au tras semnalul de alarmă în dreptul Gării Basarab şi au aruncat cu petarde, aprinzand şi numeroase torţe, la sosirea în Gara de Nord. La sosire, fanii au scos pe geamurile trenului torţe albe şi vişinii. Ei au aruncat cu petarde şi au fluturat steagurile Ungariei şi ţinutului Secuiesc, precum şi un drapel cu harta Romaniei fără Transilvania. Suporterii au provocat un incendiu în al doilea vagon, fiind necesară intervenţia pompierilor. În zona Gării de Nord a apărut şi un elicopter al Poliţiei.
Fanii au fost scoşi din gară în grupuri de cate 60-70 de persoane şi au fost urcaţi în zece autobuze puse la dispoziţie de organizatori, pe Calea Griviţei, pentru a se deplasa în fan-zone-ul de la Arena Naţională. Cel de-al doilea grup de suporteri care se deplasa către autobuze a aruncat cu sticle şi diverse obiecte, încercand să rupă cordonul forţelor de ordine. Jandarmii au intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene şi cu obiectele din dotare. De asemenea, zece romani au strigat injurii la adresa Ungariei, ei fiind luaţi de poliţiştii din zonă. Scoaterea suporterilor din Gara de Nord în grupuri a durat aproximativ o oră şi 15 minute. Fanii au lăsat în urma lor mormane de cutii de bere şi sticle de vin. Majoritatea era sub influenţa băuturilor alcoolice, iar unii chiar au fost ajutaţi de jandarmi să se deplaseze. Fanii scandau numele ţării lor şi îi făceau ţigani pe cetăţeni romani aflaţi în zona gării, arătandu-le totodată gesturi obscene. Suporterii au lăsat şi în trenul cu care au venit numeroase cutii de bere. Fani vor pleca la Budapesta, după meci, cu aceeaşi garnitură de tren.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.